Lichele soroșiste dezlănțuite împotriva lui Călin Georgescu!
Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a depus o contestație la candidatura lui Călin Georgescu pentru alegerile prezidențiale din mai 2025.
Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (S.N.S.P.A.), este o figură controversată în peisajul academic și politic din România, având legături notabile cu rețeaua Soroș, inclusiv cu foști șefi ai Serviciului Român de Informații, precum și implicări politice semnificative, inclusiv o apropiere de Marcel Ciolacu, liderul PSD.
Contestația candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale din 2025.
La 7 martie 2025, Remus Pricopie a depus o contestație la Biroul Electoral Central (BEC) împotriva candidaturii lui Călin Georgescu pentru funcția de președinte al României. El a argumentat că discursul și comportamentul lui Georgescu sunt incompatibile cu valorile democratice și constituționale ale statului român, solicitând respingerea candidaturii acestuia.
În urmă cu o săptămână, el a lansat un atac nefundamentat pe dovezi la adresa lui Călin Georgescu.
Pricopie a scris pe Facebook, citez:
„Statul Român funcționează! Dacă nu ar fi funcționat, iar alegerile din noiembrie nu ar fi fost anulate, prin hotărârea C.C.R., din 6 decembrie 2024, riscam să avem în fruntea țării un infractor, asociat cu mafia de tip KGB ( nota redacției: cred că s-a referit la Ilie Bolojan, infractor urmarit de Interpol, si la Marian Enache, președintele C.C.R., fost/actual agent K.G.B.). Trebuie să avem răbdare și să lăsăm instituțiile să-și facă treaba. Democrația românească are anticorpii necesari pentru a respinge asaltul extremiștilor”, a scris Remus Pricopie pe Facebook.
Legăturile cu rețeaua Soros.
În 2020, Remus Pricopie a anunțat printr-un comunicat de presă că este rectorul SNSPA și în 24 ianuarie a anunțat oficial printr-un comunicat că universitatea pe care o conduce a fost invitată să facă parte din rețeaua de universități în care globalistul George Soroș investise un miliard de dolari.
”Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), membră a consorțiului european CIVICA, a fost invitată să colaboreze cu cea mai nouă rețea globală de universități. Anunțul a fost făcut joi, 23 ianuarie 2020, de George Soroș, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos”, se arată în comunicatul oficial al SNSPA din 2020.
Legăturile cu mediul politic.
Această asociere a generat controverse, având în vedere discursul anterior al P.S.D. împotriva influenței lui Soroș în România. Cu toate acestea, în februarie 2020, Marcel Ciolacu, președintele interimar al P.S.D. la acea vreme, l-a propus pe Remus Pricopie pentru funcția de prim-ministru, ceea ce a stârnit ironii și critici, dată fiind poziția anterioară a partidului față de Soroș.
Remus Pricopie a început să facă jocuri politice de la începutul campaniei prezidențiale de anul trecut, unde a redevenit un personaj extrem de vizibil în mass-media.
Remus Pricopie a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în decembrie 2019, după ce SNSPA a organizat singura dezbatere la care Klaus Iohannis a fost prezent înaintea alegerilor prezidențiale din 2019.
Legaturi cu Serviciile de Informații.
Sub conducerea lui Remus Pricopie, S.N.S.P.A. a fost implicată în controverse legate de angajarea unor persoane din conducerea S.R.I.
Prin semnătura lui Pricopie, Florian Coldea a fost angajat pe post de profesor universitar, după ce a condus serviciile timp de 12 ani, chiar dacă teza de doctorat a generalului „a fost pierdută”.
Relația lui Florian Coldea cu rectorul Remus Pricopie a fost scoasă la iveală în momentul premierii fostului șef al comisiei Europene, Frans Timermanns, de către S.N.S.P.A., ceremonie la care a participat și Florian Coldea.
Florian Coldea a fost profesor la universitatea condusă de Remus Pricopie până în vara anului trecut (2024), când a ieșit la iveală scandalul de corupție din justiție.
Soția lui Florian Coldea, Dorina Coldea este cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a SNSPA.
De asemenea, jurnaliștii de investigații au scris că Pricopie este omul de casă al fostului director din servicii, George Maior, din cuvântul căruia pare să nu iasă.
Remus Pricopie si Eduard Hellvig, fost șef S.R.I., atac concertat la adresa suveraniștilor.
La data de 24 ianuarie 2024, la Iaşi, cu ocazia celebrării Unirii Principatelor Române, senatorul Claudiu Târziu a spus:
„Nu vom fi suverani, cu adevărat, decât după ce vom reîntregi statul român în graniţele lui fireşti. Basarabia trebuie să vină acasă. Bucovina de nord nu poate fi uitată, sudul Basarabiei, ţinutul Herţa, Transcarpatia, tot ce a fost şi este al naţiunii române trebuie să se întoarcă în graniţele statului. Acesta e idealul pe care nu avem voie să îl uităm. Moldova e ciuntită. Moldova lui Ştefan trebuie să fie acasă, în România”.
Ce au replicat „cozile de topor soroșiste”!
Eduard Hellvig, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii (S.R.I.).
Prima critică a venit din partea lui Hellvig care a afirmat, într-un mesaj postat pe platforma X (fostă Twitter) că senatorul Claudiu Târziu nu poate fi catalogat drept „idiot util” şi că îşi alege special teme cu potenţial incendiar, care sunt folosite şi de politicieni de extremă-dreapta din Ungaria şi, mai ales, care „îi convin cel mai mult lui Vladimir Putin”.
Aceeași lighioană anticonstitutională, fost şef al S.R.I., deși toată ziua vorbește despre Constituție, susţine că retorica liderului AUR este identică cu aceea a lui Laszlo Toroczkai, liderul partidului maghiar de extremă-dreapta „Patria Noastră”, care a declarat că, „dacă Ucraina îşi va pierde statutul de stat în urma războiului cu Rusia, va solicita ca Transcarpatia – regiune în care locuiesc 150.000 de maghiari – să revină Ungariei”.
Notă: Pe timpul domniei lui Hellvig la S.R.I., foarte multe persoane au avut de suferit de pe urma șantajării cu dosare „prefabricate” de către acesta și fostul său prim-adjunct, Florian Coldea, singura vină imputabila a celor intimidați fiind plasarea lor în afara intereselor politice manifestate de Hellvig, Coldea și unii magistrați afiliați celor doi.
Licheaua numărul 2. Remus Pricopie.
La data de 29 ianuarie 2024, Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a transmis un apel către Parlament prin care solicită investigarea legăturilor liderului AUR, George Simion, cu serviciile secrete din Rusia, precizând că „există premise pentru demararea procedurilor legale privind scoaterea AUR în afara legii”.
Rectorul SNSPA solicită, de asemenea, majorităţii parlamentare şi celorlaltor forţe care se autointitulează pro-europene, din opoziţia parlamentară, să constituie, o comisie specială care să analizeze reţelele de agenţi străini, pe teritoriul României, care au ca obiectiv destabilizarea ţării şi influenţarea alegerilor democratice, din acest an.
Notă: Aici a cam greșit domnul Pricopie, având în vedere că, o eventuală anchetă serioasă asupra aspectelor semnalate de domnia-sa ar putea conduce la ceea ce a declarat domnul Călin Georgescu, respectiv desființarea rețelei de spioni soroșiste care acționează pe teritoriul României si care include și propria-i persoană.