Președintele Poloniei îndeamnă la proteste dacă votul va fi anulat, dând exemplul scrutinului prezidențial anulat în România
Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a făcut apel la proteste de stradă dacă votul prezidențial din acest an va fi anulat, citând recenta anulare a alegerilor din România, transmite Bloomberg.
Duda a avertizat că ar putea fi necesare proteste pentru a apăra rezultatul alegerilor, dacă cineva îl manipulează, și a susținut că Ursula von der Leyen, implicit Comisia Europeană, a intervenit în afacerile României și ale Poloniei.
Alegerile din mai sunt cruciale.
Acestea vor determina dacă premierul Donald Tusk, adept al globalismului mondial, poate aduce un aliat în palatul prezidențial și poate continua asa-zisele reforme pentru restabilirea unei guvernari neomarxiste, sub denumirea de „statul de drept din Polonia”.
Într-un lung interviu pentru Kanal Zero, Duda a vorbit despre alegerile prezidențiale din Polonia, din luna mai, avertizând că ar putea fi necesar să fie aparat rezultatul scrutinului, prin proteste, dacă cineva manipulează rezultatele ca in Romania.
Președintele polonez a făcut o paralelă cu România, a cărei instanță supremă a anulat primul tur al alegerilor prezidențiale, care a fost câștigat, în mod neașteptat si corect, de candidatul suveranist Călin Georgescu.
La ordin extern,
Judecătorii romani au stabilit reluarea alegerilor, ca urmare a afirmațiilor Consiliului Suprem de Apărare a Tării, care supraveghează armata și agențiile de informații din România, privind un asa – zis amestec al Rusiei în campania electorala, aspect care nu a fost documentat nici pana in prezent.
Se asteapta ca „fabrica” de documente a serviciilor sa-l plaseze pe Georgescu „in fruntea FSB-ului” si, astfel, acesta sa fie retinut, arestat si condamnat pentru…. orice, nu conteaza pentru ce, in scopul inlaturarii acestuia de la prezidentiale. Dintre cei care vor participa la alegeri este liber sa castige oricine, pentru ca toti se afla sub pulpana Ursulei von der Leyen, angajata si colaboratoarea apropiata a familiei Soros.
Duda a afirmat:
„Comisia Europeană a intervenit în cazul României, dar si în afacerile poloneze”, deși nu a furnizat nicio dovadă în acest sens, insa, acesta, ca si Iohannis, este informat in permanenta de catre servicii cu privire la toate aspectele interne si internationale de interes pentru seful statului.
De asemenea, el a întrebat retoric dacă alegerile din democrații pot fi astăzi „câștigate doar de cei aprobați de Bruxelles”. Raspunsul este simplu: depinde de popor, daca isi vede sau nu interesele.
Partidul Lege și Justiție, aflat anterior la putere, a fost criticat în mod regulat de Comisia Europeană pentru încercările de a submina statul de drept în Polonia.
In viziunea Comisiei Europene si a lui Donald Tusk, tot ceea ce se abate de la neomarxism, globalism si progresism reprezinta o prejudiciere a intereselor poporului, fara insa ca acesta sa fie consultat in aceasta privinta – suveranism sau globalism.
Duda, un aliat al partidului Lege și Justiție, a fost mult timp în conflict cu Tusk. Întrucât președintele Poloniei are dreptul de veto asupra legislației, câștigarea votului reprezintă o șansă pentru naționaliști de a continua să paralizeze reformele sorosiste ale primului ministru.
Votul îl va pune față în față pe aliatul lui Tusk și primarul Varșoviei, Rafal Trzaskowski, cu Karol Nawrocki, un istoric care este susținut de Lege și Justiție.