Oameni uciși pentru interese meschine !
Cerc mortal în regiunea Kursk: mii de soldaţi ucraineni care au pătruns în regiunea rusă sunt aproape înconjuraţi de forţele ruse.
Mii de soldaţi ucraineni care au pătruns în regiunea rusă Kursk, vara trecută, sunt aproape înconjuraţi de forţele ruse din regiune, ceea ce reprezintă o lovitură majoră pentru Kiev, care spera să îşi folosească prezenţa acolo ca pârghie în faţa Moscovei, în negocierile de pace.
Situaţia Ucrainei în Kursk s-a deteriorat brusc în ultimele trei zile, arată hărţile din surse deschise, după ce forţele ruse au recucerit teritoriul ca parte a unei contraofensive care aproape a tăiat forţele ucrainene în două şi a separat grupul principal de principalele sale linii de aprovizionare.
Fără ajutor american!
Situaţia dificilă pentru Ucraina vine după ce Washingtonul şi-a suspendat schimbul de informaţii cu Kievul şi indică posibilitatea ca trupele sale să fie forţate să se retragă în Ucraina, într-o situaţie incomodă din punct de vedere politic şi dificilă din punct de vedere psihologic, dar altfel riscând să fie capturate sau ucise.
Răsturnarea de situaţie pe câmpul de luptă are loc într-un moment în care Kievul se află sub o presiune tot mai mare din partea S.U.A., pentru a accepta o încetare a focului cu Moscova şi în timp ce forţele ruse continuă să avanseze de-a lungul unor părţi ale liniei frontului din interiorul Ucrainei, chiar dacă forţele ucrainene organizează riposte.
„Situaţie Foarte Proastă”.
„Situaţia Ucrainei în zona Kursk este foarte proastă”, a declarat Pasi Paroinen, analist militar la Black Bird Group, cu sediul în Finlanda.
„Acum nu mai este mult până când forţele ucrainene vor fi fie încercuite sau forţate să se retragă. Iar retragerea ar însemna parcurgerea unei zone periculoase, în care forţele ar fi ameninţate constant de dronele şi artileria rusească”, a arătat el.
„Dacă forţele ucrainene nu sunt capabile să restabilească rapid situaţia, acesta ar putea fi momentul în care limba de teritoriu din Kursk începe să se închidă definitiv într-un buzunar încercuit”, spune Paroinen.
Nu a existat nicio confirmare oficială a avansului teritorial rusesc din partea Ministerului rus al Apărării sau a armatei ucrainene, ambele având tendinţa de a raporta cu întârziere schimbările de pe câmpul de luptă.
Ian Matveev, un alt analist militar, a declarat pe Telegram că Ucraina are de făcut o alegere dificilă.
„Singurul argument în favoarea menţinerii capului de pod este politic, de a folosi teritoriul pentru negociere. Şi, de asemenea, ar fi vorba și de moralul trupelor; la urma urmei, o retragere este o retragere”, a spus el.
Incursiunea Ucrainei în Kursk, în august anul trecut, a fost cel mai grav atac asupra teritoriului rus de la invazia nazistă a Uniunii Sovietice în 1941 şi a fost menită să aducă războiul în faţa ruşilor obişnuiţi, pe care Kremlinul a încercat să îi protejeze de consecinţele luptelor din Ucraina.
Calcule eronate.
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că această mişcare a avut, de asemenea, scopul de a încerca să reducă presiunea asupra trupelor ucrainene de forţele ruse în est, forţând Moscova să redirecţioneze resurse pentru a-şi apăra propriul teritoriu. De asemenea, scopul ei a fost de a oferi Kievului o potenţială monedă de schimb în viitoarele negocieri de pace.
Nota: Potrivit datelor oficiale, peste 6000 de luptatori ucraineni au intrat în regiunea Kursk, pentru a se sacrifica în numele unui măscărici care a rămas repetent la istorie. În acest context, le reamintim, lui și „strategilor” occidentali, că armata napoleoniană care a intrat în Rusia, la data de 23 iunie 1812, cu aproximativ 600.000 de soldati și ofițeri, au fost înfrânte în decurs de 6 luni, retragerea acestei armade având loc la 12 decembrie 1812, pierderile suferite ridicându-se la peste 500.000 de oameni.
O suta douăzeci și nouă de ani mai târziu, un alt criminal tembel care nu a dat doi bani pe viața semenilor săi, Adolf Hitler, a trimis la moarte sigură, pe Frontul de Est, aproximativ 10 milioane de militari, dintre care, din datele oficiale, două, pînă la trei milioane au fost uciși.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, în repetate rânduri, că forţele sale vor recâştiga controlul deplin asupra Kurskului şi a respins orice idee de a o face parte din viitoarele negocieri mai ample.