Foto: Procurorul Dumitru Claudiu Cazan a initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul comunicarii prin mijloace tehnice, in timpul concursului de admitere la INM a raspunsurilor corecte”.
Cazan a fost numit de CSM in functia de procuror stagiar la Parchetul Judecatoriei Targu Carbunesti in 2013. In 2015, el a fost eliberat din functie de CSM dupa ce a picat de doua ori examenul de capacitate.
Motto:
„Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!”
Sinteza episoadele 1 – 10.
Modificarea anulată de Guvern în cazul magistraților.
Diurna de mii de euro a magistraților detașați si nedetasati rămâne în vigoare, in ciuda Ordonatei Saraciei (Trenulet) care afecteaza milioane de romani.
Ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, a anunțat, luni, 30 decembrie 2024, după ședința de guvern, că magistrații detașați vor continua să primească diurnă specială, numărul beneficiarilor fiind limitat la 300 de persoane. Este vorba de judecători și procurori detașați în interes de serviciu în alte localități decât cele de domiciliu. Magistrații din vârful justiției câștigă și peste 30.000 de euro pe an ca diurnă, arată o investigație Rise Project. Printre cele mai mari diurne sunt cele încasate de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii, ale căror salarii anuale depășesc 500.000 de lei.
Cele mai mari diurne, încasate de magistrații care deja au cele mai mari venituri
Veniturile acestora, potrivit declarațiilor de avere, depășesc 500.000 de lei pe an. Însă, în multe cazuri, acestor sume li se adaugă alți bani câștigați prin hotărâri judecătorești.
Ce venituri au publicat șefii instituțiilor din Justiție
Președinta CSM, judecătoarea Denisa Angelica Stănișor a câștigat anul trecut 555.032 lei din salarii. Pe lângă această sumă ea a mai încasat 374.944 lei drepturi salariale din hotărâri judecătorești, 86.001 lei din proiecte și 8.597 lei indemnizație pentru deplasări externe.
Procurorul General al României, Alex Florin Florența a câștigat în 2023 venituri salariale, restanțe și spor pentru proiecte europene, în cuantum total de 643.807 lei, adică peste 130.000 de euro.
Procurorul Daniel Horodniceanu, fost vicepreședinte CSM, a declarat pentru anul 2023 venituri totale în cuantum de 418.920 lei.
Judecătorul Alin Vasile Ene, membru CSM: 510.736.24 de lei salarii, la care se adaugă 60.300 venituri restante de la Tribunalul Prahova.
Judecătoarea Ramona Grațiela Milu, membru CSM: 532.399 de lei salarii, la care se adaugă venituri restante de 22.073 de lei.
Judecătorul Claudiu Marian Drăgușin, membru CSM: 508.601 de lei salarii și 94.264 de lei restanțe salariale.
Veniturile colosale ale magistraților sunt dublate și de numeroase proprietăți: apartamente, case de locuit și case de vacanță.
Raiul diurnei din magistratura română. Judecători și procurori de la vârful sistemului, în drum spre alte tranșe de bani nemunciți
Aici, diurnele pot depăși suma de 30.000 de euro pe an.
Ele nu sunt plătite ocazional, în funcție de deplasările în interes de serviciu pe care magistrații le fac în afara localității în care lucrează.
Ci în toate zilele în care aceștia merg la birou.
Cheltuirea lor nu e verificată de nimeni și nu trebuie justificată nimănui. Pur și simplu, sunt niște sume forfetare enorme, oferite cu titlu de bani de buzunar.
Lista pretendenților este în continuă actualizare. Pe ea și-au trecut numele inclusiv câțiva dintre numeroșii pensionari juvenili ai magistraturii române. Aceștia solicită respectivul privilegiu în mod retroactiv, pentru anii în care încă mai mergeau la serviciu.
Detasarea continua – schimbarea adreselor de pe buletin, o alta metoda care le umple buzunarele cu peste 150.000 lei/lunar..
Alte tipuri de detasari.
DETAȘAREA POLITICĂ
DETAȘAREA ELECTORALĂ
ALTE FILIERE DE ACCEDERE LA DIURNA DE 2%
PRETENȚII LA MAI MULT. BONUSUL DE 60%
Abuzul de putere si privilegii. Sume la care poporul nici macar nu viseaza.
Cristi Danileț, judecător pensionar. Membru al Consiliului Superior al Magistraturii între 2011 și 2016. Perioadă în care a încasat diurne în valoare de 85.000 de euro.
Alina Ghica, judecătoare la Înalta Curte. In decurs de patru ani, a încasat diurne în valoare de 70.000 de euro.
Horațius Dumbravă, judecător pensionar, a primit diurne in valoare totala de 110.000 de euro.
Gabriela Baltag, judecătoare pensionară, a încasat diurne în valoare de 180.000 de euro.
Andrea Chiș, judecătoare pensionară, a încasat diurne în valoare de 146.000 de euro.
Bogdan Mateescu, judecător, a încasat diurne în valoare de peste 175.000 de euro.
Victor Alistar, membru al CSM între 2017 și 2022, în rolul de „reprezentant al societății civile”. Venitul lui în ultimul an de mandat, din indemnizații și diurne, s-a ridicat la 95.000 de euro.
Originile diurnei de 2 %.
Tudorel Toader si Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Fiasco politic sau combinatie a mafiotilor din justitie, in conexiune cu fratii politruci.
Magistratii „mai tari” decat politicienii.
Lacomia la cote alarmante.
Ei centreaza, ei dau cu capu´!
Concluzii
Conexiunile de tip mafiot existente intre politic si justitie
Jocurile sunt facute la nivelul Curtii Constitutionale a Romaniei, Consiliului Superior al Magistraturii, Inspectiei Judiciare si Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Alina Gorghiu reprezinta o simpla marioneta a acestora si cea care legalizeaza lacomia magistratilor.
Concret, Ministerul Justiției, condus de Alina Gorghiu, lucrează la completarea unei legi privind magistrații de legătură trimiși de România în alte țări. Diurnă de 2% pe zi, decontarea transportului local și a transportului bagajelor cu avionul, decontarea studiilor copiilor, plus alte facilități absurde se regăsesc în proiectul de lege.
Partea a XI a
Continuam cu seria privilegiilor si beneficiilor magistratilor dintr-o tara in care copiii se culca fara sa manance. Ai nostri, nu ai lor.
Prin propunerile MJ, beneficiile magistraților de legătură vor fi dintre cele mai variate. Astfel, la articolul 3 alineatul 5, noua lege prevede că magistratul de legătură mai beneficiază și de următoarele drepturi :
- o indemnizație lunară în lei de 25% din salariul de bază lunar, pentru copiii aflați în întreținere permanentă în țară, până la împlinirea vârstei de 18 ani sau până la terminarea studiilor preuniversitare sau universitare, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani;
- o indemnizație lunară în lei de 25% din salariul de bază lunar, pentru soț sau soție, cât timp se află în întreținere permanentă în țarăși nu realizează venituri de orice natură, inclusiv din pensie;
o indemnizație de reprezentare, în cuantum de 2% din salariul de bază lunar, calculată pentru fiecare zi lucrătoare;
- oindemnizație lunară pe familie, pentru acoperirea cheltuielilor de întreținere a locuinței deținute în proprietate în țară, în sumă de 500 de lei, impozabilă potrivit legii, în situația în care ambii soți se află permanent în străinătate și nu realizează niciun fel de venituri din chirii. Indemnizația se actualizează anual, prin hotărâre a Guvernului;
- decontarea transportului în trafic internațional, inclusiv pentru soțul/soția și copiii aflați în întreținere permanentă în străinătate, la plecarea la post și la venirea definitivă în țară, pentru efectuarea în țară a concediului de odihnă, pentru concediu medical în țară sau în situația revenirii în țară în caz de forță majoră;
decontarea costului bagajelor, inclusiv pentru membrii familiei, la plecarea la postși la venirea definitivă în țară. Prin membrii familiei se înțelege soțul, respectiv soția și copiii;
- decontarea chiriei, a cheltuielilor de întreținere și dotare a locuinței din străinătate, inclusiv, dacă este cazul, avansarea garanției cerute de proprietar la încheierea contractului de închiriere a locuinței, cu condiția înapoierii acestea la finalizarea contractului de închiriere;
- decontarea transportului în trafic internațional pentru deplasări în interes de serviciu în țară și în străinătate
decontarea transportului intern pentru deplasări în interes de serviciu în țara în care a fost numit;
- decontarea cazării, în unități turistice de până la 3 stele și diurna în valută cuvenită, potrivit legii, personalului trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar,conform calității de judecător, pentru deplasări în țara de reședință sau în altă țară străină, în interesul serviciului;
- decontarea cazării pentru deplasările în țară, în interes de serviciu, pentru cei care nu au locuință în București;
- indemnizația de concediu. În cazul efectuării concediului în țară, indemnizația de concediu se acordă în lei.
- (4) În situațiile prevăzute la alin. (3) lit. i), l) și m), în cazul în care transportul se efectuează prin mijloace auto, se decontează carburantul,în limita a 12 litri pentru 100 de km. În situația în care distanța depășește 500 de km, se decontează o noapte de cazare, în unități turistice de până la 3 stele.
Întâmplător sau nu, toate aceste modificări la lege au fost propuse după ce judecătorul Claudiu Adrian Rus de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a fost ales de MJ, în urma unui interviu, să fie trimis magistrat de legătură în Spania.
După calculele noastre, pe noua lege, judecătorul Rus ar urma să încaseze aproximativ 12.000 de euro pe lună net, la care se adaugă decontarea școlilor pe care le-ar frecventa copiii acestuia.
Procedura de selecție a lui Rus pentru Spania a fost supravegheată de secretarul de stat în ministerul Justiției George Cătălin Șerban.
Fost judecător și angajat al CSM, Șerban a candidat și a fost ales deputat PNL de Prahova, fieful fostului baron local Iulian Dumitrescu, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție. Anul acesta, pe lângă salariul de secretar de stat în MJ, Șerban a încasat o pensie specială de fost judecător de 30.000 de lei pe lună, net.
Va urma.