2025. STATUL PARALEL: „DISTRUGEȚI SPERANȚA CĂLIN GEORGESCU”! Românii, o națiune care își execută liderii și își slăvește călăii!
INTRODUCERE – CĂLIN GEORGESCU: ULTIMA SPERANȚĂ DISTRUSĂ METODIC DE SISTEM.
Călin Georgescu nu este doar un om. A devenit simbolul unei speranțe. A unui „ce-ar fi fost dacă”. Într-o Românie secătuită, furată, batjocorită de propriile elite, el a fost singura voce articulată, calmă, profundă, rațională și patriotă care a oferit românilor un proiect de redresare națională: hrană, apă, energie – suveranitate.
Și cum a reacționat sistemul? L-a zdrobit.
Și cum a reacționat poporul? A tăcut. A privit. A schimbat canalul.
După decembrie 2024, campaniile de linșaj s-au intensificat. Presa l-a numit „omul rușilor”, „visător nepericulos”, „omul care vrea să ducă România înapoi în Evul Mediu”. Sistemul i-a blocat toate canalele de comunicare.
Conturile sale de social media au fost restricționate. TVR, Agerpres, Radio România – toate închise pentru el. În același timp, speranța populară legată de el a fost ridiculizată, sabotată și infiltrată.
Statul paralel a știut că nu trebuie să-l ucidă fizic pe Călin Georgescu. A fost suficient să-i ucidă imaginea, să-l izoleze și să-i taie vocea. Iar românii? Românii nu l-au apărat. Au privit, din nou, cum li se ia singura șansă și au zis: „Ce putem face noi?”
Adevărul este simplu și crunt: românii nu l-au meritat pe Călin Georgescu.
CAPITOLUL I – DECEMBRIE 2024 – IULIE 2025: EXECUȚIA POLITICĂ A UNUI OM CURAT.
După ce în decembrie 2024 părea că mișcarea suveranistă va avea în sfârșit un lider acceptat de mase, Călin Georgescu a fost instantaneu luat în vizor de toate mecanismele murdare ale statului paralel. Totul a început cu o campanie coordonată de presă:
- Digi24, Europa FM, G4Media, Recorder (adică Soroș) au început să-l atace simultan, cu aceleași teme: „conspiraționist”, „filorus”, „pericol național”.
- Agenții ONG-urilor sorosiste și activiștii progresiști au organizat proteste în fața evenimentelor unde Georgescu era invitat. Au cerut „stoparea extremismului”.
- SRI, STS, MAI – toți au fost mobilizați în tăcere pentru a-l izola informațional și social. Orice eveniment era bruiat, sabotat, întârziat administrativ.
Liderii politici nu au comentat. Klaus Iohannis a tăcut. Nicușor Dan a transmis discret ambasadelor că „fenomenul Georgescu e controlat”. Marcel Ciolacu l-a numit „un pericol pentru echilibrul geopolitic”.
Iar George Simion, din complicitate sau prostie, nu l-a susținut niciodată pe față, temându-se că i-ar știrbi propria poziție.
Marea trădare a venit de la popor. Mișcările populare au fost slabe, firave, locale. În loc de milioane în stradă, au fost câteva sute de oameni demni, huiduiți de jandarmi și marginalizați de televiziuni.
Ce a făcut Georgescu? A rămas demn. A spus: „Eu nu fug, nu mă schimb și nu renunț.” Dar a fost lăsat singur. Exact ca alți conducători ai neamului care au plătit cu viața sau onoarea pentru faptul că au crezut în români.
CAPITOLUL II – POPORUL ROMÂN: MARTOR, COMPLICE, IOBAG CU BULETIN.
Românii sunt mereu gata să cânte imnul, să aprindă o lumânare, să pună o ramă pe Facebook. Dar când vine vorba de sacrificiu real, acțiune, ieșit din casă, majoritatea devine minoră moral.
Când Georgescu era călcat în picioare mediatic, unde erau „eroii” neamului? În mall, la grătar, pe TikTok. Când a fost marginalizat, cine a ieșit în stradă? Câteva sute de suveraniști.
Românii nu s-au născut slugarnici. Dar au fost educați să fie obedienți, lași, comozi. De 150 de ani, această națiune și-a permis luxul de a-și trăda liderii, de a-i abandona în momentele cruciale. Și nu din prostie, ci din frica viscerală de a-și asuma libertatea.
Când cineva le spune adevărul, românii râd. Când cineva le oferă demnitate, o refuză. Când apare un lider real, îl suspectează, îl alungă, îl ignoră. Este un reflex de rumân, nu de român. De slugă, nu de stăpân.
Nu Georgescu trebuie întrebat „de ce ai renunțat?”. Ci poporul trebuie întrebat: „Tu unde erai când ți se fura viitorul? De ce n-ai ieșit din casă? De ce ai tăcut ca un laș?”
CAPITOLUL III – TREI CONDUCĂTORI ROMÂNI, TREI TRĂDĂRI NAȚIONALE.
Mihai Viteazul – Asasinat sub ochii oștenilor români.

Unificatorul celor trei țări românești, simbolul curajului și al unității, a fost ucis de mercenarii imperiali plătiți de Habsburgi, dar sub privirile pasive ale propriilor ostași valahi.
Nimeni nu a ridicat sabia. Nimeni nu a strigat. A fost o execuție lașă, acceptată de o țară care n-a știut să-și apere simbolul.
Alexandru Ioan Cuza – Domn luminat, alungat de elite și trădat de popor.

A modernizat statul, a împroprietărit țăranii, a secularizat averile mănăstirilor. A fost trădat de boieri, mazilit într-o noapte de un complot, fără ca poporul să reacționeze.
A fost scos din țară cu gardă militară, iar în locul lui a fost adus un străin, Carol I, cu sprijinul marilor puteri și al „elitei” românești.
Poporul? A tăcut. A acceptat. A înghițit rușinea și a mers mai departe ca un iobag cu capul plecat.
Nicolae Ceaușescu – Patriotul executat în ziua de Crăciun.

Cu toate greșelile lui, Ceaușescu nu a îngenuncheat în fața Moscovei, nu a vândut România și nu a admis ca statul să fie capturat de străini. A fost trădat de generali, de Securitate, de armată, și executat în ziua nașterii lui Hristos, într-un simulacru de proces.
Mulți români l-au huiduit. Alții au aplaudat execuția. A fost o autoexecuție națională, căci o țară care își omoară liderii, fie ei și dictatori, în zi sfântă, nu are viitor moral.
Iar după cum observăm astăzi, nu vom avea niciun fel de viitor. Deja, statul român nu mai există decât pe hîrtie. Nu peste mult timp vom face parte din Corporația X pentru Balcani.
CAPITOLUL IV – „ROMÂN” = „RUMÂN” = SCLAV. POVARA UNUI NUME IMPUS DE AFARĂ.
Cuvintele nu sunt simple sunete. Sunt blesteme sau binecuvântări. Iar numele „român” pe care-l purtăm astăzi, deși aparent mândru, își trage rădăcinile nu din „Roma” imperială, ci dintr-un cuvânt mult mai sinistru: „rumân” – care, în Evul Mediu românesc, însemna sclav, iobag, om fără libertate.
Etimologic, „rumân” era sinonim cu țăran legat de glie, dependent de boier, lipsit de voie proprie. În secolul al XVII-lea, a fi „rumân” însemna a fi o unealtă, nu o ființă. Înțelesul era clar pentru toți cronicarii: „rumânul este acela ce nu este liber.” Așa cum spuneau și latinii: servus est instrumentum vocale – sclavul e un instrument care vorbește.
Când s-a impus numele România? La 24 ianuarie 1862, când Alexandru Ioan Cuza, cu acordul marilor puteri, a oficializat numele „România” pentru Principatele Unite. Dar decizia nu a fost a poporului. Nu a existat nici plebiscit, nici consultare publică, nici măcar dezbatere. Numele a fost impus de sus, de elite care – culmea! – disprețuiau poporul român, dar voiau o formă de suveranitate cu nume „latinizat”.
Român = rumân = slugă. Și, poate nu întâmplător, de atunci și până astăzi, conduita națională a rămas una de obediență, frică și supunere. Românul nu s-a lepădat niciodată complet de statutul de „rumân”. Poate că și numele ne-a modelat soarta. Poate că, acceptând această etichetă, ne-am acceptat în subconștient sclavia.
Nu este nicio coincidență că:
- în fața austro-ungarilor, românii au tăcut,
- în fața turcilor, au plătit haraciul,
- în fața rușilor, au tremurat,
- în fața Uniunii Europene, au lins pantofi.
Am purtat, cu fruntea sus, numele de rumân, dar mentalitatea de rob n-a fost niciodată abandonată. Poate că, dacă numele nostru era altul – Dacia, Valahia, Carpatia – am fi avut și o coloană vertebrală diferită.
Dar așa cum stă scris în limbajul blestemului, numele poartă destinul. Și numele nostru, România, ne leagă și astăzi de povara slugărniciei.
În anul de grație 1862, 24 ianuarie, am fost oficializați ca fiind slugi. De acum înainte vom muri sclavi.
CONCLUZII – O ȚARĂ CARE NU-ȘI APĂRĂ CONDUCĂTORII MERITĂ SĂ PIARĂ. ȘI ASTA SE VA ÎNTÂMPLA ÎN SCURT TIMP.
Călin Georgescu a fost doar cel mai recent episod din tragedia românească a liderului sacrificat. A fost înlăturat prin tăcere, ridiculizat prin presă, marginalizat de popor. Dar lista e lungă: Mihai Viteazul, Cuza, Brâncoveanu, Vlad Țepeș, Avram Iancu, Ceaușescu, Antonescu – toți uciși, trădați, abandonați. De cine? De străini? Nu. De poporul român.
Poporul român nu mai are scuza ignoranței. Acum există internet, cărți, canale alternative. Dar refuzul de a acționa, de a ieși în stradă, de a înfrunta sistemul vine din lipsa de caracter, nu din lipsa de informație.
Statul paralel a învățat un lucru esențial: nu trebuie să elimini fizic liderii periculoși pentru sistem. E suficient să-i izolezi, să-i calomniezi, să-i ridiculizezi. Iar când poporul tace, răul învinge fără să tragă un glonț.
Românii nu l-au meritat pe Călin Georgescu. După cum nu l-au meritat nici pe ceilalți care și-au dat viața sau libertatea pentru binele lor. Este timpul ca această concluzie dureroasă să fie spusă clar: nu conducătorii au eșuat. Noi am eșuat.
Și poate că, înainte de a mai cere salvatori, poporul român trebuie să-și ceară iertare în genunchi pentru fiecare erou pe care l-a trădat. Altfel, blestemul va continua. Și vom merita fiecare zi de sclavie pe care o trăim.
Disclaimer: Articol în curs de actualizare. Situația reprezintă o povestire exhaustivă a persoanei sursă și este în curs de actualizare. Această nu antrenează opinia Redacției sau jurnalistului, rolul presei fiind acela de a informa publicul, de a fi o platformă de exprimare a cetățenilor și de a fi câinele de pază al democrației.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.