Republica Soroș!
Partea a II a
Situatia Republicii Moldova in cazul unui razboi economic intre S.U.A. si U.E.
Pentru Republica Moldova, slăbirea în continuare a monedei euro va afecta în special bugetul de stat, care este extrem de dependent de granturile și împrumuturile occidentale, oferite în monedă europeană: la conversie, lei vor fi mult mai puțini.
Potrivit expertului economic Veaceslav Ioniță, dacă în anul 2011 dependența bugetului de stat al Republicii Moldova de injecțiile financiare de la partenerii externi era de 11,1%, în 2012 – 15,4%, iar în 2013 – 13,8%, atunci în anul 2023 această cifră ajungea deja la 25%, iar în 2024 – la 23,8%.
Viitorul război comercial dintre Statele Unite și Uniunea Europeană ar putea afecta și companiile și organizațiile moldovenești, care lucrează cu fonduri și granturi europene (multe dintre ele au trecut deja la „provizii seci”, după ce Donald Trump a înghețat finanțarea, prin USAID, a programelor din peste 100 de țări din lume.
De asemenea, companiile și întreprinderile moldovenești care exportă bunuri sau servicii în Uniunea Europeană, la schimbul valutar ele vor primi mai puțini bani. Desigur, toate acestea devin posibile, dacă autoritățile țării noastre vor avea o politică creditară, financiară și valutară absolut pasivă, subordonată intereselor internaționalului financiar Soroș. Ca cea de azi.
Republica Soroș.
Pe fundalul acestei bătălii epice dintre „partenerii săi de dezvoltare”, întrebarea esențială este: „cu cine ar trebui să fie țara noastră în politica sa externă, cine este mai aproape de noi – Trump sau Soroș”?
Jurnalistul Dmitrii Ciubașenco a scris pe canalul său de Telegram, că politicienii moldoveni încă nu și-au dat pe deplin seama că ascensiunea președintelui Donald Trump la putere în Statele Unite va rupe matricea obișnuită a confruntării politice și ideologice în America, dar și în întreaga lume occidentală în așa măsură, că nimeni nu va putea să stea în „propria pivniță”.
Volens-nolens, cu toții vor trebui să decidă de partea cui se află. Pe fundalul acestei bătălii epice dintre „partenerii săi de dezvoltare”, întrebarea esențială a lui Dmitrii Ciubașenco este: „cu cine ar trebui să fie țara noastră în politica sa externă, cine este mai aproape de noi – Trump sau Soroș”?
Raspunsul se afla mai jos.
De fapt, actuala conducere a Republicii Moldova, pur și simplu, nu ar fi putut adera la o altă linie de comportament, aproape toți actualii lideri ai țării și conducerea P.A.S. fiind reprezentanți ai rețelei Soroș în Moldova:
- președinta Maia Sandu a fost membră a consiliului național al Fundației Soroș Moldova (2009-2010);
- președintele parlamentului și liderul PAS, Igor Grosu, a fost membru al consiliului de administrație al Centrului de Resurse Juridice din Moldova (C.R.J.M.), beneficiar al Fundației Soroș;
- ministrul de Externe, Mihail Popșoi, a fost membru al Asociației pentru Politică Externă (A.P.E.), finanțată de Fundația Soroș, și a scris studii formale despre Republica Moldova pentru o serie de finanțatori internaționali, inclusiv Fundația Soroș Open Society;
ministrul Educației Dan Perciun – fost coordonator al proiectelor derulate cu sprijinul Fundației Soroș;
- un număr de membri P.A.S. din parlament au lucrat pentru ONG-ul Expert-Grup, care este beneficiarul- cheie al Fundației Soroș din Moldova;
- fosta ministră a Justiției, deputata P.A.S. Olesea Stamate a lucrat la Fundația Soroș ca director de program, și așa mai departe.
- anul trecut, deputatul B.C.S., Bogdan Țîrdea, a declarat într-un interviu, că Republica Moldova a devenit filiala Fundației Soroș. „Oriunde te uiți, la toate organele puterii – parlament, președinție, guvern, – vedem pretutindeni reprezentanți ai Fundației Soroș;
- Victor Munteanu, fratele procurorului general Ion Munteanu, este coordonatorul proiectelor Fundației Soroș în Moldova;
- Directorul SIS (serviciul de informatii), Alexandru Musteață, este reprezentant al Fundației Soroș.
- Și așa mai departe pe toată verticala.
Consiliul Suprem al Procurorilor – același tablou, jumătate dintre membrii lui fiind „soroșei”.
„De fapt, acești domni asigură statutul colonial al țării și controlul extern”, – a declarat Țîrdea. Moldova s-a dovedit a fi prima țară din spațiul post-sovietic, în care fotoliul de șef al statului a fost ocupat de o fostă membră a filialei locale a Fundației Soroș.
Vorbim, desigur, despre Maia Sandu, care, în timpul întrevederilor secrete, a pozat în mod repetat pentru fotografii cu Soroș Jr., pe care Alex Soroș a numit-o „ campioană de talie mondială a democrației și bunei guvernări”. Prin urmare, răspunsul la întrebarea „cu cine ar trebui să fie țara noastră în politica sa externă, cine este mai aproape de noi – Trump sau Soroș?” este evident pentru conducerea actuală a țării.
Ea este conectată cu globaliștii și cu elita birocratică a U.E. în persoana Ursulei von der Leyen, fiindu-i subordonată. Soroș îi plătește, i-a adus la putere, ei au obligația să promoveze interesele oligarhiei transnaționale.
Această poziție dependentă a Chișinăului, oficial face ca actuala conducere a Republicii Moldova să nu fie binevenită la Washington.
„În consecință, influența lor și sprijinul venit de acolo vor fi reduse la minimum”, spune politologul Serghei Banari. Iar fostul ministru de externe Tudor Ulianovschi este convins, că după nimicirea U.S.A.I.D., „pentru guvernul P.A.S. a început auditul administrației Trump și se apropie ziua în care termenul creditului de încredere va expira.
„Toți cei care au primit bani din SUA și i-au folosit ineficient, fără a livra rezultate, vor trebui să răspundă”. În scurt timp, la Chișinău urmează să sosească noul ambasador al SUA, reprezentantul administrației Donald Trump. El va supraveghea viitoarele alegeri parlamentare din Moldova, evident, pariind pe cu totul alte forțe politice.
Jurnalistul Dmitrii Ciubașenco crede că Trump se va descotorosi de „activele împovărătoare”, inclusiv în Moldova. Iar pentru politica moldovenească, care în ultimii ani a fost, de facto, uzurpată și epurată de P.A.S., acesta nu este cel mai rău scenariu.
Laboratoarele biologice din R. Moldova.
În contextul luptei lui Trump și Musk împotriva globaliștilor, nimicirii U.S.A.I.D., acuzațiilor că Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională a finanțat Covid și dezvoltarea armelor biologice, precum și a informațiilor părții ruse că în timpul operațiunilor militare din Ucraina au apărut documente care indică implicarea U.S.A.I.D. în programul biologic militar al SUA și testarea vaccinurilor pe personalul american, revine în vizor chestiunea privind laboratoarele biologice americane în Ucraina și Moldova.
Anterior, Chișinăul oficial a susținut, constant, că este un fals și că în țară nu există laboratoare biologice, care să participe la „experimente asupra națiunii”. Nu este exclus ca, în urma cercetărilor lui Elon Musk și a echipei sale, vom afla multe dezvăluiri importante.
Pupincurista Maia Sandu.
Miercuri, 5 februarie, guvernul a aprobat un proiect de lege, prin care construcția noului complex al ambasadei SUA în centrul Chișinăului este declarată de importanță națională.
Potrivit proiectului, toate clădirile și drepturile de proprietate aferente terenului cumpărat de americani în zona Stadionului Republican vor fi supuse exproprierii, iar proprietarilor li se vor plăti compensații de la bugetul de stat.
Pe rețelele de socializare, acest demers al părții moldovenești a fost numit o încercare de a se linguși în fața noii administrații de la Washington.
„Dar dacă ne uităm la acțiunile Chișinăului, oficial si în ansamblu, guvernul nostru s-a arătat deja a fi un oponent al lui Trump și un adept devotat al lui Soroș-Biden-Ursula von der Leyen. Este suficient să amintim, că din 2 ianuarie 2025, Banca Națională a Republicii Moldova, condusă de românca Anca Dragu, a făcut din euro noua monedă de bază, în locul dolarului american, iar președinta Maia Sandu a salutat călduros acest pas.