Foto: Stapanii de sclavi.
Sinteza episoadele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 si 9.
Foamea-n gat, cat stalpu’ de telegraf!
Guvernul se gândește să taie din banii pentru cardurile de alimente acordate persoanelor vulnerabile.
Unificarea impozitului pe salarii cu contribuția la sănătate.
Guvernul a decis ca, din 2025, să fie eliminată scutirea de impozit pe venit de 10% pentru veniturile salariale brute de până la 10.000 lei și contribuția la Pilonul II de pensii pentru angajații din construcții, IT, Agricultură și Industria alimentară.
Ordonanţa Trenuleţ: Dispar facilitățile în construcții, sectorul agricol și IT. Urmează demisii şi concedieri.
Concedieri 2025.
Concedieri colective în 2025, în Maramureș, la un producător de mobilă: 379 de oameni lăsați fără loc de muncă.
Fabrici închise și concedieri masive, în România: Mii de angajați au rămas deja fără loc de muncă și urmează alții luna aceasta.
Fabrică de lactate închisă și concedieri masive în Miercurea Ciuc: 100 de angajați rămân fără loc de muncă în 2025.
Concedieri colective în ianuarie 2025, în Olt: 100 de angajați din domeniul confecțiilor textile.
În judeţul Olt, tot în domeniul confecţiilor textile, au avut loc disponibilizări şi în luna decembrie 2024, când o unitate a anunţat şi operat concedierea colectivă a 12 angajaţi.
Concedieri în masă la subsidiara Amazon din România: Sute de angajați dați afară de la 1 ianuarie 2025.
Un producător de piese auto cu mai multe fabrici în România a anunțat zeci de mii de concedieri, din 2024 până în 2027.
Conducerea Damen a anunțat, în decembrie 2024 că va concedia 300 de angajați de la șantierul din Mangalia.
Concedieri masive în noiembrie 2024, în Arad: 236 de angajați din industria auto şi cea producătoare de plastic.
Un producător german de piese auto anunța, în noiembrie 2024, că închide două fabrici din Europa și face concedieri masive, inclusiv în România.
Concedieri masive la o fabrică din Sibiu, în octombrie 2024. Peste 180 de angajați au fost dați afară.
Criza din domeniul IT a ajuns şi în România, în 2024. Companiile care au concediat sute de angajați.
DUPA TOATE CONCEDIERILE ANUNTATE…..VIN SURPRIZELE!
Ce îi așteaptă pe români din aprilie – Ofertele de preţ pentru energie electrică sunt de până la 13 ori mai mari.
Ministrul Finanțelor aruncă ‘bomba’ unui nou val de taxe: Creșterea TVA și majorarea taxării muncii, printre scenarii.
Impactul creșterii TVA asupra populației.
Taxarea muncii, în vizorul reformei fiscale.
Măsuri anterioare și presiunile bugetare.
Strategia Guvernului pentru reforma fiscală.
O fabrică importantă din România își concediază angajații și își închide porțile.
Partea a X a
La sfarsitul episodului IX din articolul, generic intitulat, „ROMANII AU VOTAT SARACIA”!, am sipulat urmatoarea propozitie: „si vom continua”. Si, din pacate, am avut dreptate.
Cine seamana vant, culege ploaie. Am votat PSD, PNL si UDMR, acum le avem pe toate trei intr-un singur cuvant = SARACIE.
Românii vor avea de plătit o nouă taxă! Cât vor scoate cetățenii din buzunare pentru iluminatul stradal
Românii vor avea de plătit o nouă taxă! Este vorba despre locuitorii din Focșani care vor avea de achitat o sumă lunară, numită controversata „taxă pe lumină.” Iată cât vor scoate cetățenii din buzunare pentru iluminatul stradal.
Românii vor avea de plătit o nouă taxă! Mai intai, in Focsani! Daca fraierica accepta, incet si sigur taxa se va extinde la nivelul tarii!
O taxă specială a stârnit controverse printre locuitorii din Focșani, și anume impozitul pe iluminatul public. Mulți cetățeni consideră această taxă ca fiind abuzivă, motiv pentru care, aproximativ 2.000 de persoane au inițiat o petiție prin care solicită anularea acestei măsuri.
Nota: Cu petitiile nu va fi rezolvata problema ! Cainii latra, ursul trece!
Cu toate acestea, reprezentanții Primăriei Focșani au declarat că „taxa de iluminat asigură mentenanța rețelei de iluminat public din întreg Municipiul Focșani” și au subliniat că suma percepută nu este una mare, iar locuitorii vor avea de plătit doar 0,25 de lei în plus pe zi.
Nota: Primarilor nu le mai ajung banii pe care ii fura din taxe si impozite! Reprezentantii Primariei Focsani sunt liberi sa spuna orice suma, atata timp cat nu sunt obligati sa prezinte, oficial, anual, pe ce si in ce cuantum, pentru fiecare produs/serviciu, au cheltuit banii populatiei din taxe si impozite. De unde pot sa afle focsanenii care vor fi costurile reale ? In orice caz, suma de 0,25 lei/zi va fi cea initiala, urmand ca, in timp, aceasta sa cresca.
Anunțul primăriei a stârnit și mai multă revoltă, deoarece costurile pot ajunge între 30 și 400 de lei pe lună.
Locuitorii din Focșani sunt nevoiți să scoată bani din buzunare pentru a plăti iluminatul stradal.
Conducerea primăriei a anunțat că sumele colectate din această taxă sunt destinate întreținerii, modernizării și asigurării iluminatului public stradal.
Nota: Cu certitudine, cea mai mare parte a sumelor colectate vor ajunge in buzunarele adanci ale primarului si acolitilor acestuia, urmand ca, in viitorul apropiat, sa auzim, fie despre noi milionari vranceni, fie despre actiuni ale DNA initiate impotriva politicienilor locali. Acuzatiile ? Deturnare de fonduri si imbogatire fara justa cauza. Printre altele. In consecinta, locuitorii vor plati datoriile la furnizorul de energie si dobanzile aferente.
Taxa de paragină pentru români. Un aspect benefic care, insa, nu tine cont de veniturile romanilor.
Anul 2025 a venit cu taxe și impozite în plus pentru români. Una dintre ele este taxa pe paragină. Proprietarii de clădiri și terenuri care nu au grijă de ele și le abandonează vor avea de plătit o taxă de paragină.
Taxa pe paragină creşte cu până la 500% din ianuarie 2025. Noua lege a intrat deja în vigoare în anumite zone ale țării. De exemplu, asta îi așteaptă pe proprietarii imobilelor degradate din municipiul Caransebeş. Decizia de supraimpozitare a clădirilor neîngrijite se aplică în mai multe județe.
Şi la Piteşti, în Argeş, românii care își lasă proprietățile neîngrijite sau în paragină vor plăti impozit de până la 500% mai mare.
Majorarea impozitelor cu 500% a fost posibilă la Pitești prin decizie de Consiliu Local și se aplică tuturor celor care nu își îngrijesc casele sau terenurile.
Nota: In cazul in care detii o locuinta pe care, din motive de saracie, nu ai zugravit-o de cativa ani, un jegos de la primarie, care traieste din taxele si impozitele noastre, este abilitat, printr-o decizie a unor nulitati, sa-ti impuna un impozit de cinci ori mai mare. Ca asa „vrea” ei!
De ceva timp, şi Primăria Făgăraş din judeţul Braşov a decis să impună un impozit de la 300% până la 500% pentru clădirile degradate. În Codul fiscal, este precizat la art. 489 alin. (5) că impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite va putea fi majorat cu până la 500%.
Dacă în București și în alte zone ale țării proprietarii de clădiri degradate vor avea de plătit un impozit mult mai mare, proprietarii de apartamente din Craiova vor beneficia de 50% reducere la impozitul pe clădiri, dar în anumite condiții.
Proprietarii clădirilor rezidențiale care investesc în reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei blocurilor vor beneficia de această reducere. Reducerea se aplică începând cu 1 ianuarie 2025, pentru solicitările depuse până la 31 martie 2025, cu condiția ca documentele justificative să fie emise până la 31 decembrie 2024.
Primăria subliniază că această inițiativă are un impact pozitiv asupra aspectului urban al orașului și contribuie la creșterea calității vieții cetățenilor.
Nota: Astia chiar nu inteleg sau nu vor sa inteleaga faptul ca poporul nu mai are bani. Daca ei primesc venituri salariale fantasmagorice raportate la cantitatea, calitatea si importanta sociala a muncii prestate, pe acesti trepadusi nu-i intereseaza ca un numar insemnat de romani se afla la limita dintre saracie si pauperitate.
Din pacate, va urma!