Andrei Soroș Caramitru! Un antiromân sadea! Nu, domnule Caramitru, românii nu sunt puturoși. Pensionarii vor să muncească, dar sistemul nu-i lasă.
Recent, Andrei – Soroș Caramitru, un antiromân sadea, s-a declarat „șocat” de faptul că România are cel mai mic procent de pensionari care continuă să lucreze după ieșirea la pensie. Într-o postare pe Facebook, acesta remarcă:
„Cifrele sunt absolut șocante, mai ales că pensiile sunt la noi mici și nevoia de mână de lucru e enormă. În Țările Nordice 36% lucrează. În Ungaria sau Bulgaria 17-19%. La noi 1%????? Nu vreau să spun ce cred ca iese cu scandal. Dar nu e ceva normal așa ceva” !!!!
O observație corectă ca intenție – dar incompletă și lipsită de context esențial. Nu, domnule Caramitru, nu e vorba de lene. Este vorba de un sistem care pune obstacole aproape la fiecare pas pentru ca un pensionar să mai poată munci.
1. Taxarea part-time – o barieră structurală.
În România, un angajator care vrea să angajeze un pensionar cu normă redusă (part-time) trebuie să plătească aceleași contribuții ca pentru un angajat full-time. Este o anomalie fiscală care descurajează contractele flexibile, exact cele potrivite pentru vârstnici. În Uniunea Europeană, 57% dintre pensionarii activi muncesc part-time. În România, aproape niciun angajator nu mai oferă astfel de opțiuni.
2. Legislație care interzice cumulul pensiei cu salariul.
În sistemul public, pensionarii sunt forțați să aleagă între pensie și salariu, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție. De asemenea, pensionarii anticipați sau cei cu pensii de urmaș își pot pierde drepturile dacă obțin venituri peste un anumit plafon sau din anumite surse legale.
Cum să mai lucreze un pensionar când statul îi spune că va fi penalizat pentru asta?
3. Lipsa locurilor de muncă adaptate vârstei.
Piața muncii din România oferă puține opțiuni pentru seniori: joburile presupun efort fizic, program întreg și o adaptabilitate tehnologică accelerată. Spre deosebire de nordul Europei, unde pensionarii lucrează în consultanță, mentorat sau proiecte part-time, în România, aceste segmente aproape nu există.
4. Mentalitate de sistem, nu de individ.
Realitatea este că mulți pensionari vor să muncească. Însă nu sunt lăsați. Angajatorii îi resping, legea îi penalizează, iar statul nu le oferă nicio facilitate. Să-i învinuim pe ei pentru asta e simplu – dar nedrept.
5. Ce putem face?
România are nevoie de o reformă coerentă a modului în care își tratează seniorii care vor să rămână activi:
- Fiscalitate corectă pentru contractele part-time.
- Eliminarea interdicțiilor rigide privind cumulul pensie–salariu.
- Programe de muncă flexibilă pentru vârstnici.
- Subvenții pentru angajatori care angajează pensionari.
- Campanii împotriva discriminării pe criterii de vârstă.
Concluzie.
Da, cifrele sunt îngrijorătoare. Dar nu reflectă lenea sau dezinteresul românilor, ci eșecul unui sistem care îi exclude pe cei în vârstă în loc să-i integreze. Dacă vrem ca pensionarii să fie activi și după 65 de ani, trebuie să le dăm voie să muncească. Simplu.
Cine este licheaua soroșistă!
Andrei – Soroș Caramitru. Conexiuni dubioase cu Ambasada Statelor Unite la București și cu George Soroș. News alert.
Fiul recitatorului Ion Caramitru, recte Andrei – Soroș Caramitru, revenit în țară după un stagiu elvețian îndelungat, plătit de familia Soroș, și autor al unor exprimări extremiste antiromânești, pare să fie noua vedetă a politicii românești.
În perioada 1994-1998, Andrei – Soroș Caramitru a obținut o bursă Soroș care l-a ajutat să urmeze cursurile Facultăţii de Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Geneva, locurile de muncă obținute ulterior fiind, de asemenea, „un cadou” din partea familiei Soroș.
Andrei – Soroș Caramitru este un personaj înregimentat politic care merită atenție, pentru că, într-o anume structură foarte specială, are niște colegi extrem de interesanți și influenți.
Acesta este una dintre achizițiile Uniunii Salvați România, mai bine zis Uniunii Îngropați România, și consultant al președintelui Dan Barna. Andrei Caramitru este membru în boardul unui organism aproape necunoscut la noi, dar care e reprezentantul celei mai mari organizații „caritabile” din lume, United Way, din Statele Unite ale Americii.
Acest organism sponsorizează nenumărate Organizații NonGuvernamentale, proiecte și acțiuni, cu ajutorul banilor donați de diverse companii și fonduri, de la George Soroș sau Alexander Soroș la Amway ori Pepsi, și care reunește figuri interesante.
Printre persoanele importante din conducerea United Way se numără soția ambasadorului Hans Klemm, japoneza Mari Kano Klemm, ori olandezul Steven van Groningen, președintele băncii Raiffeisen, cea care i-a plătit chirie lui Iohannis, pe imobilul din Sibiu, obținut de către fostul președinte și consoarta sa, Carmen Iohannis, prin falsificarea de acte și documente.
Este vorba despre același Gronigen care nu a ezitat să participe, alături de Iohannis, la mitingurile #Rezist, în piața Victoriei și să înlăture, prin violență, guvernul legal constituit.
De asemenea, din conducerea aceleiași organizații „caritabile”, cu rol de destabilizare a unor țări care dețin resurse și dispun de un număr foarte mare de politicieni corupți, mai fac parte și:
- vicepreședintele Raiffeisen, bulgarul Vladimir Kalinov,
- fosta șefă a O.M.V. Petrom, Mariana Gheorghe, în prezent în conducerea ING Bank,
- Andre Vivan da Silva, General Manager al gigantului farmaceutic GlaxoSmithKline,
- Sorin Mîndruțescu, Country Leader Oracle Romania,
- Yorgos Ioannidis, fostul șef al Romtelecom,
- Andrei Pogonaru, proprietarul Veranda Mall,
- Jeri Guthrie-Corn, fost ambasador american adjunct, la București,
- Remi Vrignaud, fostul boss al Allianz Tiriac,
- Radu Florescu, CEO South East Europe,
- Fady Chreih, CEO Regina Maria și multe alte nume sonore de afaceriști și diplomați.
Din acest organism, United Way, face parte un singur politician, adică Andrei Caramitru.
Potrivit Curriculum Vitae, Andrei Caramitru a lucrat în Elveția pentru U.B.S., una dintre cele mai importante bănci ale lumii, după care, timp de 16 ani, a lucrat pentru McKinsey & Company, una dintre cele mai mari firme de consultanță în management, firmă la care apelează, de asemenea, o mulțime dintre băncile lumii.
La aceeași firmă McKinsey & Company au mai lucrat soroșiștii Sebastian Burduja, „bomba nucleară” de la guvern, cel care a sifonat și sifonează la greu banii românilor și Raul Pătrașcu, fost consilier de stat la cancelaria guvernului Cioloș, fost membru al Uniunii Îngropați România PLUS, trecut la Partidul Național Liberal.
Dacă nu-l știți, încercați să vă amintiți de chimistul cu studii la Yale, care a participat, alături de mulți alți antiromâni, inclusiv Iohannis și Steven van Groningen, președintele băncii Raiffeisen, la protestele din august 2018, din Piața Victoriei, și a declarat, ulterior, că gazele lacrimogene folosite împotriva celor care încercau, prin violență, să intre în clădirea guvernului, ar provoca modificarea A.D.N.-ului. El este acea marionetă a statului paralel și coleg cu fostul general Florian Coldea.