Foto: Doi globalisti iubitori de razboi. Cu pretul vietii „prostilor”, nu al lor.
Scurt rezumat din partea I.
27 SEPTEMBRIE 2024, H. D. Hartmann, profiler, analist și jurnalist, a criticat comentariile lui Zelenski la adresa lui Trump, afirmând că acestea l-au umilit pe fostul președinte american, care a decis să nu se mai întâlnească cu el. Hartmann a comparat stilul lui Zelenski cu propaganda sovietică și nazistă, avertizând că Rusia nu va ceda sub presiunea aliaților.
H.D. Hartmann: „Zelenski are acest maximalism, nu numai al dorinței de a ucide cât mai mult ruși, ci și maximalismul lingvistic; la el e ca la URSS, e aceeași propagandă ca la URSS, ca la propaganda sovietică sau la propaganda nazistă.”
Partea a II a
Consecintele „elocintei” zelenskiene.
In opinia analistilor politici si militari, Ucraina nu va mai trebui sa se astepte la eforturi deosebite ale presedintelui Trump de a actiona in favoarea ei, in ceea ce priveste rezultatul final al negocierilor de pace cu Rusia, pe care, Zelenski va fi obligat sa-l accepte avand in vedere:
– capabilitatile Rusiei, din toate punctele de vedere, respectiv economic, militar, financiar, uman etc., precum si prin prisma aliantelor BRICS si OSC ( Organizația pentru Cooperare de la Shanghai ), de a continua conflictul pentru o perioada lunga de timp;
– plasarea lui Zelenski in afara simpatiilor politice ale lui Trump;
– posibila stopare de catre administratia Trump a ajutoarelor militare, financiare, informative si de orice alta natura furnizate Ucrainei pana in prezent;
– impasul economic major in care se afla Uniunea Europeana;
– tot mai multe popoare europene se declara pentru neimplicare in razboiul ruso-ucrainean, aspect ce a declansat un val de simpatie la adresa partidelor suveraniste, adepte a acestei viziuni de neutralitate;
– scaderea influentei si puterii globalistilor europeni, sustinatori ai razboiului si atrocitatilor din Ucraina.
Semnale transmise de presedintele Trump si care evidentiaza hotararea acestuia de a se dedica realizarii celor mai importante sloganuri din campania sa electorala, respectiv „Let’s Make America Great Again” si „ America First”.
Inlaturarea Ucrainei de la discutiile de pace
Desi este parte beligeranta in conflict, Ucraina nu a fost invitata sa participe la primele discutii oficiale care au loc la Riad, Arabia Saudita, intre inalti reprezentanti americani si rusi, cu privire la implementarea pacii intre Rusia si Ucraina.
Cedarea principalelor resurse ucrainene catre SUA
Americanii i-au pus pe masă lui Zelenski un document secret prin care cedează resursele Ucrainei către SUA. Oficialii americani, care s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la München, i-au pus pe masă un document prin care Ucraina se angajează să cedeze către SUA 50% din resursele minerale ale țării. Din primele informații, Zelenski a refuzat să semneze, dar direcția pare una clară și Donald Trump va încerca să recupereze investițiile făcute de SUA în cadrul războiului din Ucraina.
Integrarea Ucrainei in NATO si recuperarea teritoriilor pierdute
Conform secretarului american al apărării Peter Hegseth, aderarea Ucrainei la NATO nu poate fi parte a soluției și, totodată, nu este realist ca Zelenski să spere la revenirea la granițele din 2014. Prin aceste comentarii, oficialul american a transmis o componentă cheie a unei presupuse înțelegeri de pace secrete între Donald Trump și Vladimir Putin.
Jigniri la adresa mascariciului
Marti, 18 februarie 2025, Preşedintele Donald Trump l-a jignit pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe care l-a calificat drept un negociator slab şi extrem de incompetent, în timp ce tensiunile au continuat să crească în legătură cu primele discuţii directe ale administraţiei sale cu Rusia pe tema încetării războiului.
Comentariile lui Trump au venit pe fondul criticilor din partea aliaţilor europeni care, in trecut, au intentionat sa scoata SUA din jocul puterii. Potrivit acestora, Ucraina şi ţările europene care au investit în perpetuarea conflictului au fost excluse din negocierile ce au început marţi dimineaţă, între oficialii americani şi ruşi în Arabia Saudită.
Afirmând că runda iniţială de discuţii a decurs „foarte bine”, Trump s-a arătat deranjat de frustrarea lui Zelenski de a fi fost exclus de la masa discuţiilor şi de decizia preşedintelui ucrainean de a nu mai merge la Riad pentru discuţii suplimentare cu delegaţia americană în această săptămână – capra raioasa tine coada sus.
Potrivit presedintelui american, Ucraina si Europa au avut trei ani la dispozitie sa incheie conflictul, dar nu au facut nimic in acest sens. Mai mult, Trump le-a atras atentia ca acest razboi nu ar fi trebuit sa inceapa niciodata.
Alegeri in Ucraina
Trump a confirmat, de asemenea, interesul său pentru forţarea alegerilor în Ucraina ca parte a oricărei soluţii diplomatice la război. „Avem o situaţie în care nu am avut alegeri în Ucraina, în care avem legea marţială în Ucraina, în care liderul din Ucraina – adică, urăsc să o spun, dar a scăzut la 4% rata sa de aprobare – şi ţara a fost făcută praf”, a declarat Trump.
În timp ce ratingul de aprobare publică al lui Zelenski a scăzut faţă de primele zile ale războiului, acesta are încă sprijinul unei majorităţi restrânse a ucrainenilor – 52%, date publicate de camarila lui Zelenski, propaganda desueta, asemanatoare celei din Romania, potrivit carora poporul ucrainean este foarte fericit de ororile razboiului, iar cel din Romania exulta „datorita” saraciei.
Trump a negat, de asemenea, că forţarea alegerilor în Ucraina ar fi o prioritate rusă.
„Acesta nu este ceva al Rusiei”, a spus Trump. „Este ceva ce vine din partea mea şi a multor altor ţări”, a susţinut şeful Casei Albe.
Preşedintele a mai afirmat că ucrainenii, care luptă pentru supravieţuirea ţării lor, „s-au săturat” de moarte şi distrugere şi sunt dornici să vadă sfârşitul războiului. „Oamenii vor să vadă că se întâmplă ceva”, a spus Trump.