Europenii globaliști se pregătesc de război ! Episodul 3/b.
Polonia și Germania reintroduc armata obligatorie. Care este situația din România?
Polonia și Germania își reevaluează strategiile de apărare, ținând cont de realitățile noului context geopolitic. Cele două țări iau în considerare măsuri semnificative pentru consolidarea securității naționale. Se vorbește chiar și despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu.
Germania.
Ce se află în spatele deciziei Germaniei de a introduce un nou serviciu militar: „Pregătește-te de război, dacă vrei pace”.
Notă: „Si vis pacem, para bellum” (Dacă vrei pace, pregătește-te pentru război) spune o expresie latină folosită de Publius Flavius Vegetius Renatus, în lucrarea sa „De Re Militari”. Această expresie este deseori interpretată greșit ca motivație suficientă pentru înarmare. Iar oamenii înțeleg parțial sau greșit ce înseamnă ”înarmarea” și eficiența reală a acesteia…
Este aproape imposibil să reziști militar unei țări cu resurse financiare, tehnologice și umane mai mari, iar dacă reușești, efectele negative asupra ecomoniei și populației proprii sunt crunte. În plus, orice ajutor extern este de fapt o vânzare mascată a resurselor țării. Astfel, capacitățile de negociere la masa tratativelor trebuie să fie mai dezvoltate decât cele de luptă.
Însă, înainte de a discuta despre pregătirea pentru război, trebuie să stabilim ce anume dorim să apărăm. Nu este vorba doar despre granițe, ci în primul rând despre bunăstarea oamenilor. Apărarea adevărată începe cu protejarea valorilor umane și a coeziunii sociale, nu doar cu strategii militare sau acumularea de arme.
Și să nu uităm că, deseori, ”războaiele” ar trebui purtate împotriva conducerii abuzive care nu mai urmărește interesele propriilor cetățeni, ci interesele politicienilor care se află temporar la putere și care își permit să sacrifice o națiune în numele unor cuvinte mari, respectiv libertate, demnitate, democrație suveranitate etc., dar pe care, ei și instituțiile de coerciție ale statului nu le mai recunosc și nu le mai respectă.
Și acum, să revenim la Germania!
În acest stat, discuțiile despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu au fost reluate recent. Friedrich Merz, lider al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), a subliniat necesitatea ca Germania și Europa să se pregătească pentru eventualitatea unei retrageri a sprijinului american, prin dezvoltarea unei apărări autonome.
Creșterea tensiunilor internaționale și contextul global de insecuritate determină Germania, un puternic stat european și membru NATO, să ia în considerare reintroducerea serviciului militar obligatoriu chiar din acest an. Spre deosebire de trecut, măsura ar urma să se aplice atât bărbaților, cât și femeilor.
Toți tinerii care împlinesc 18 ani în 2025 să fie obligați să furnizeze informații, într-un chestionar digital, despre disponibilitatea și capacitatea lor de a servi în armată, potrivit unui proiect de lege adoptat în Germania la solicitarea ministrului Apărării.
O schimbare radicală în politica de apărare!
După ce serviciul militar obligatoriu a fost suspendat în 2011, noul guvern german condus de Friedrich Merz, liderul taberei conservatoare CDU/CSU, consideră necesară revenirea la această măsură. Potrivit lui Merz, Germania și întreaga Europă trebuie să fie pregătite pentru scenariul în care Statele Unite ar decide să își reducă sprijinul militar pentru aliații europeni.
„În situația actuală de amenințare, suspendarea serviciului militar nu mai este adecvată”, a declarat Florian Hahn, deputat CSU. Acesta a subliniat că primii recruți ar putea începe instruirea chiar din 2025, scriu cei de la Adevărul.
Sprijin din partea politicienilor germani.
Reintroducerea serviciului militar obligatoriu este susținută nu doar de conservatori, ci și de Joschka Fischer, fost ministru de Externe al Verzilor. Fischer, care în 2011 a fost unul dintre susținătorii suspendării recrutării obligatorii, consideră acum că „fără această măsură, Europa nu va putea fi protejată corespunzător”.
Conservatorii negociază, în prezent, cu Partidul Social Democrat (SPD) pentru formarea unei coaliții guvernamentale, iar problema serviciului militar obligatoriu se află pe agenda discuțiilor. Există și varianta ca femeile să poată opta pentru un serviciu alternativ în folosul comunității.
Noi recrutări. Cu excepția neamurilor, prietenilor și, în general, a celor apropiați politrucilor.
Friedrich Merz a subliniat că armata germană, Bundeswehr, se confruntă cu un deficit major de personal și că, în contextul actual, forțele armate nu pot face față provocărilor de securitate doar cu efectivele existente.
În prezent, Bundeswehr numără 181.174 de membri activi, însă autoritățile consideră că este nevoie de un număr mult mai mare pentru a asigura securitatea națională și contribuția Germaniei la apărarea europeană.
Guvernul anterior, condus de social-democrați, a încercat deja să stimuleze recrutarea tinerilor printr-un recensământ obligatoriu al potențialilor recruți, dar planul a fost considerat greu de pus în practică. Cu toate acestea, noua coaliție pare determinată să reintroducă recrutarea obligatorie într-un mod mai structurat și eficient.
Germania, parte a unei nebunii europene?
Dacă măsura va fi adoptată, Germania s-ar alătura unor alte state europene care au reintrodus sau menținut serviciul militar obligatoriu, cum ar fi Suedia, Finlanda și Lituania. Într-un context geopolitic tot mai instabil, ideea unei armate europene mai bine pregătite și a unei capacități de apărare extinse câștigă din ce în ce mai mult teren.
Va urma! România.