Foto: Fundaţia pentru SMURD a decontat 15 miliarde de lei pentru deplasările boşilor din conducere
Titluri episoadele 1, 2, 3, 4, 5 si 6.
– SMURD – MAI BOGAT CA SERVICIUL DE AMBULANȚĂ!
– CE CAUTĂ MINISTRUL HUREZEANU ÎN BOARD-UL SMURD?!
– HAI SĂ FACEM PRAF MILIARDUL DE EURO!!
– „PROTOCOLUL ARAFAT” = GENOCID LA ORDIN?!
– NUMIREA LUI HUREZEANU CA MINISTRU DE EXTERNE A FOST O GREȘEALĂ: NU E RESPECTAT ȘI NICI APRECIAT!
– HUREZEANU, UN PARIA AL DIPLOMAȚIEI!
Partea a VII a
RAED ARAFAT SI EMIL HUREZEANU, AFACERI PERSONALE PE BANII NOSTRI!
RECEPȚIE PENTRU PARTENERII DE AFACERI, DE ZIUA NAȚIONALĂ!
Considerat de majoritatea analiștilor tartorul „plandemiei” din România, secretarul de stat, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a fost, în 2022, într-o scurtă vizită în Austria, unde s-a întâlnit, în data de 15 decembrie, cu directorul general pentru managementul dezastrelor și crizelor, Robert Stocker.
Conform comunicatului dat în acest sens de Ambasada României la Viena, una dintre puținele surse din care am putut afla despre vizita lui Arafat, „au fost abordate lecțiile învățate în cei doi ani de pandemie, efectele benefice ale coordonării unitare a situațiilor de urgență și oportunitățile oferite de Mecanismul European de Protecție Civilă”.
Scopul nedeclarat al vizitei
Revenind la vizita la Viena a lui Arafat, aflăm, chiar de pe pagina de Facebook a DSU, că aceasta a durat cel puțin o săptămână, timp suficient pentru șeful SMURD să negocieze alte achiziții inutile, de sute de milioane de euro.
Cine putea să intermedieze astfel de afaceri? Păi, cum cine?! Însuși ambasadorul României în Austria la acea vreme, Emil Hurezeanu, care face parte din Consiliul Director al SMURD, deși această calitate nu apare în declarația sa de avere și interese!
După cum reiese chiar din comunicatul DSU privitor la suspecta deplasare la Viena, „vizita șefului DSU, dr. Raed Arafat, în Viena, s-a încheiat cu participarea la recepția prilejuită de Ziua Națională a României, eveniment care ar fi trebuit să aibă loc în data de 1 decembrie 2022, dar a fost amânat din cauza restricțiilor impuse la nivelul statului austriac, în vederea gestionării situației generate de maladia COVID-19.
Recepția a fost organizată la sediul Ambasadei României la Viena, de către Excelența Sa, domnul ambasador Emil Hurezeanu”.
Raed Arafat, de neclintit.
Ministrul Sănătății de la acea vreme, Alexandru Rafila, a vorbit, la scurtă vreme după aceea, despre “debarcarea” lui Raed Arafat din funcția de “comandant al acțiunii”, așa cum era Raed Arafat pe timpul pandemiei. Rafila a afirmat, în timpul audierilor la Comisia de Sănătate parlamentară, despre „toxicitatea” lui Arafat, care ar conduce „o structură supra-ministerială”.
Conform site-ului zianews.ro, Alexandru Rafila nu este singurul care dorește acest lucru, inclusiv, ex-președintele Iohannis l-ar fi vrut demis pe Raed Arafat, după cum a afirmat de curând Ludovic Orban, care susține că președintele i-a cerut explicit acest lucru, pe când Orban era premier.
Acesta este de părere, însă, că „de Arafat e greu de scăpat, pentru că și-a construit sistemul astfel ca să depindă de el”.
Primul care a vrut să scape de fostul „comandant” al acțiunii anti-pandemice a fost Traian Băsescu, la începutul anului 2012, când i-a cerut demisia, în urma protestelor de stradă. Arafat era pe atunci secretar de stat la Ministerul Sănătății.