Partea a III a. Episodul 1
Motto: ION PRIBEAGU. ODA PROSTILOR
Cu prostul care n-are școală/ Te lupți puțin și-ai câștigat./ Dar duci o luptă colosală/ Cu prostul care are școală!// De-ar fi să-i luăm pe toți la rând,/ Și actualii, dar și foștii,/ Cei mai deștepți de pe Pământ/ Au fost întotdeauna… Proștii.// Nu te ruga la ursitoare/ Să-ți facă-n viața ta vreun rost,/ Mai bine urlă-n gura mare :/ „Iubite Doamne, fă-mă… prost!”// De ce să tragi ca la galeră,/ Să-nveți atâtea fără rost,/ De vrei să faci o carieră,/ Ajunge numai să fii… prost!”// În lumea asta cu de toate,/ Unde se-nvață contra cost,/ Păcat că nici o facultate/ Nu dă și diploma de… prost!”.// Avem impozite cu carul,/ Dar înotăm în sărăcie/ și ce buget ar avea statul/ Dintr-un impozit pe… prostie…// Ei sunt ca iarba, cu duiumul,/ Să nu-i jignești, să nu-i împroști!/ O, Doamne, de ne-ar crește grâul / Cum cresc recoltele de… proști.// Și-n lumea asta răsturnată,/ Unde cei strâmbi sunt cei mai drepți,/ Savanții noștri mor de foame/ Și numai proștii sunt deștepți”.
Astazi
Doamna Carmen Daniela Dan. Una dintre semnatarele celebrei OUG 59 din 04 August 2017 si cea care fuge de presa si de rezervisti ca „Dracu’ de tamaie”.
Studiile universitare urmate de fostul ministru de Interne au devenit subiect de controversă între două instituții de învățământ superior și autoritatea absolută în materie de educație din România, ARACIS, după ce a început investigația Newsweek România.
Newsweek România a aflat, după o corespondență care s-a derulat pe parcursul mai multor luni, că ministrul Carmen Dan a absolvit, la vârsta de 30 de ani, o facultate privată la fără frecvență.
Licența a primit-o doi ani mai târziu. În mod bizar, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) susține că ministrul a început cursurile cu cel puțin un an înainte ca Universitatea Ecologică să obțină autorizarea provizorie de funcționare!!!!!!!!!
La vremea respectivă, facultățile private, in special Universitatea Ecologică, erau adevărate fabrici de diplome și numai cine nu voia, nu putea să facă o facultate. „Intelectuala” Elena Lasconi este absolventa a aceleiasi institutii de invatamant superior, cica. Parafrazandu-l pe George Cosbuc: „Doua, Doamne, si amandoua, ’telectuale”.
Carmen Dan oferă în cv-ul său informații lacunare despre formarea sa educațională: „liceul de filolologie – istorie Zoia Kosmodemianskaia, București, absolventă 1989“. Apoi, „Facultatea de drept, Universitatea Ecologică București, examen de licență-iulie 2000“. Carmen Dan a avut nevoie de 11 ani pentru a obține diploma de facultate – o perioadă de aproape trei ori mai îndelungată decât normal.
Perioada de școlarizare a fost 1994 – 1999. A susținut și promovat examenul de licență la Academia de Poliție Alexandu Ioan Cuza București, în sesiunea iulie 2000.
Academia de Poliție Alexandu Ioan Cuza si Academia Nationala de Informatii, constituie principalele „centre universitare” pentru „oamenii de stiinta” din politica, servicii si nu numai, de unde acestia obtin licente, masterate si doctorate pe banda rulanta, in urmatoarele conditii:
- sa fie V.I.P.;
- sa achite taxele;
- sa nu uite unde se afla sediul fizic al institutiei;
- sa nu uite datele la care au loc examinarile – facultativ;
- sa nu uite materia la care urmeaza sa fie examinat/a, sens in care, studentul va avea asupra sa, in ziua testarii, maximum doua coli A4 completate cu date si informatii referitoare la orice aspecte, nu conteaza care, referitoare la, sa presupunem, Dreptul Penal.
In cazul in care persoana examinata este V.V.I.P., toate lucrarile acesteia, dar absolut toate, sunt scrise de o terta persoana.
Fara acordul „intelectualei” Carmen Dan, nu au putut fi obtinute notele acesteia de la facultate.
Precaritatea cunoștințelor acumulate de Carmen Dan este confirmată si de faptul că, pe tot parcursul facultății, a fost angajată cu normă întreagă la Videle, oraș aflat la 74 de kilometri de București. La început, a fost secretara la Școala numărul 3 (nici macar invatatoare), apoi, referent la Banca Agricolă. Universitatea Ecologică ne-a confirmat că nu există o filială în Videle.
Deși i-a fost solicitat un punct de vedere, cu privire la aspectele de mai sus, fosta Prima Doamna a MAI, Carmen Dan, a refuzat cu obstinatie să explice cum a studiat la o facultate în timp ce era angajată full-time la zeci de kilometri distanță.
Surprize, surprize!
Deși Universitatea Ecologică susține că ministrul Carmen Dan a început Facultatea de drept, fără frecvență, în 1994, ARACIS ne-a precizat că universitatea ar fi fost acreditată un an mai târziu.
Asfel, într-un prim-răspuns pentru Newsweek, ARACIS arată că, în acest moment (2022), Universitatea Ecologică din București derulează trei tipuri de programe de studii în drept. Programul de studii de licență cu frecvență a fost acreditat să funcționeze provizoriu în anul 1995 și a fost acreditat în 1998. Programul de studii universitare de licență, învățământ la distanță, a fost autorizat să funcționeze în anul 2005.
Ulterior, ARACIS revine și precizează că mai există un program de studii universitare de drept – învățământ cu frecvență redusă care a fost acreditat în anul 2012.
După cum se vede, niciunul din cele trei programe de studii menționat – cu frecvență, cu frecvență redusă și la distanță – nu a fost acreditat mai devreme de anul 1995.
Cum se explică, atunci, faptul că „blonda de la Drept”, Carmen Dan, a început in 1994, cu un an mai devreme de acreditare, cursurile Facultății de Drept a Universității Ecologice? Te doare si-n suflet si-n memorie cand vezi ca alesii neamului se inscriu la forme de invatamant superior care NU EXISTA.
De asemenea, doamna Carmen Dan păstrează strict secret si modul în care a obținut diploma de atestare a studiilor
post-universitare (master), desfăşurate între 2003 și 2004 la Academia de Studii Economice, perioada in care, maratonista de serviciu lucra cu normă întreagă in calitate de consilier juridic la Consiliul Județean Teleorman, distanta intre Alexandria si Bucuresti fiind de 89 de kilometri. Deci, cum, cu ce si cand atleta Romaniei ajungea la cursuri, având în vedere distanta considerabila intre Teleorman si ASE, precum si programul de 8 ore prestat la Consiliul Judetean. De asemenea, nu se poate stabili cu certitudine ce anume a studiat doamna Dan, cu cine şi ce formă de studii a urmat.
Concluzii
Carmen Dan, fost ministru de Interne al României, a început facultatea cu un an înainte ca Universitatea Ecologică (privată) să obțină autorizația provizorie de funcționare pentru cursuri la zi. Nu a trecut pe la școală decât, cel mult, să își dea examenele, dat fiind că a urmat programul de studii la fără frecventa.
Această formă de studiu a fost eliminată zece ani mai târziu din curricula universitară. Celelalte două forme de studii care i-au supraviețuit au fost de o calitate extrem de slabă: unul avea calificativ „încredere limitată“, celălalt nu a dat nicio generație de absolvenți.
Aceste argumente și tăcerea complice a ministrului cu privire la activitatea sa pseudo-universitara (mai bine zis scoala profesionala sau de meserii) duc la o singură constatare absolut logica: Carmen Dan nu are competențele intelectuale pentru a exercita o demnitate publică, indiferent de natura acesteia. Noi opinam ca pregatirea sa cerebrala este specifica ocupatiei de secretara la o scoala generala si, ca sa fim rezonabili, poate chiar la un liceu.
Dar, probabil că astea sunt timpurile pe care le merităm și aceasta este competența pe care noi am cerut-o de la omul responsabil cu liniștea și siguranța noastră. Așteptăm, desigur, ca guvernul acestei țări să includă în curând și absolvenții de opt clase. Că, oricum, prea multă școală prostește!
Va urma.