Foto: Marian Iorga. Fost șef al Poliției Prahova, cercetat penal, angajat pe bani publici la Hidro Prahova
Principalele titluri din episoadele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 si 11.
Adrian Semcu (PNL), directorul general al Hidro Prahova, a fost reţinut pentru trafic de influenţă.
De asemenea, a fost reţinut şi omul de afaceri Gheorghe Boeru, director al SC Romair Consulting SRL, pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală.
Dosarul Herţanu
Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă (Scandalul Nordis), în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Ulterior, Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme.
Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova, şi omul de afaceri Gheorghe Boeru au scăpat de arestul la domiciliu.
Puscaria este pentru saraci.
Lovitură pentru DNA Ploiești! Adrian Semcu a fost achitat.
La data de 14 martie 2021, Mihai Neagu, tânăr consilier județean USR Plus, i-a cerut public demisia lui Adrian Semcu de la șefia Hidro Prahova, aducând ca argumente o listă întreagă de „greșeli manageriale” pe care acesta din urmă le face la conducerea societății publice care livrează servicii de apă-canal majorității localităților din județ. Hidro Prahova actioneaza, in permanenta, impotriva prahovenilor, pe care ii obliga sa plateasca si apa meteorica (de canal) si practica cele mai mari preturi din tara.
La data de 03 iunie 2021, Adrian Semcu a fost înlocuit de la conducerea societății Hidro Prahova S.A., cu Liviu Ilași, societate subordonată Consiliului Județean Prahova. Adrian Semcu a fost recuperat de primarul Andrei Volosevici si a fost numit consilier in aparatul primarului, iar fosta subalterna a sa, Nicoleta-Cătălina BOZIANU a fost recuperata la Conpet SA Ploiesti, locul unde isi gaseste „culcus” cald mai toata „lumea buna” cu negocierea in „sange” SI CARE AU CE NEGOCIA. O adevarata „Trambulina” si pentru cei care conduc destinele urbei noastre, azi.
SGU, gaura neagră din bugetul Ploieștiului. Datorii uriașe la ANAF. 31 de posturi de conducere.
Adrian Semcu a fost demis de la conducerea SGU Ploiești.
Directorul SGU Ploiești, Adrian Semcu, a fost demis de către Consiliul de Administrație al societății deținute de administrația ploieșteană.
Măsura a fost dispusă miercuri de către Consiliul de Administrație al Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești și ar urma să intre în vigoare de astăzi, 18 ianuarie 2024, în contextul în care directorul fusese până acum într-un concediu de câteva zile, potrivit unor surse din cadrul societății.
Membrii CA i-ar fi imputat acestuia neîndeplinirea unor decizii luate de Consiliul de Administrație și de Adunarea Generală a Acționarilor.
Adrian Semcu, demis de CA de la conducerea SGU Ploiești.
La data de 03 iunie 2021, Adrian Semcu a fost înlocuit de Liviu Ilași, de la conducerea societății Hidro Prahova S.A., societate subordonată Consiliului Județean Prahova.
Societatea HidroPrahova are, de astăzi, 18 octombrie 2021, un nou director general. Este vorba despre Dorin Ilian Lețea, numit provizoriu în funcție după demisia fostului director general Liviu Ilași, cel care a condus HidroPrahova timp de… patru luni și jumătate.
Averea fabuloasă a directorului Hidro Prahova, Dorin Lețea. Peste 7000 euro/lună, în timp ce prahovenii stau cu lunile fără apă potabilă.
Propulsat de legaturi politice in functii bine platite
Incompetenta la conducerea Hidro Prahova
Demisia. Teama de DNA.
22 octombrie 2024. Dorin Ilian Lețea și-a dat demisia din funcția de director general al Hidro Prahova. El a fost înlocuit de Marian Iorga, fostul comandant al IPJ Prahova, judecat pentru fapte de corupție.
Pe scurt despre infractorul in hainele statului, Marian Iorga. Istoric infractional. Partea I. 10 iunie 2021
Șeful Poliției Prahova, vizat de o anchetă a DNA. Acuzații grave lansate de subalterni privind abuzurile comandantului.
Istoric infractional Marian Iorga, Directorul general de la Hidro Prahova. Episoadele 1, 2 si 3.
Partea a XII a.
Istoric infractional Marian Iorga, Directorul general de la Hidro Prahova. Partea a IV a.
Detalii din dosarul fostului șef al Poliției Prahova, Marian Iorga, trimis în judecată de DNA.
Favoruri sexuale de la polițistele care doreau să promoveze în funcție
În documentul întocmit de procurori, anchetatorii vorbesc inclusiv despre favoruri de natură sexuală din partea polițistelor care doreau să promoveze în funcție, în perioada în care Marian Iorga era la conducerea Poliției Călărași.
”Comisarul șef de poliție IORGA MARIAN se folosea de prerogativele funcției în mod abuziv, promovând persoane de sex feminin în funcții superioare sau de conducere, în schimbul unor favoruri de natură sexuală (cum ar fi cazul numitei “Lera”)”, potrivit ordonanței procurorilor.
Un fost șef de la Academia de Poliție s-a lăudat că a dat bani pentru a obține o funcție de conducere pentru fiul său, și el polițist.
Fragmente din ordonanța procurorilor:
„Inspectorul principal MANTA ANDREI MIHAI, comisar șef IOAN IONUȚ CĂTĂLIN și subcomisar DOBRE BOGDAN ar fi oferit inspectorului șef IORGA MARIAN suma de 50.000 lei pentru a fi numiți pe funcții de conducere.
MANTA ANDREI MIHAI, mutat de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (D.G.P.M.B.) în 01.08.2016, iar, din data de 01.12.2016, este șef Serviciu Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase;
IOAN IONUȚ CĂTĂLIN, mutat de la D.G.P.M.B. în 10.03.2016, iar, din data de 09.09.2016, șef Serviciu Investigarea Criminalității Economice (S.I.C.E.);
DOBRE BOGDAN, mutat de la Inspectoratul de Jandarmi al Județului Călărași în data de 15.05.2016, în funcția de ofițer specialist 1 la Serviciul Ordine Publică, și împuternicit șef birou Centru de Reținere și Arest Preventiv).
În sprijinul acestei informații, numitul MANTA EMIL (tatăl inspectorului principal MANTA ANDREI MIHAI), colonel în rezervă, fost director pentru logistică la Școala de agenți „Vasile Lascăr” Câmpina și la Academia de Poliție „Al. I. Cuza”, ar fi recunoscut, în cadrul unei discuții purtate la o partidă de vânătoare, că partea din această sumă, aferentă fiului său, ar fi plătit-o el.”
Cum se aranjau concursurile de promovare pe mâna lui Iorga
În cazul comisarului șef IOAN IONUȚ CĂTĂLIN, mutat de la D.G.P.M.B. în funcția de șef la S.I.C.E., acesta nu a reușit promovarea concursului într-o primă fază, drept pentru care a depus contestație.
De asemenea, comisarul șef IOAN IONUȚ CĂTĂLIN nu a reușit să promoveze nici la cea de-a doua încercare, dar a formulat contestație.
În urma acesteia, președintele comisiei de contestație, inspector șef IORGA MARIAN, și comisar șef BUCUR MARIAN din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice (DICE), membri ai comisiei, au acordat ofițerului notă de promovare, ridicând nota inițială cu peste un punct (comisar șef BUCUR MARIAN ar fi explicat că „nu au fost înțelese foarte bine răspunsurile oferite de candidat, fiind interpretate prea teoretic, din perspectiva cercetărilor penale”).
Din comisia de soluționare a contestației a mai făcut parte, pe lângă cei doi, și comisar șef Anton Mone, șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Comisarul șef IORGA MARIAN a efectuat demersuri în vederea numirii în funcția de șef Birou Supravegheri Judiciare a inspectorului principal DRAGAN GENOVEVA-IOANA (împuternicită pe această funcție din data de 15.12.2016).
Concursul urma să aibă loc în data de 14.04.2017, începând cu ora 12.00, iar înscrierile se făceau până în data de 28.03.2017, ora 10.00. Până la expirarea termenului erau înscriși doar inspector principal de poliție DRĂGAN GENOVEVA-IOANA (raport de înscriere datat 27.03.2017, aflat la Serviciul resurse Umane).
Comisia de concurs a fost formată din comisar șef TASE NICOLAE – președinte, inspector principal MANTA ANDREI MIHAI- din cadrul S.A.E.S.P. și subcomisar DRUMCEA ADRIAN PETRONEL – șef Birou Control Intern.
În acest sens, inspectorul șef a exercitat presiuni asupra șefului Serviciului Resurse Umane, comisar șef DUMITRAȘCU PETRONEL, pentru ca acesta să accepte derogările de care ar avea nevoie inspectorul principal DRAGAN GENOVEVA IOANA, căreia, conform condițiilor de numire în funcție, îi lipsește vechimea necesară.
Totodată, comisarul șef IORGA MARIAN a întreprins demersuri pe lângă șeful Serviciului Resurse Umane pentru introducerea unor condiții discriminatorii pentru ocuparea acestei funcții.
In acesta sens, IORGA MARIAN dorea să se asigure că nicio altă persoană nu putea să se înscrie la concurs.
Totodată, s-a menționat că DRĂGAN GENOVEVA-IOANA (căsătorită cu numitul DRĂGAN FLORIN, fiul unui prosper om de afaceri din județul Călărași, DRĂGAN MARIAN, patron al unei firme de construcții) a contribuit la renovarea biroului inspectorului șef, prin societatea de construcții a socrului său.
Inspectorul șef IORGA MARIAN a primit cadou un sejur în Bulgaria pentru trecerea în corpul ofițerilor a agentului principal BUCȘEA ALEXANDRU DUMITRU.
Acesta era agent în cadrul Serviciului Rutier, fiind un apropiat al fostului șef al poliției municipale, LUCHIAN VASILE.
În acest sens, familia BUCȘE, prin societatea pe care o deține în județul Călărași, a achitat contravaloarea unui sejur în Bulgaria, în luna mai 2015, pentru inspectorul șef IORGA MARIAN, care a fost însoțit de numita CIUBOTARU MIHAELA (despre aceasta se cunoaște că societatea pe care o deține asigură toate aparatele de cafea existente în sediile de poliție de pe raza județului Călărași, inclusiv în sediul IPJ Călărași).
Va urma !