Principalele titluri, episoadele 1, 2, 3, 4, 5 si 6.
Trump, decizii majore din primele minute la Casa Albă. A limitat imigrația ilegală și a eliminat politicile de „diversitate”.
Deciziile luate încă din primele minute si ulterior.
Lupta impotriva politicilor impuse de globalisti si implementate de senilul JOSEPH ROBINETTE BIDEN (Joe Biden) si de comunista KAMALA HARRIS.
1.Limiteaza drastic imigrația ilegală.
Trump plănuiește raiduri de deportare în masă.
Donald Trump este pregătit să-și îndeplinească promisiunea făcută.
Chicago pare a fi primul pe listă, având în vedere că mai mult de 50.000 de migranți au ajuns în oraș din august 2022.
Echipa de tranziție a lui Trump, ICE, primarul Johnson și guvernatorul democrat al Illinois, JB Pritzker, nu au comentat despre acest presupus plan.
„Vom desfășura operațiuni în toată țara”.
Ce presupun eforturile de deportare initiate de Trump.
Si s-a tinut de cuvant!
Trump a ordonat armatei să „sigileze granițele”, in baza dovezilor si probelor existente in ceea ce priveste asocierea dintre migratia ilegala si imigranții clandestini cu criminaliatea organizata.
Avioanele cu migranți expulzați din SUA au ajuns în America Latină.
Avioane militare americane expulzează migranți, în timp ce Pentagonul pregătește mai multe trupe pentru frontieră.
Statele Unite au început să utilizeze avioanele militare pentru a expulza migranți.
Vineri, 24 ianuarie 2024
Stirea nr.1
SUA au arestat 538 de migranţi ilegali şi au expulzat câteva sute într-o operaţiune masivă desfăşurată la câteva zile după începutul preşedinţiei lui Donald Trump, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karoline Leavitt, informează AFP şi Reuters.
Stirea nr. 2.
Două avioane militare americane care transportau persoane expulzate din Statele Unite au aterizat vineri au aterizat vineri în Guatemala, potrivit autorităților locale, citate de presa internațională.
Trump a declarat stare de urgență națională la granița cu Mexic.
O abordare controversată pentru securizarea granițelor.
Mexicul se pregătește pentru deportările masive din SUA: Adăposturi uriașe și riscul unei crize naționale.
Mexicul construiește adăposturi uriașe.
Mexicul s-ar putea confrunta cu dificultăți
Trump schimbă interpretarea Constituției SUA: primul proces important deschis după învestirea liderului american
Măsura s-ar aplica doar naşterilor viitoare.
Măsura a fost atacată în instanță.
Provocări juridice.
Partea a VII a
Trump si Honduras
Donald Trump e amenințat că va rămâne fără cea mai importantă bază militară din America Centrală.
Preşedinta Hondurasului, Xiomara Castro, a avertizat, miercuri, 22 ianuarie 2025, că va închide bazele militare americane din ţara sa, dacă Donald Trump va expulza în masă hondurieni după preluarea mandatului, relatează Le Monde.
„În faţa unei atitudini ostile de expulzare în masă (a hondurienilor – n.r.), ar trebui să luăm în considerare o schimbare a politicilor noastre de cooperare cu SUA, îndeosebi în domeniul apărării, în condițiile în care şi-au menţinut baze militare pe teritoriul nostru fără să plătească un ban de zeci de ani”, a declarat Xiomara Castro într-o intervenție la postul naţional de radioteleviziune.
„În acest caz, (bazele militare americane – n.r.) şi-ar pierde orice motiv de a mai exista în Honduras”, a adăugat preşedinta de stânga a țării din America Centrală.
SUA s-au instalat în principal la baza aeriană Soto Cano (fosta Palmerola) de lângă Comayagua, în centrul Hondurasului, în anii 80, pentru a lupta împotriva mişcărilor comuniste de pe continent.
Această bază este una dintre cele mai importante, pentru SUA, în America Centrală, găzduind aproximativ 1.000 de soldați americani, în general pentru misiuni civile și combaterea traficului de droguri.
„Ne exprimăm speranţa că noua administraţie americană a preşedintelui ales, Donald Trump, va fi deschisă la dialog, constructivă şi amicală şi nu va exercita represalii inutile împotriva migranţilor noştri, care, în general, aduc o contribuţie importantă la economia americană”, a afirmat Xiomara Castro.
Potrivit viceministrului de externe al Hondurasului, Tony Garcia, aproximativ 250.000 de hondurieni se află pe lista persoanelor care ar putea fi deportate din SUA în 2025, iar țara sa nu este pregătită de revenirea unui număr atât de mare de persoane.
Aproximativ două milioane de hondurieni trăiesc în SUA, majoritatea fără acte, iar banii trimişi de aceştia contribuie cu peste 25 la sută la PIB-ul Hondurasului, notează Le Monde, care citează AFP.
Experții în migrație estimează că aproximativ 150.000 pot fi urmăriți și expulzați rapid, dar Hondurasul nu este pregătit să primească un număr atât de mare de persoane.
Honduras, Guatemala și El Salvador, care au cel mai mare număr de persoane care trăiesc ilegal în SUA, după Mexic, ar putea fi printre primele și cel mai puternic afectate de expulzările în masă, a declarat Jason Houser, fost șef de personal al Serviciului de Imigrare și Aplicare a Vămilor din Administrația Biden.
Din 2015, Honduras a primit aproximativ o jumătate de milion de expulzați, dar noua administrație dorește să crească ritmul.
Deoarece anumite țări, precum Venezuela, refuză să accepte zboruri de deportare din SUA, Houser sugerează că administrația Trump ar putea acorda prioritate expulzării „celor mai vulnerabili” migranți din acele țări care au ordine de îndepărtare, dar nu au antecedente penale, într-un efort de a crește rapid numărul de deportări.
„Nu avem capacitatea” de a primi atât de mulți oameni, a spus Antonio García, ministrul adjunct de externe al Honduras.
„Ne exprimăm speranţa că noua administraţie americană a preşedintelui ales Donald Trump va fi deschisă la dialog, constructivă şi amicală şi nu va exercita represalii inutile împotriva migranţilor noştri care, în general, aduc o contribuţie importantă la economia americană”, a pledat şefa statului hondurian.
Va urma !