AU INCEPUT ACTIUNILE DE PROVOCARE IMPOTRIVA RUSIEI
Sinteza episoadelor 1, 2 si 3
Serviciile de informații occidentale avertizează asupra unei posibile amenințări din partea Rusiei: o armă electromagnetică capabilă să reproducă efectele devastatoare ale fenomenului Carrington din 1859, informează Telegraph.co.uk.
Federația Rusă ar putea utiliza această tehnologie prin două metode principale: detonări nucleare în spațiu sau dispozitive specializate instalate pe sateliți.
Rusia a testat armament cibernetic asupra soldaţilor NATO. Alabuga, racheta capabilă să dezafecteze sistemele de comunicaţii pe o rază de 3,5 km
Premierul moldovean Dorin Recean cere Rusiei să-și retragă trupele militare și stocurile de muniții care staționează ilegal pe teritoriul țării, în Transnistria.
Partea a IV a
ROMANIA SE PREGATESTE DE RAZBOI.
Au început lucrările la cea mai mare bază militară NATO din Europa. De dimensiunile unui mic oraș, pe o suprafață de aproape trei mii de hectare, amplasamentul va putea găzdui permanent până la 10 mii de militari NATO și familiile acestora. Proiectul, în valoare de 2,5 miliarde de euro, include piste, platforme pentru armament, hangare pentru avioanele militare, dar și școli, grădinițe, magazine și chiar un spital.
Lucrările la baza NATO au început cu infrastructura de bază, adică drumuri de acces și rețeaua electrică, iar în curând va începe construcția unei noi piste, una paralelă cu cea existentă.
Acestea vor fi conectate, iar în partea de est, infrastructura aeroportuară va fi dezvoltată cu noi bretele de rulaj, parcări și capabilități pentru diferite tipuri de aeronave.
Nicolae Crețu, comandantul baza aeriană 57 Mihail Kogălniceanu: ”Hangare pentru mentenanță, depozite de combustibil, muniții, echipamente, materiale tehnice de aviație, simulatoare, facilități de hrănire, cazare, tot e este nevoie pentru a susține funcționarea și misiunile unei baze de această amploare.”
Nu avem bani pentru pensii si salarii
Buget de 2,5 miliarde de euro pentru baza de la Mihail Kogălniceanu
Pentru construirea bazei militare au fost expropriate 2.400 de hectare de teren din Mihail Kogălniceanu și Lumina. Pentru fiecare hectar s-au plătit 5.500 de euro.
De asemenea, 2,5 miliarde de euro a alocat Guvernul pentru acest proiect care va transforma Baza din județul Constanța în cel mai important amplasament NATO din Europa.
Nota: Nu avem spitale, nu avem scoli, nu dispunem de o infrastructura civila moderna, avem cele mai mari preturi la bunuri de larg consum raportate la venituri, poporul este pauperizat, nu avem bani pentru pensii si salarii, dar, in schimb, investim miliarde de euro in solicitarile NATO – infrastructura militara, armament si tehnica militara, precum si in militari straini si familiile lor, carora, statul roman, adica noi, le asiguram absolut totul.
Lucrările de extindere sunt în toi, însă, odată terminate, această bază de la Mihail Kogălniceanu va deveni cea mai mare din Europa.
O va depăși pe cea de la Rammstein din Germania și va putea să adăpostească peste 10 mii de militari, care vor putea să vină aici și cu familiile lor.
Proiectul prevede facilități de cazare adaptate, creșe, grădinițe, școli, magazine, farmacii,spital, adică tot ce este nevoie pentru militari și familiile lor. În noul context geopolitic, cu un război la graniță, dezvoltarea bazei consolidează astfel flancul estic al NATO.
Dorin Popescu, analist geopolitic: ”Baza de la Mihail Kogălniceanu va deveni cea mai importantă structură militară permanentă NATO aflată în imediata vecinătate a conflictului din sudul Ucrainei. Să nu ne imaginăm că acest conflict se va termina în acest an în 2025, în 2026, e un conflict pe termen lung.”
Baza se va întinde pe aproximativ 2.800 de hectare, perimetrul total fiind de 30 de kilometri și va putea găzdui orice tip de capabilități de luptă.
Nicolae Crețu, comandantul baza aeriană 57 Mihail Kogălniceanu: ”În afara capabilităților Bazei 57 aeriană, proiectăm infrastructura necesară să putem găzdui și susține capabilități terestre, pentru operații speciale sau orice alt tip de capabilitate militară care este necesară pentru a oferi un răspuns la contextul de Securitate.”
Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu găzduiește, în acest moment, aproximativ cinci mii de militari, majoritatea, soldați americani.
NATO a început să construiască o reţea de patru grupuri tactice de luptă multinaţionale ale Prezenţei Avansate Consolidate (EFP) în regiunea Mării Baltice, după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014.
După invazia rusă a Ucrainei, în februarie 2022, Alianţa şi-a consolidat aceste misiuni şi a înfiinţat alte patru grupuri tactice în Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia, scrie News.ro.
Franţa este ţara-cadru a grupurilor din România, iar Belgia, Luxemburgul, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia şi Statele Unite contribuie cu forţe.
Vor fi staționate aici, în viitor, trupele terestre și speciale, cu scopul de a crea o forță capabilă să răspundă la toate tipurile de amenințări militare.
Iar revista online The War Zone menționează posibilitatea ca aeronavele de transport americane care staționează în prezent în Ungaria să fie relocate în România, mai ales că regimul lui Viktor Orban de la Budapesta lasă mereu loc de surprize neplăcute în relația cu Ucraina.
Conform datelor oficiale, pentru 2024, armata României ar urma să beneficieze – în special pentru achiziția de arsenal – de un buget de peste 20 de miliarde de euro. Ar însemna cu 45% mai mult decât în 2023, an în care, însă, au fost cheltuiți pentru armată doar 1,6% din produsul intern brut, mult sub pragul autoasumat.
Un articol publicat recent de revista Politico aprecia că guvernul de la Haga a cheltuit anul trecut pentru apărare 1,7% din PIB și a fost de acord să cheltuiască 2,03% în 2024 și 2,01% în 2025.
În cifre reale, asta înseamnă, desigur, mult mai mult decât un eventual 2,5% al României.
Baza aeriană Mihai Kogălniceanu este cea mai mare bază militară nord americană a Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii și NATO în afara granițelor SUA, scrie BBC, care a realizat un reportaj în Constanța.
Baza Mihail Kogălniceanu este un oraș militar prin care se vor roti armatele NATO, forțele aeriene și personalul naval din 32 de țări.
Ultimii sosiți sunt finlandezii. La doar 20 km de coasta Mării Negre, baza se află la 300 km de Odesa și la 400 km de Sevastopol, în Crimeea ocupată de ruși.
„Există o prezență mult mai mare din SUA aici, mult mai multă infrastructură, cazare, oameni și echipamente”, spune pilotul Charlie Tagg, aflat în misiune la Kogălniceanu.
„Rușii vor face greșeli, pot să gafeze. Zburăm cu avioane înarmate, așa că le transmitem un mesaj clar, ii asteptam”, mai spune Tagg.
Nota: Afirmatiile pilotului american sunt terifiante. Acestea pot fi interpretate astfel: Ordinele primite de pilotii americani constau, inclusiv, in identificarea unor eventuale erori, de orice fel, ale omologilor rusi, caz in care, militarii NATO au libertatea de a distruge aeronavele rusesti. SI, ASTFEL, NE VOM „RASFATA” CU UN RAZBOI IN TOATA REGULA, PURTAT PE TERITORIUL ROMANIEI. DACA „AVEM NOROC”, NE PUTEM „LAUDA” CU CEL DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL.
In loc de concluzii
Daca acestea nu sunt pregatiri de razboi, atunci, ce sunt ? Este un carnaval NATO in desfasurare si noi nu am aflat ? Pentru cei care sunt sceptici in aceasta privinta, le reamintim ca, anterior celui De-al Doilea Razboi Mondial, ziarele independente au atras, in permanenta, atentia asupra pericolului reprezentat, in plan militar, de Germania nazista. Referirile jurnalistilor acelor vremuri vizau ideologia nazista, inarmarea acestei tari si „anexarile” din Europa. In tot acest timp, politicienii si ziarele afiliate se „jurau” de mama focului ca Hitler este Maica Tereza.
In prezent, istoria se repeta. Mass-media nealiniata atrage atentia asupra provocarilor exercitate de NATO si acolitii sai la adresa Rusiei, in timp ce acestia ne asigura ca la Kogalniceanu si-au stabilit resedinta castigatorii premiului Nobel pentru pace.
Va urma. Reactii ale domnului Calin Georgescu