Context
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost ameninaţată de preşedintele american Donald Trump că va rămâne fără finanţare din partea Statelor Unite.
Trump a acuzat OMS că a institut o dictatura medicala şi că nu a fost suficient de transparentă în perioada pandemiei de Covid-19.
Mai mult, o anchetă a jurnaliştilor de la Associated Press arată că oficialii chinezi au ascuns date importante OMS la începutul pandemiei şi că oficialii OMS ştiau asta, dar au preferat să mulţumească public Chinei pentru colaborare.
Victoria lui Donald Trump la alegerile din noiembrie 2024 ar putea însemna retragerea SUA și reținerea cotizațiilor de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ceea ce Trump a făcut în timpul pandemiei de COVID-19, scrie HealthPolicy, conform mariustuca.ro.
Avand in vedre contextul de mai sus, in discursul directorului general al OMS la Summitul mondial al guvernelor din 12 februarie 2024, acesta a afirmat ca „OMS nu a impus nimic, nimănui, în timpul pandemiei de COVID-19. Nici izolare, nici obligatia de a purta mască, nici obligatia de vaccinare.”
Iata adevarul cu privire la dictatura sanitara impusa de OMS
Aprilie 2021. OMS cere accelerarea vaccinării și critică lentoarea din Europa.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un avertisment ferm în legătură cu ritmul lent al vaccinării împotriva COVID-19 în Europa, catalogând situația drept „inacceptabilă” și cerând măsuri urgente din partea statului. Conform OMS, vaccinarea masivă reprezinta cea mai eficientă cale de a pune capăt pandemiei și o responsabilitate esențială a guvernului.
„Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, ci sunt şi foarte eficiente pentru a limita îmbolnăvirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat în comunicat.
Într-o declarație oficială, organizația a subliniat că întârzierea procesului de vaccinare riscă să prelungească criza sanitară, să crească numărul de decese și să amplifice presiunea asupra sistemelor de sănătate. Potrivit datelor prezentate de OMS, în întreaga regiune europeană, care acoperă aproximativ 900 de milioane de persoane, 10% au primit doar cel puțin prima doză de vaccin, un procent insuficient pentru a opri răspândirea virusului. Însă avertismentul OMS vizează o zonă mai mare, din Groenlanda până în estul extrem al Rusiei.
Obligații și măsuri cerute de OMS:
- Creșterea ritmului de producție și distribuție a vaccinurilor ,
- Prioritizarea categoriilor vulnerabile,
- Combaterea reticenței față de vaccinare,
- Respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică.
„Ca să fiu înţeles: trebuie să accelerăm procesul (de vaccinare), întărind producţia, reducând obstacolele în administrarea de vaccinuri”, a afirmat acelasi director OMS pentru Europa, Hans Kluge.
Un oficial al OMS a declarat că situația epidemiologică este mai gravă decât în lunile anterioare, cu o creștere semnificativă a cazurilor în toate grupele de vârstă, cu excepția persoanelor peste 80 de ani. Aceasta scădere a infectărilor în rândul celor vârstnici demonstrează impactul pozitiv al vaccinării!!!!!, însă ritmul actual este insuficient pentru a proteja restul populației.
Un apel la vaccinare iresponsabila
OMS impune guvernelor europene o obligație clară: să acționeze rapid și decisiv pentru „a proteja sănătatea publică și a preveni sau escalada alte pandemii”.
Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului este „o soluţie de ultimă instanţă”, a declarat directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citat de agenţiile internaţionale de presă.
Vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în considerare la nivel naţional, pentru a proteja şcolile”, a afirmat Hans Kluge.
Cine si ce este OMS.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii are mai mulţi bani decât Crucea Roşie şi Medici Fără Frontiere la un loc și a avut un rol-cheie în comunicarea legată de Covid-19, dar ar putea rămâne fără banii din partea SUA, scrie Mediafax. În topul finanţatorilor OMS sunt SUA, Marea Britanie şi Fundaţia Bill & Melinda Gates.
OMS are un buget de 4,4 miliarde de dolari pe an, DOAR CEL OFICIAL, cu 60% mai mare decât cel al Crucii Roşii şi de trei ori mai mult decât bugetul Medici Fără Frontiere, notează Mediafax.
Cine este totuşi OMS, cine o finanţează şi ce face cu banii?
Organizaţia Mondială a Sănătăţii are o istorie de 72 de ani, este o institutie privata şi funcţionează ca o agenţie specială în cadrul Naţiunilor Unite. Cu sediul central în Geneva, are peste 7.000 de angajaţi. Banii organizaţiei se consumă pe programe de acces la servicii medicale, dar şi pe proiecte în cazurile de urgenţă medicală.
OMS, în cifre:
- Fondată pe 7 aprilie 1948;
- Venituri de 4,4 miliarde de dolari în 2019;
- Peste 7.000 de angajaţi din 150 de ţări;
- Are sediul central în Geneva;
- Director general este Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, fost ministru de externe şi al sănătăţii în Etiopia;
- Cei mai mari finanţatori ai organizaţiei sunt Statele Unite, Marea Britanie şi fundaţia finanţată de fondatorul gigantului IT Microsoft, Bill Gates, şi de soția sa Melinda.
„Funcţionarea OMS se bazează pe două surse majore de venit. Una este reprezentată de contribuţiile pe care le depun în fiecare an cele 194 de state membre, şi alte contribuţii din donaţii şi sponsorizări care vin către Organizaţie. Partea SUA este cea mai mare contribuţie la bugetul Organizaţiei, valoarea depinde de la an la an, este între 200 şi 450 de milioane de dolari anual, este de departe cea mai mare contribuţie, mult mai mare decât a Chinei care este undeva în jur de 40 de milioane de dolari.
Contribuţia României la bugetul organizaţiei este de câteva sute de mii de dolari pe an. În topul marilor finanţatori ai OMS se mai află GAVI Alliance, o organizaţie care sprijină vaccinarea copiilor din statele sărace, Germania, Japonia şi Comisia Europeană”, a spus reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila.