Foto: Tuta de tuta, dar coana Viorica Dăncilă are trei terenuri, unul în Predeal, alte două, moştenite de la părinţi (poate de la matusa Tamara ????), în judeţul Dolj.
Premierul mai deţine 1 casă în judeţul Dolj, 2 apartamente în Ploieşti şi Teleorman şi 1 casă de vacanţă în Predeal. Bijuteriile premierului, inele, cercei, pandantive, broşe, valorează 5000 de euro. În conturi, Viorica Dăncilă are 63.000 euro, 428.000 lei şi 17.000 dolari, iar 40.000 lei a investit în pensii private. Aceste sume si proprietati reprezinta doar ceea ce a declarat, fara alte verificari in exterior din partea organelor competente. Sa o credem pe cuvant?
Sinteza episoadele 1 si 2.
Foamea-n gat, cat stalpu’ de telegraf!
Guvernul strânge si mai mult cureaua poporului pentru a tine în frâu deficitul bugetar cauzat de faradelegile lor – venituri uriase, contracte supraevaluate, instrainarea gratuita a resurselor etc.
Guvernul are grija de sanatatea noastra!
Guvernul se gândește să taie din banii pentru cardurile de alimente acordate persoanelor vulnerabile.
„Este un lucru absolut normal, intr-o tara democratica in care politicienii si acolitii lor din justitie, si nu numai, sunt milionari, iar poporul este la limita supravietuirii”!!!
Unificarea impozitului pe salarii cu contribuția la sănătate.
Economist: „Această scamatorie financiară dovedește foamea de bani a guvernului și lipsa oricărui scrupul în privința utilizării banilor contribuabililor”.
Partea a III a
Mii de angajatori s-au trezit cu demisiile pe masă. Ordonanţa-trenuleţ duce la demisii masive în aceste domenii
Guvernul a decis ca, din 2025, să fie eliminată scutirea de impozit pe venit de 10% pentru veniturile salariale brute de până la 10.000 lei și contribuția la Pilonul II de pensii pentru angajații din construcții, IT, Agricultură și Industria alimentară.
Potrivit unui comunicat al sindicatelor din IT, citat de Agerpres, Guvernul a eliminat facilitățile fiscale acordate angajaților din sectoarele IT, Construcții și Agricultură cu salarii de până la 10.000 de lei, decizie care a dus la o reducere semnificativă a salariilor nete, afectând direct veniturile angajaților cu sume între 500 și 1.000 de lei lunar.
Mii de angajatori s-au trezit cu demisiile pe masă. Statul le-a introdus impozite ce duc la demisii.
”Îi invităm pe angajatorii din IT și din celelalte sectoare afectate să înceteze mascarada și să își asume un rol responsabil în fața angajaților lor.
Acoperirea diferenței salariale apărute ca urmare a eliminării facilităților fiscale este o datorie morală, mai ales în contextul în care aceste companii și-au construit profituri uriașe datorită acestor beneficii.
Angajații din IT, Construcții și Agricultură nu trebuie pedepsiți pentru deciziile statului. Este momentul ca marile companii să demonstreze că prețuiesc oamenii care le-au construit succesul și să mențină intacte salariile acestora’”, arată reprezentanții ANTIC – Alianţa Sindicatelor din Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţii.
Aceștia critică atitudinea marilor companii, în special din domeniul IT, ”care au beneficiat ani de zile de generozitatea statului român prin facilități fiscale, dar care acum refuză să compenseze pierderile salariale ale angajaților’”.
În schimb, susțin sindicaliștii, asistăm la o ”răzbunare” îndreptată asupra propriilor angajați, mascând decizia sub pretextul de a pedepsi statul.
‘În același timp, multe dintre aceste companii susțin, prin comunicate, că eliminarea facilităților ar putea duce la migrarea afacerilor și a locurilor de muncă în alte țări. Dar să nu uităm că, în compania mamă din alte țări, un angajat IT primește de cel puțin trei ori mai mult pentru aceeași muncă – și, de cele mai multe ori, în România, calitatea muncii depășește standardele internaționale’, se mai arată în comunicat.
Ordonanţa Trenuleţ: Salariu minim mai mare în sectorul agricol și industria alimentară
O noutate este că angajații din sectorul agricol și industria alimentară nu vor mai avea salariu minim diferențiat. De la 1 ianuarie 2025, salariul minim în agricultură și industria alimentară va fi majorat, de la 1 ianuarie 2025, la 4.050 de lei, nivel la care este stabilit să crească și salariul minim brut pe economie. În prezent, în sectorul agricol salariul minim este de 3.436 lei. Salariul minim în construcții va rămâne și de la 1 ianuarie la nivelul de 4.582 lei.
Ordonanţa Trenuleţ: Dispar facilitățile în construcții, sectorul agricol și IT. Urmează demisii şi concedieri
Facilitățile fiscale acordate angajaților din agricultură, IT și construcții se elimină complet, conform cerințelor din PNRR privind sistemul fiscal.
Astfel, se abrogă inclusiv excepția de la contribuțiile virate în Pilonul II de pensii private obligatorii. Drept urmare, aproape 1 milion de salariați revin cu contribuțiile lunare la Pilonul II.
Angajatorii urmează astfel să le rețină angajaților și să vireze integral cota de CAS de 25%, din care 4,75% merg în conturile personale din Pilonul II ale salariaților, dar și impozitul de 10%.
Va urma!