Europa Neomarxistă. Ca și Călin Georgescu, Marine Le Pen eliminată din politică.
Lidera suveraniștilor francezi, Marine Le Pen a declarat, într-un interviu la TF1, că decizia justiţiei de a-i interzice accesul la funcţii alese timp de cinci ani este o „decizie politică”, pentru a o exclude din cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2027, şi de aceea nu are încredere că apelul ar avea sorţi de izbândă.
Însă, ea a promis că „nu se va lăsa eliminată” şi a fost evazivă când a fost întrebată dacă ar putea fi înlocuită de Jordan Bardella, tânărul promiţător pe care l-a pus în fruntea partidului ei, Ressemblement National (R.N.), relatează presa franceză, scrie News.ro.
„Să fie clar, eu sunt eliminată, dar, în realitate, sunt milioane de francezi ale căror voci au fost eliminate”, a declarat Marine Le Pen în interviul pentru postul de televiziune TF1.
Le Pen a adăugat că, dacă va reuşi în timp util să anuleze în apel hotărârea de injustă de a nu mai candida la preşedinţie, își va continua linia politică și programul partidului, dar, totuşi, este sceptică în privinţa judecării apelului înainte de votul prezidenţial.
Lui Marine Le Pen i-a fost interzise drepturile electorale, de a alege sau de a fi ales pentru o funcţie politică în stat, pentru o perioadă de cinci ani. Deşi lidera deputaţilor Ressemblement National a anunţat că va face apel, această decizie se aplică imediat (prin procedura denumită executare provizorie), potrivit deciziei justiţiei, ceea ce îi compromite serios șansele unei candidaturi la alegerile prezidenţiale din 2027.
„Statul de drept a fost total încălcat”.
Ca și în cazul lui Călin Georgescu, justiția este chioară, oarbă și nu există!
„Executarea provizorie este, în general, dispusă atunci când faptele au fost comise în timpul unui mandat care este încă deţinut de persoana împotriva căreia sunt formulate acuzaţiile. Acesta nu este cazul meu, iar justiția nu are nimic în comun cu dreptatea”, a argumentat deputata din Pas-de-Calais.
Marine Le Pen a anunţat că va face apel „cât mai curând posibil”, aşa cum anunţase şi avocatul său în cursul zilei.
„Cred că judecătorii au făcut o greşeală (…), au ignorat explicaţiile date (…). De la început, am înţeles că vom fi judecaţi într-o manieră părtinitoare”, a declarat Marine Le Pen la TF1.
În ceea ce priveşte data procesului în apel, ea s-a plâns că „nu are niciun control asupra lui”, dar „justiţia trebuie să se grăbească”.
„Imaginaţi-vă dacă aş fi achitată (…) după nişte alegeri prezidenţiale la care nu voi putea candida”, a argumentat ea, spunând că în acest caz legitimitatea preşedintelui ales ar fi pusă sub semnul întrebării.
„În Franţa, atunci când faci apel, apelul are efect de suspendare şi anulează hotărârea primei instanţe, punându-te din nou în situaţia de a fi prezumat nevinovat, iar cazul este rejudecat. În acest caz, preşedintele instanţei m-a făcut imediat neeligibilă pentru a mă împiedica să fiu aleasă”, a declarat ea.
Potrivit lui Marine Le Pen, „statul de drept a fost total încălcat”, deoarece decizia „împiedică un recurs efectiv”.
„În această seară, milioane de francezi sunt indignaţi, indignaţi peste măsură, să vadă că în Franţa, în ţara drepturilor omului, judecătorii au pus în aplicare practici despre care se credea că sunt rezervate regimurilor autoritare”, a acuzat ea, susţinând că a fost condamnată arbitrar și în absența oricăror probe legale.
Afirmând că este nevinovată, deputata a spus că, pentru ea, 31 martie 2025 este o zi dezastruoasă pentru democraţia franceză şi pentru ţară, pentru că milioane de francezi vor fi privaţi de candidatul care este considerat, în prezent, favorit în alegerile prezidenţiale.
Va candida Jordan Bardella?
Întrebată dacă, în cazul în care va fi împiedicată să candideze pentru a patra oară la Élysée, în 2027, Jordan Bardella, liderul tânăr al Ressemblement National, ar putea să fie înlocuitorul ei, Le Pen a spus că el „este un atu extraordinar pentru mişcare”, dar, a adăugat, că speră că Ressemblement National „nu va trebui să îl folosească mai devreme decât este necesar”.
Declarându-se o luptătoare, ea a înlăturat posibilitatea de a fi înlocuită în viitorul apropiat: „Nu am de gând să mă las eliminată aşa. Există o cale, una îngustă, dar ea există”, a insistat Marine Le Pen, în ciuda faptului că drumul său politic, până în 2027, a fost blocat de instanțele franceze părtinitoare.
Ea a motivat că se bazează pe milioanele de francezi care au încredere în ea şi a subliniat că „nu este dispusă să se supună unei negări atât de uşoare a democraţiei”. În mod clar, condamnarea sa nu înseamnă în niciun fel și sub nicio formă retragerea din viaţa politică, a dat asigurări lidera extremei drepte franceze.
Reacția suveraniștilor.
De la premierul maghiar Viktor Orban la vicepremierul italian Matteo Salvini sau fostul președinte rus Dmitri Medvedev, mai mulți oficiali au reacționat pentru a-și arăta susținerea pentru Le Pen și pentru a critica decizia justiției franceze.
Printre aceștia s-a numărat și Donald Trump.
Trump a comparat condamnarea lui Marine Le Pen cu propriile sale cazuri judiciare din Statele Unite, afirmând că ineligibilitatea de cinci ani a şefei Ressemblement National este „o chestiune foarte gravă”.
„Mulţi oameni au crezut că nu va fi condamnată (…) I s-a interzis să candideze timp de cinci ani, iar ea era candidatul principal. Este similar cu ce a fost la noi, este foarte asemănător cu ţara noastră”, a declarat Donald Trump, care a fost el însuşi în proces cu globaliștii americani care au făcut tot posibilul să-i conecteze alegerile din 2016 cu interferența Rusiei.
Disclaimer: Articol în curs de actualizare. Situația reprezintă o povestire exhaustivă a persoanei sursă și este în curs de actualizare. Această nu antrenează opinia Redacției sau jurnalistului, rolul presei fiind acela de a informa publicul, de a fi o platformă de exprimare a cetățenilor și de a fi câinele de pază al democrației.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.