Partea a II a
Sa continuam seria cauzelor probabile care au condus, momentan, la decesul politic al unui politician infatuat si al unui partid alcatuit din lichele, golani, semianalfabeti, grobieni etc. etc. etc.
Motto: ODA PROSTILOR de ION PRIBEAGU. Prima strofa.
„Cu prostul care n-are şcoală
Te lupţi puţin şi-ai câştigat.
Dar duci o luptă colosală
Cu prostul care are şcoală!”
4. Pozitia guvernului de la Bucuresti, fata de razboiul din Ucraina.
Semidemocratia din Romania sau, mai bine spus, democratia de Dambovita, i-au determinat pe politicienii PSD, PNL si USR, toti fiind slugoii Bruxellesului, ca, in desconsiderarea totala a poporului roman, sa adopte o serie de norme prin care, noi, romanii, am devenit, deodata, straini in propria tara.
Nu spunem ca bietii refugiati ucraineni, dintre care unii numai amarati nu erau prin prisma autoturismelor, ultimul zvacnet, pe care le utilizau, nu ar fi trebuit ajutati, dar de aici si pana la segregarea poporului roman este o nesimtire crasa, pe care jegosii de la varful statului roman au implementat-o si au pus-o in practica.
Europarlamentarul Corina Crețu susține urmatoarele:
„România a arătat solidaritate față de Ucraina, de la declanșarea războiului, iar după estimările făcute, ajutorul oferit Ucrainei depășește 3,5% din deficitul bugetar. De asemenea, exportul de grâne din Ucraina prin intermediul culoarelor de solidaritate care dă acces produselor ucrainene la piața internă fără respectarea standardelor europene au grevat fermierii români și au adus prejudicii sectorului agricol român.”
Sumele aferente intretinerii refugiatilor ucraineni au fost si sunt uriase, raportate la o tara saraca, precum Romania. Pana in aprilie 2023, o persoană singură primea, OFICIAL, 2.100 de lei pe lună pentru cazare și hrană, pentru ca, ulterior, din cauza deficitului excesiv al Romaniei, suma sa fie micsorata la 1350 de lei. In aceasta perioada, respectiv 01 ianuarie 2022 – septembrie 2023, salariul minim net pe economie era de 1524 lei, suma pe care o incasau peste 50% dintre angajatii romani. Deci, romanii care munceau primeau mult mai putin decat ucrainenii care, pana in aprilie 2023, nu au fost obligati sa munceasca.
Ce sume au primit din partea statului sinistratii romani din Galati sau din alte judete afectate de capriciile naturii ? In comparatie cu alogenii care traiau si traiesc din taxele si impozitele noastre, banii primiti de romani au fost insignifianti, oamenii fiind cazati, ulterior urgiilor, in containere amplasate pe camp, in timp ce ucrainenii locuiau in hoteluri 4 si 5 stele, costurile aferente fiind platite din banii nostri.
De asemenea, la aceste sume primite fara niciun aport la economia romaneasca, ucrainenii mai primeau un ajutor de 3000 de lei pentru fiecare copil avut in grija, in timp ce alocatia unui copil roman era de zece ori mai mica, respectiv 300 de lei.
La toate aceste avantaje financiare, adaugati asistenta medicala, transportul, sume, de ordinul milioanelor de euro, donate, si nu imprumutate Kievului, precum si multe alte facilitati oferite gratuit de statul roman, din banii nostri, documentele incriminatoare fiind clasificate.
De mentionat ca, in anul 2022, un numar de 500.000 de ucraineni s-au aflat pe teritoriul Romaniei, pentru perioade mai lungi sau mai scurte, in 2023, aproximativ 150.000, iar in 2024, dupa ce au fost obligati de statul roman sa munceasca, au ramas 70.000 de refugiati. “Este grea munca, nu-i asa? Daca era usoara o luau boierii”, zice o vorba din batrani.
Daca faceti un mic efort aritmetic si inmultiti numarul de refugiati ucraineni din Romania cu valoarea ajutoarelor fianciare acordate fiecaruia dintre acestia si apoi adunati cu sumele donate de politicienii romani acestui stat, veti obtine un rezultat halucinant care reprezinta……aici sunt taxele si impozitele noastre, precum si euroii imprumutati cu dobanzi aberante de la FMI, BM etc.
Retineti ca toate aceste calcule sunt minimale, avand in vedere secretomania politicienilor atunci cand vine vorba de cheltuirea banului public fara discernamant si fara ca NOI sa ne impunem punctul de vedere.
Mai discutam si de ajutorul militar? Normal, dar in partea a III a.
Va urma.