Becali, nerodul națiunii!
Gigi Becali, un infractor notoriu și un analfabet recunoscut în toată țara are impresia că un om de bun simț îl respectă și își modelează comportamentul și atitudinea în funcție de aberațiile scuipate cu ură și multă prostie de un personaj sinistru.
Singura sa calitate este reprezentată de femeile din viața lui care se abțin de la orice comentariu, nu pentru că îi apreciază prostia, ci pentru că, pe de o parte, realizează ridicolul existent în tot ceea ce spune licheaua din Pipera, iar pe de altă parte, sursele noastre, din anturajul ciobanului, ne asigură că femeile din familia acestuia sunt terorizate de un dobitoc cu aere de intelectual.
În contextul unui interviu acordat G.S.P. Live Special, Becali țipa și striga ca un apucat că s-ar fi pripit atunci când s-a declarat un susținător al lui Călin Georgescu și și-a schimbat părerea despre candidatul la alegerile prezidențiale atunci când i-a auzit anumite interviuri, al căror conținut nu l-a înțeles în totalitate, dar, cu toate acestea, nu este de acord cu președintele ales.
Mai mult, prostovanul a afirmat următoarele:
„M-am pripit atunci, am zis lucruri mari despre el, dar după ce a spus mai multe am rămas mască. Eu l-am susținut, dar după… A zis că dă puterea poporului. Păi, cum să îmi iei mie averea să o dai la popor, cum să faci asta? Cum să zici așa tâmpenii, nu își mai dă seama ce vorbește. Cum să dai tu puterea la popor? De atunci îmi văd de treaba mea”.
Acesta reprezintă, de fapt, unul dintre motivele reale pentru care Becali nu mai este prieten cu domnul Călin Georgescu.
Și anume, acela că va fi deposedat de toate bunurile obținute prin mijloace infracționale, va rămâne sărac și va fi băgat, din nou, acolo unde îi este locul, adică „la beciul domnesc”.
În realitate, în declarațiile sale, făcute cu subînțeles dar greu de priceput „pentru unul cu două clase mai mult ca trenu’”, Călin Georgescu s-a referit renegocierea contractelor cu Austria, Germania, Franța și alte state occidentale care, prin coruperea politicienilor, au deposedat poporul român de averea sa națională, respectiv, petrol, resurse minerale, materie lemnoasă (așa cum este Becali), terenuri arabile și altele.
Ce a mai declarat nerodul națiunii:
„L-am văzut că e patriot, dar după ce a început să vorbească, Doamne ferește!… Și apa, că ne îmbogățim…Eu cred că are o problemă…”, a declarat Gigi Becali la GSP Live Special.
Becali este un ignorant de top cu privire la toate aspectele dicutate, exclusiv hoția. Deși comentariile sale cu privire la această problemă sensibilă, respectiv valoarea intrinsecă și extrinsecă a lichidului esențial vieții, ar trebui să se limiteze la comentarii în cercul său familial, ai cărei membri cunosc cît de habarnist este Gigel, acesta preferă să-și afirme cu nonșalanță tâmpeniile în fața a milioane de telespectatori.
Suntem convinși că scopul principal al vieții domnului Becali este ca toată lumea să fie convinsă de gradul înalt de prostie care îi stăpânește întreaga ființă.
Iată ce declară doamna Jacqueline McGlade, director executiv al Agenției Europene de Mediu:
„Resursele de apă se află sub presiune în multe părţi din Europa, iar situaţia continuă să se înrăutăţească”, a afirmat Jacqueline McGlade, directorul executiv al AEM.
„Agricultura, producerea energiei, industria, sistemul public de alimentare cu apă şi ecosistemele sunt toate importante şi fiecare dintre ele are nevoie de această resursă limitată. Întrucât schimbările climatice fac ca resursele de apă să fie mai puţin previzibile, este foarte important ca Europa să utilizeze mai eficient apa pentru ca toţi consumatorii să poată beneficia de ele. Resursele de apă trebuie gestionate la fel de eficient ca orice alte resurse naturale naţionale.”
Deficitul de apă are consecinţe grave asupra economiilor care se bazează pe agricultură şi industrie.
În unele cazuri, s-a ajuns chiar la restricţii de apă potabilă în anumite părţi ale Europei. De asemenea, există efecte indirecte asupra economiei, cum ar fi debituri scăzute ale apelor râurilor, niveluri scăzute ale lacurilor şi apelor subterane, precum şi dispariţia zonelor umede, care pot avea efecte distructive asupra sistemelor naturale care stau la baza productivităţii economice.
Se constată din ce în ce mai mult că în anumite părţi ale Europei există o concurenţă intensă pentru resursele de apă.
Pe teritoriul Uniunii Europene (UE), agricultura consumă aproximativ un sfert din apa provenită din mediul natural, dar acest consum poate ajunge chiar la 80% în sudul Europei.
În plus, sistemul public de alimentare cu apă totalizează aproximativ o cincime din consumul de apă în Europa, peste un sfert din acesta doar pentru a utiliza toaleta. Instalaţiile hidroelectrice modifică, de asemenea, structura naturală şi debitul râurilor şi lacurilor, având consecinţe asupra ecosistemelor.
În cursul timpului, preţul apei în Europa a reflectat rareori adevăratul cost financiar de alimentare cu apă sau costul economic pentru mediu.
Aceasta a dus la poluare şi la deficitul de apă şi a implicat costuri pentru mediu şi societate.
De exemplu, în mod obişnuit, populaţia trebuie să plătească costurile pentru tratarea apei potabile contaminate de agricultură şi industrie. Dacă s-ar aplica un preţ corect pe consumul de apă, s-ar putea stimula utilizarea mai eficientă a apei şi inovaţia tehnologică.
Aplicarea efectivă a taxelor, subvenţiilor, mecanismelor de piaţă, sistemelor de stabilire a preţurilor şi a altor instrumente economice poate să ajute, de asemenea, la echilibrarea cererilor de apă, care pot genera conficte.
Un comentariu
Pingback: Becali, un interlop în libertate. Rețele de putere, terenuri furate și corupție mascată în „afaceri de familie”! - Vocea Noastră