Minciuni electorale. Dispariția pensiilor speciale!
Uniunea Europeană pune presiune pe România să elimine pensiile speciale, amenințând cu blocarea fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență. Oficialii europeni au acordat un termen de șase luni pentru rezolvarea acestei probleme, iar Guvernul analizează mai multe soluții, printre care impozitarea progresivă și creșterea vârstei de pensionare.
România continuă să plătească pensii speciale unor categorii de persoane care nu contribuie la sistemul public de pensii în mod proporțional cu sumele primite. Iată câteva exemple de pensii speciale plătite lunar de la bugetul de stat:
- Magistrați: 25.158 de lei
- Piloți: Aproximativ 13.000 de lei
- Foști angajați ai Curții de Conturi: 10.150 de lei
- Foști diplomați: 7.000 de lei
- Personal auxiliar instanțe: 6.700 de lei
- Foști funcționari parlamentari: 6.140 de lei
Soluțiile Guvernului: impozitare progresivă și creșterea vârstei de pensionare.
În acest context, premierul Marcel Ciolacu a declarat că o variantă analizată este impunerea unui impozit de 16% pentru pensiile speciale care depășesc 30.000 de lei pe lună. De asemenea, se discută despre creșterea treptată a vârstei de pensionare pentru magistrați, cu șase luni pe an, conform bugetul.ro.
„Eu cred că și impozitarea progresivă în ceea ce privește veniturile peste o sumă poate să fie o soluție. Nu cred într-o nouă lege țintă doar pentru o categorie… Nu cred că vreodată o să fie declarată constituțională.
Și este și normal. Aici nu vorbim neapărat numai de magistrați. Când faci o lege cu dedicație pentru o singură categorie niciodată nu o să fie declarată constituțională.
Atunci trebuie să avem o cu totul altă abordare, una corectă, exact cum dorește și Comisia Europeană, de echitate socială: dacă ai pensie peste 30.000 de lei, dau un exemplu, normal că te încadrezi într-un alt plafon de impozitare. Nu cred că e o nenorocire de la 10% la 16%”, a explicat Marcel Ciolacu.
Măsurile ar putea intra în vigoare în următoarele luni, pentru a evita pierderea fondurilor europene esențiale pentru economia României.
Politicienii ăștia mitomani chiar ne cred proști. Cum să diminueze pensiile celor care:
- anulează ilegal alegerile în interesul Sistemului,
- se opun, printr-o interpretare voit greșită a actelor normative, creșterilor de venituri ale persoanelor care au muncit, iar în prezent primesc pensii de mizerie,
- le apără corupția și furtișagurile prin achitarea politicienilor, deși dovezile sunt clare și neechivoce;
- trenează procesele în care sunt implicate persoane de la vîrful statului, iar, în final, vinovații sunt exonerați de răspundere prin decizii dintre cele mai halucinante, respectiv „fapta nu există” sau „faptele au fost prescrise”,
- le permite politicienilor să nu respecte acte normative în vigoare.
Ce se va intâmpla în viitorul apropiat!
Având în vedere că întreaga clasă politică este constituită din mincinoși, golani, escroci și oportuniști, în mod cert, aceasta, în cârdășie cu alți infractori sub acoperire de magistrați, va emite un act normativ prin care vor fi diminuate pensiile speciale, mulțumind astfel și capra, și varza. Adică, și pe votanți și pe oficialii de la Uniunea Europeană.
Însă, la câteva luni distanță, după ce statul român va primi cele 700 de milioane de euro din tranșa a 3 a de plată prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență, Curtea Constituțională, așa cum s-a întâmplat în toate cazurile care au vizat veniturile magistraților, va „analiza mai în profunzime” respectivul document și….surpriză! Va ajunge, inexorabil, la concluzia că acesta este anticonstituțional, aspect care va conduce la anularea respectivului act normativ. Și astfel, statul român va fi încasat, deja, bonusul de la Bruxelles, iar magistrații vor reveni la veniturile inițiale, la care vor fi adăugate plățile restante și dobânzile aferente.
Disclaimer: Articol în curs de actualizare. Situația reprezintă o povestire exhaustivă a persoanei sursă și este în curs de actualizare. Această nu antrenează opinia Redacției sau jurnalistului, rolul presei fiind acela de a informa publicul, de a fi o platformă de exprimare a cetățenilor și de a fi câinele de pază al democrației.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.