Foto: Marian Iorga.
Scurt istoric.
Principalele titluri din episoadele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 si 9.
Adrian Semcu (PNL), directorul general al Hidro Prahova, a fost reţinut pentru trafic de influenţă.
De asemenea, a fost reţinut şi omul de afaceri Gheorghe Boeru, director al SC Romair Consulting SRL, pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală.
Dosarul Herţanu
Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă (Scandalul Nordis), în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Ulterior, Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme.
Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova, şi omul de afaceri Gheorghe Boeru au scăpat de arestul la domiciliu.
Puscaria este pentru saraci.
Lovitură pentru DNA Ploiești! Adrian Semcu a fost achitat.
La data de 14 martie 2021, Mihai Neagu, tânăr consilier județean USR Plus, i-a cerut public demisia lui Adrian Semcu de la șefia Hidro Prahova, aducând ca argumente o listă întreagă de „greșeli manageriale” pe care acesta din urmă le face la conducerea societății publice care livrează servicii de apă-canal majorității localităților din județ. Hidro Prahova actioneaza, in permanenta, impotriva prahovenilor, pe care ii obliga sa plateasca si apa meteorica (de canal) si practica cele mai mari preturi din tara.
La data de 03 iunie 2021, Adrian Semcu a fost înlocuit de la conducerea societății Hidro Prahova S.A., cu Liviu Ilași, societate subordonată Consiliului Județean Prahova. Adrian Semcu a fost recuperat de primarul Andrei Volosevici si a fost numit consilier in aparatul primarului, iar fosta subalterna a sa, Nicoleta-Cătălina BOZIANU a fost recuperata la Conpet SA Ploiesti, locul unde isi gaseste „culcus” cald mai toata „lumea buna” cu negocierea in „sange” SI CARE AU CE NEGOCIA. O adevarata „Trambulina” si pentru cei care conduc destinele urbei noastre, azi.
SGU, gaura neagră din bugetul Ploieștiului. Datorii uriașe la ANAF. 31 de posturi de conducere.
Adrian Semcu a fost demis de la conducerea SGU Ploiești.
Directorul SGU Ploiești, Adrian Semcu, a fost demis de către Consiliul de Administrație al societății deținute de administrația ploieșteană.
Măsura a fost dispusă miercuri de către Consiliul de Administrație al Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești și ar urma să intre în vigoare de astăzi, 18 ianuarie 2024, în contextul în care directorul fusese până acum într-un concediu de câteva zile, potrivit unor surse din cadrul societății.
Membrii CA i-ar fi imputat acestuia neîndeplinirea unor decizii luate de Consiliul de Administrație și de Adunarea Generală a Acționarilor.
Adrian Semcu, demis de CA de la conducerea SGU Ploiești.
La data de 03 iunie 2021, Adrian Semcu a fost înlocuit de Liviu Ilași, de la conducerea societății Hidro Prahova S.A., societate subordonată Consiliului Județean Prahova.
Societatea HidroPrahova are, de astăzi, 18 octombrie 2021, un nou director general. Este vorba despre Dorin Ilian Lețea, numit provizoriu în funcție după demisia fostului director general Liviu Ilași, cel care a condus HidroPrahova timp de… patru luni și jumătate.
Averea fabuloasă a directorului Hidro Prahova, Dorin Lețea. Peste 7000 euro/lună, în timp ce prahovenii stau cu lunile fără apă potabilă.
Propulsat de legaturi politice in functii bine platite
Incompetenta la conducerea Hidro Prahova
Demisia. Teama de DNA.
22 octombrie 2024. Dorin Ilian Lețea și-a dat demisia din funcția de director general al Hidro Prahova. El a fost înlocuit de Marian Iorga, fostul comandant al IPJ Prahova, judecat pentru fapte de corupție.
Pe scurt despre infractorul in hainele statului, Marian Iorga. Istoric infractional. Partea I. 10 iunie 2021
Șeful Poliției Prahova, vizat de o anchetă a DNA. Acuzații grave lansate de subalterni privind abuzurile comandantului.
Partea a X a.
Istoric infractional Marian Iorga, Directorul general de la Hidro Prahova. Partea a II a.
10 iunie 2021
Cercetări disciplinare pe bandă rulantă
Unul dintre cei mai vechi ofițeri de poliție din Prahova are nu mai puțin de opt cercetări disciplinare, patru în 2020 și alte patru în 2021. De jumătate dintre ele, cele de anul trecut, a scăpat cu un verdict: ”nevinovat”, susțin polițiștii care știu despre cazul colegului lor. Mai sunt patru cercetări disciplinare care urmează să fie verificate în consiliul de disciplină.
Nu este clar care este scopul acestor cercetări frecvente, mai ales că polițistul este unul dintre cei mai experimentați din Poliția Prahova. Se vorbește că postul său ar fi vizat de un apropiat al lui Marian Iorga, „un băiat din Călărași”.
Călărașii
Treaba cu ”un băiat din Călărași” pare că se extinde la nivelul IJP Prahova. Odată cu venirea comisarului șef Iorga la conducerea Poliției Prahova, a urmat un val de schimbări la nivel de șefi de structuri, în locul lor fiind numiți polițiști din Călărași, județul unde Iorga a condus o bună perioadă de vreme Inspectoratul de Poliție și de unde a venit cu porecla „Zeus”.
Exemple:
Odată cu plecarea comisarului șef Mihai Toma, fostul comandant al Poliției Sinaia, la conducerea acestei structuri aflată în subordinea IJP Prahova, au fost numiți doi polițiști din Călărași. Adjunctul Poliției Sinaia este o doamnă căsătorită, iar soțul ei, evident, tot din Călărași, lucrează acum la munte, la Bușteni.
Tot de la Călărași este și Lilian Tulpan, cel care conduce, nu de mult, una dintre cele mai importante structuri dintr-un Inspectorat de Poliție: Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS), ”mascații”, așa cum îi știm cu toții.
La Serviciul Logistică al IJP Prahova a fost numit tot un călărășan.
Lui Iorga nu i-ar fi reușit o mutare importantă, spun însă unele voci. Șeful Poliției Comarnic a reușit să rămână pe funcție pentru ca ar fi intervenit persoane din IGPR. Se pare că fusese eliberat din post, dar șefii de la București au anulat decizia. Motivul nu îl cunoaștem.
A reușit însă o numire spectaculoasă la Poliția Câmpina.
În iunie 2020, pe postul de adjunct al Poliției Câmpina a fost numit comisarul Dragoş Ştefan Ionescu, deși cu un an în urmă fusese cercetat disciplinar. Ofiţerul ar fi fost prins încercând să copieze în timpul unui examen pentru funcţia de şef al Poliţiei Oraşului Buşteni, potrivit unor surse.
Lucrarea sa nu a mai fost evaluată şi a fost trimis în comisia de disciplină. O perioadă a fost șeful Biroului Rutier la Câmpina și apoi a preluat frâiele acestei instituții din postura de adjunct. Întâmplător, comisarul Ionescu nu este din Călărași.
Salarii de merit pentru șofer și bucătăreasă
Un alt „of” pe care îl au polițiștii vizează salariile de merit care s-au acordat în ultimul an în IJP Prahova. Astfel de bonificații, un spor de 15 la sută din salariul de bază, se acordă pentru rezultate de excepție, după cum le spune și numele – „de merit”.
La IJP Prahova le-au primit șoferul comandantului, o bucătăreasă și șeful de la Logistică, din câte se pare, coincidență sau nu, rudă a comandantului Poliției Prahova. Nu avem informații cu privire la activitățile deosebite în care au fost implicați cei trei, ca să merite atenția comisarului Iorga și sporul salarial.
DNA la IJP Prahova
Potrivit unor surse oficiale, procurorii anticorupție fac o serie de verificări la IJP Prahova. Printre alte documente, au fost cerute foile de parcurs ale mașinii de serviciu cu care circulă comisarul Marian Iorga.
Investigațiile DNA verifică, printre altele, și direct pe șeful Poliției, Marian Iorga, ba chiar DNA ar fi delegat un polițist de la DGA (Direcția Generală Anticorupție) să ridice personal mai multe documente din biroul șefului Poliției Prahova, în prezența acestuia.
Este posibil să existe o legătură între această cercetare a DNA și o anchetă internă a Direcției Control Intern din cadrul IGPR, care îi vizează atât pe Iorga, cât și pe mai mulți polițiști din IJP Prahova, apropiați comandantului Inspectoratului.
Va urma !