Oficiali militari și politici polonezi și germani, mai slab pregătiți decât „Mama Omida”! Partea a II a.
Alte dezinformări, alți „intelectuali” și „analiști” politici și miltari germani.
Partea a II a.
16 octombrie 2024.
Războiul cu Rusia pare inevitabil, avertizează unii experți, iar ultimul care susține ideea e șeful spionajului german. Pe de altă parte, alți specialiști sunt convinși că Rusia n-ar avea nici motive și nici capacitatea să atace NATO.
România și NATO ar putea fi în pericol, dacă ceea ce spun unii experți în informații se va dovedi real.
Bruno Kahl, președintele Serviciului Federal German de Informații, este doar unul dintre cei care au avertizat, luni, 14 octombrie 2024, potrivit tabloidului Bild, că există o amenințare militară directă din partea Rusiei. Kahl susține că rușii ar urma să atace NATO în cel mult 10 ani.
Notă: Va mai trăi Putin până atunci ? Vor mai trăi până atunci liderii războinici europeni? Bine că nu a spus că rușii vor ataca NATO în următorul secol! Dacă nu ar fi de plâns, cu privire la pericolul unui război total în Europa, ar fi de râs referitor la capabilitățile serviciilor secrete germane!
Ceva mai devreme, în septembrie, un alt german, ministrul apărării din această țară, Boris Pistorius, venise cu același avertisment, dar ulterior pare că s-a răzgândit și chiar l-a ironizat pe Putin. „Amenințările lui Putin sunt… amenințările lui Putin, nu sunt multe de spus. El amenință când vrea și când are chef”, a spus ministrul german, potrivit Politico.
Notă: În sfârșit, un neamț care chiar gândește!
Motive pentru care Rusia nu ar ataca NATO.
Declarațiile germanilor contrastează, în general, cu afirmațiile celor mai mulți experți din Statele Unite, Marea Britanie și Franța, care susțin că Rusia nu are forța să amenințe NATO. Cea mai bună dovadă în acest sens ar fi dată de situația din Ucraina. Armata rusă nu a reușit în doi ani și jumătate să învingă o țară precum Ucraina, cu capacități de sute de ori mai reduse decât NATO.
Elocventă a fost în acest sens declarația președintelui Franței, Emmanuel Macron, care a vorbit despre Rusia ca despre o putere regională de rang secund.
Notă: Macron ăsta, ori e prost, ori e prost! Rusia este o putere regională și, mai mult, de rang secund?
În continuarea afirmațiilor sale, Macronu’ subliniază că, nu în ultimul rând, faptul că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a ajuns deja la vârsta de 72 de ani ridică semne de întrebare privind capacitatea sa, pe viitor, de a trece la acțiuni atât de riscante și radicale.
Va urma! Și acum să revenim mai către prezent.