Cum funcționează lumea. Episodul 2/b.
Cine a fost Cecil Rhodes, fondatorul societății secrete „Masa Rotundă”.
Foto: Globalistul Cecil Rhodes, cel care a ucis milioane de sud-africani pentru diamante și pământuri.
Cecil Rhodes, fiul unui vicar, obsedat după diamante.
Născut în 1853, Rhodes, fiul vicarului din localitatea Bishop’s Stortford, a îmbrăţişat conceptele religioase de la o vârstă fragedă. În 1879, s-a asociat în afaceri cu un frate, la o fermă de bumbac din Africa de Sud. Curând, cei doi asociaţi au căzut victime febrei căutării diamantelor.
După câteva succese iniţiale în domeniul prospecţiunilor, Rhodes a format Beers Consolidated Mines Limited, numită după familia Nicolaas de Beers, ale cărei drepturi de exploatare le preluase. Timp de opt ani, Rhodes şi-a împărţit timpul între exploatarea minei din Kimberley, Africa de Sud, şi studiile de la Oxford, fiind vrăjit de personalitatea profesorului John Ruskin, care îi preda artele frumoase.
Ruskin, profesorul care a renunţat la credinţa în Dumnezeu.
Fiul unui prosper negustor de vinuri, Ruskin se îndepărtase atât de mult de gândirea obişnuită, încât, unul dintre biografii săi îi descria viaţa ca fiind „una interiorizată, dificilă şi singuratică, adesea urmărită şi lovită de nebunie”.
Ruskin a studiat cu ardoare versiunea canonică a Sfintei Scripturi, dar, în cele din urmă, a renunţat la credinţa în Dumnezeu.
„John Ruskin, cel care i-a inspirat în activitatea lor pe Cecil Rhodes, Alfred Milner şi pe cei care au format societatea secretă a Mesei Rotunde, a fost el însuşi influenţat de scrierile ezoterice ale filozofului grec Platon, de către Madame Blavatsky, fondatoarea societăţii oculte de Teozofie, de cărţile lordului Edward Bulwer-Lytton şi de societăţile secrete de genul Ordinului Zorii de Aur”.
Ruskin, despre care se spune că citea zilnic din “Republica” lui Platon, a îmbrăţişat concepţia acestuia privitoare la societatea perfectă, a cărei structură ar fi impusă de sus în jos de o conducere centralizată, de o clasă conducătoare care să-şi impună voinţa.
Marx şi Engels, întemeietorii comunismului modern, au studiat, de asemenea, foarte bine, opera lui Platon, reluând ideile lui Ruskin.
Ruskin, militant pentru dictatură.
Militând pentru o conducere a statului centralizată şi dură, exercitată fie de un dictator, fie de o clasă conducătoare cu însuşiri deosebite, Ruskin susţinea sus şi tare că:
„întregul ţel al vieţii mele a fost acela de a demonstra superioritatea eternă a unora în raport cu alţii, ba uneori chiar a unui singur om asupra tuturor celorlalţi.”
Potrivit spuselor profesorului Carrol Quigley, Rhodes a fost atât de entuziasmat de ideile filozofice exprimate de Ruskin, încât a copiat cuvânt cu cuvânt una dintre prelegerile acestuia de la Oxford, pe care a păstrat-o asupra lui timp de trei decenii.
Rhodes, membru al francmasoneriei britanice.
Michael Baigent şi Richard Leigh, autorii cărţii “The Temple and the Lodge“, au arătat că Rhodes a fost un membru activ al Francmasoneriei britanice, fapt care i-a permis să cunoască şi alte personalităţi proeminente ale secolului al XIX-lea, cum ar fi membrii familiei regale George al IV-lea şi William al IV-lea, precum şi pe lordul Randolph Churchill (tatăl viitorului prim-ministru britanic, Winston Churchill), marchizul de Salisbury, Arthur Conan Doyle, Rudyard Kipling şi Oscar Wilde.
Preocuparea comună pe care membrii acestui grup o aveau faţă de studiul ideilor filozofice exprimate de Platon, Ruskin şi Madame Blavatsky, fondatoarea Teozofiei, coincidea cu idealurile Francmasoneriei.
Rhodes deţinea controlul total asupra diamantelor
Cu ajutorul unui prieten apropiat, negustorul de diamante german Alfred Beit, Rhodes şi-a extins încontinuu compania de diamante până când, prin 1891, compania De Beers deţinea 90% din totalul producţiei mondiale de diamante.
Pe la mijlocul anilor ’90 ai secolului al XIX-lea, Rhodes a întemeiat Sindicatul Diamantelor, precursorul organizaţiei contemporane intitulate Organizaţia Centrală de Vânzare a Diamantelor, care controlează cam 80% din totalul vânzărilor mondiale de diamante.
El a reuşit, de asemenea, să controleze aproape total minele de aur din provincia Transvaal, Africa de Sud, care se aflau în plină dezvoltare.
Fiind posesorul unei averi ce continua neîncetat să crească, visele lui Rhodes se amplificau şi se diversificau, printre ele fiind şi planul de a construi o cale ferată din Africa de Sud până la Cairo, precum şi acela ca imperiul britanic să se extindă atât de mult, încât să poată realiza visul vechi de o sută de ani de a redobândi stăpânirea asupra Statelor Unite, readucându-le la statutul de colonie britanică, dinainte de 4 iulie 1776.
În 1877, Rhodes scria în memoriile sale:
„De ce să nu ne formăm o societate secretă care să aibă un singur obiectiv: perpetuarea Imperiul britanic prin aducerea întregii lumi necivilizate sub guvernarea britanică şi recuperarea Statelor Unite pentru a face un mare imperiu al rasei anglo – saxone”.
În spatele lui Rhodes…banii familiei Rothschild.
Ca şi în cazul familiilor Morgan şi Rockefeller, dacă cercetăm mai atent, descoperim că în spatele lui Rhodes se găseau puterea şi banii familiei Rothschild.
Griffin scria: „Membrii acestei familii l-au finanţat pe Cecil Rhodes, dându-i astfel posibilitatea de a obţine monopolul asupra câmpurilor diamantifere din Africa de Sud. Ei mai aveau încă legături financiare cu compania De Beers.”
În noiembrie 1997, atunci când baronul Edmond Adolphe Maurice Jules Jacques de Rothschild a murit la Geneva, la vârsta de 71 de ani, ca urmare a unui emfizem pulmonar, s-a spus că a lăsat o avere substanţială în acţiuni ale companiei De Beers Consolidated Mines Limited din Africa de Sud.
O altă persoană care a argumentat existenţa unei relaţii speciale între Rhodes şi familia Rothschild a fost scriitorul şi fostul ofiţer britanic de informaţii, dr. John Coleman, care scria:
„Rhodes a fost principalul agent de influenţă al familiei Rothschild, (care) i-a deposedat pe burii sud-africani de dreptul de a exploata bogăţiile subsolului lor strămoşesc, aurul şi diamantele”.
Potrivit afirmaţiilor lui Coleman, primul grup al Mesei Rotunde a fost înfiinţat în Africa de Sud cu bani de la ramura britanică a familiei Rothschild, cu scopul de a pregăti oameni de afaceri loiali Marii Britanii, instruindu-i în privinţa modalităţilor de menţinere a controlului asupra bogăţiilor ţării.
Ideea potrivit căreia Rhodes a fost puternic susţinut financiar de familia Rothschild a fost, de asemenea, sprijinită şi de scriitorul Frank Aydelotte, care scria în American Rhodes Scholarships:
„În 1888, Rhodes a întocmit cel de-al treilea testament al său, prin care i-a lăsat toate bunurile mobile şi imobile lordului Rothschild…”
Rhodes, relaţii cu alte organizaţii secrete.
Despre Rhodes însuşi se credea că ar fi fost membrul unui grup secret, numit „Olimpienii”, după zeii greci. Potrivit spuselor lui Coleman, acesta era un alt nume pentru desemnarea globaliştilor pe care el îi numea Comitetul celor 300. Pe lângă aceasta, se credea că Rhodes avea legături şi cu ultrasecretul şi misteriosul grup Illuminati, lucru care s-a petrecut, cel mai probabil, prin intermediul legăturilor lui din cadrul Francmasoneriei.
Va urma! Familia Rockefeller şi Consiliul pentru Relații Externe