Eșecul lui Ciucă, care, potrivit imaginatiei / necunoasterii sale, destul de bogate, ar fi trebuit sa aiba o ascensiune fulminanta in mediul politico-infractional, surprinde nu prin rezultat, ci prin proporție: nu NUMAI că a ratat finala la Ciolanul Suprem al prezidentialelor, dar a bagat in groapa PNL, cu un umilitor 9%, transformându-l într-un partid „de buzunar”. Nu trebuie sa mire pe nimeni ca babalaul de Ciuca a obtinut un asemenea rezultat, in conditiile in care, potrivit propriilor afirmatii, si asta numai in ultima perioada, Romania, pentru a iesi din actuala situatie economica in care se afla, are nevoie de cateva sute de mii de euro (!!!) si 30.000 de tone de motorina (!!!!) in conditiile in care tara noastra nu produce motorina (!!!!).
Potrivit aceluiasi emasculat cu studii inalte la Academia Militara, SEF DE PROMOTIE, judetul Ianca (!!!!) este mai mare decat judetul Braila. Pai, bre, nea Ciuca, daca matale, care ai fost SEF DE PROMOTIE, esti un MONUMENT DE PROSTIE, care sunt facultatile intelectuale ale fostilor tai colegi si care, bineinteles, nu aveau cum sa fie si ei sefi de promotie. Pentru ca SEF DE PROMOTIE, nu poate fi decat unul, adica matale, a carui PROSTIE SE AFLA IN AFARA CADRULUI LEGAL.
In aceeasi ordine de idei, se cunoaste faptul ca Ciucalaul vorbește cu dificultate, fapt pentru care, liberalii au fost primii care au cumpărat promptere, așa cum folosesc americanii, pentru ca Nicolae Ciucă să se poarte de parcă ar vorbi liber, dar să citească sârguincios ceea ce i se pregătește. La Consiliul Național de duminică, 15 septembrie 2024, generalul a transpirat din greu în timpul celor aproape 40 de minute cât s-a concentrat să-și citească discursul, iar aplauzele n-au fost pe măsura efortului. Generalul nu a știut să ridice sala în picioare, să intre în dialog cu activul de partid, să entuziasmeze, să le dea speranțe celor care se îndoiesc de el.
Ce a facut Ciuca pentru oameni? Nimic. Un exemplu, dintre multe altele, in acest sens.
In septembrie 2023, Nicolae Ciucă a postat pe Facebook fotografii și filmări făcute din elicopter și a promis că „va face tot ce îi stă în putere pentru siguranța românilor din zonele afectate de inundații. Deocamdată, ca președinte al Senatului, nu a făcut nimic, dar are pârghii să se implice. A venit direct de la inundații la Palatul Parlamentului, îmbrăcat într-un hanorac tip polar, în pantaloni de culoare deschisă impecabili și cu ghetele lustruite.
Un echipament menit să arate un fost general, pregătit să rămână printre sinistrați, cu o listă pe care să o completeze, pentru a înțelege ce a pierdut fiecare. Dar nu a fost chiar așa. Nicolae Ciucă a fost până acolo, s-a lăsat arătat la televizor, alături de amicul său politic, Marcel Ciolacu, și, pe urmă, s-a întors la Consiliul Național al PNL. Deocamdată generalul privește suferința de sus, se camuflează în participant la salvare, dar pare doar o găteală de campanie.
In aceeasi luna, multe sondaje îl aratau sub 10%, cu exceptia celor comandate de liberali.
Politica se schimbă rapid și nemilos.
Duminică, 24 noiembrie 2024, după anunțarea rezultatelor, Ciucă a afirmat că nu va renunța la domnie si la prostie, afirmând că nu a făcut-o niciodată, ( il credem, in sfarsit, si noi), insa, mai tarziu, la presiunea altor intelectuali din PNL, sefi de promotie si ei, a decis sa renunte, doar la domnie, sens in care l-a chemat pe Bolojan să-i predea „tronul” și faimoasa canapea a lui Antonescu.
In septembrie 2013, Mihail Bălăşescu, fost secretar general adjunct al PNL, a recunoscut că a folosit canapeaua din biroul lui Crin Antonescu ca să facă sex cu o fostă liberală. Bălăşescu regretă episodul, mai ales că din cauza scandalui a fost nevoit să renunţe la cariera politică.
Ce a mai concurat la prabusirea lui Ciucă? Pentru că a stat prea aproape de „soarele” Iohannis, deși știa că ascensiunea sa – ca ministru al Apărării, lider PNL sau premier – nu i se datorează lui Iohannis, ci intereselor externe, respectiv Bruxelles si Washington. Și totuși, a insistat să-l susțină pentru Senat, deși electoratul respingea categoric această idee. A fost loialitate? Nu, ci prostie crasa, amplificată de sfetnici asa-zisi slabi, de fapt imbarligatori, care urmareau detronarea „imparatului in fundul gol” si care l-au ademenit cu iluzii desarte, de invincibilitate.
Asocierea PSD și PNL cu imaginea lui Klaus Ioahnnis a fost de rău augur pentru cele două partide, potrivit lui Ponta, care l-a catalogat pe liderul liberal Nicolae Ciucă drept „idiotul util”, ceea ce stiam si noi, prin ale cărui atacuri la adresa PSD s-ar fi pierdut voturile care au ajuns la Călin Georgescu și la Elena Lasconi.
Concluzie. Puterea te schimbă: te orbește, te înșală și, în cele din urmă, te costă scump.
Ce spun liberalii pe la colturile strazilor? Pentru ca atat le-a mai ramas dupa ce au investit milioane de euro intr-o mare minciuna si intr-un ratat de profesie.
PNL a ratat finala prezidențială după un eșec usturător.
Mai mult, candidatul Nicolae Ciucă intră în galeria celor mai slabi pretendenți liberali la funcția de șef al statului, fiind clasat pe locul al cincilea.
Contraselecția PNL în materie de lideri a atins punctul culminant duminică. Un candidat fără pedigree liberal, făcut lider aproape peste noapte, cu un discurs șters, lipsit de carismă și care nu și-a cunoscut niciodată bine partidul, a arătat prăpastia în care se află PNL. De la un partid cu trecut mare, PNL întrezărește un viitor din ce în ce mai mic, mic, mic.
Zestrea de circa 1.200 de primari, zeci de șefi de CJ și o armată de consilieri locali și județeni a fost slab gestionată de o echipă care nu a știut ce vrea de la această campanie, iar în ziua votului a ajuns să-și dea seama că mobilizarea de partid e dată peste cap de cea a electoratului, fără datorii față de o formațiune politică sau alta.
Liberalii au găsit din timp un vinovat pentru eșec: vremea. În unele județe a nins, iar zăpada a împiedicat mobilizarea așteptată (de la primari) la sate. Nu lipsesc nici suspiciunile de non combat în teritoriu, din cauza candidatului slab și a migrării unor primari spre PSD.
Probleme au fost și in orasele mici, pentru că în marile orașe știau, deja, că lupta e aproape pierdută. Lovitura de grație a fost dată în București, unde predicțiile erau că Lasconi va fi cot la cot cu Marcel Ciolacu, însă situația a evoluat și mai prost pentru Nicolae Ciucă.
Însă acestea erau doar pretexte. PNL a intrat demobilizat în campania pentru prezidențiale și a ieșit și mai demobilizat (după primul tur). Votul românilor a fost diferit de cel de la ultimele congrese, unde s-a simțit mâna lungă a lui Klaus Iohannis. Pe scurt, a arătat diferența între jocurile de culise și jocul democratic, la urne. Cu șase ore înainte de închiderea urnelor, liderii PNL încă mai sperau, cu jumătate de gură, că vor reuși să obțină în ultima parte a zilei o răsturnare de situație. „Speranța moare ultima”, declara un lider din conducerea restrânsă, deși pe fețele lor nu exprimau deloc optimismul, ci mai mult inevitabilul eșec de la finalul zilei.