Mafia politică din Bușteni intenționează să preia puterea!
La data de 04 mai 2025, cetățenii orașului Bușteni urmează să-și aleagă viitorul primar. Alegerile locale vor avea loc pe fondul decesului fostului edil, Emanoil Savin, fost interlop și politician, simultan, senator în legislatura 2016-2020. A fost primar al orașului Bușteni în trei mandate consecutive (2004–2008, 2008–2012, 2012–2016), iar la alegerile locale din 9 iunie 2024 a fost ales pentru al patrulea mandat de primar.
Decesul celui în cauză a survenit la data de 04 August 2024, pe terenul de fotbal, nu ca urmare a efortului depus, având în vedere că se afla în calitate de spectator, ci din cauza sau datorită:
- consumului excesiv de alcool și droguri,
- nopților pierdute prin cazinouri și la femei de moravuri ușoare,
- blestemelor locuitorilor care au fost deposedați, ilegal, de Savin, de diverse parcele de teren, pe care ar fi trebuit să le dobândească în condițiile prevăzute de lege.
Printre alți candidați la cașcavalul Bușteniului se numără și fiica lui Emanoil Savin, respectiv Alexandra Mădălina Savin, membru al Partidului Social Democrat, care, împreună cu mama, Rodica, și fratele său, Alexandros, au condus, oficial și neoficial, Primăria Bușteni, din august 2024 și până în 13 februarie 2025, când, fiica multimilionarului a demisionat din funcția de administrator public al orașului.
Alexandra Mădălina Savin a fost căsătorită cu Andrei David Giugasvili, fiul miliardarului austriac Kurt Neuschitzer și al sopranei de origină rusă, Margarita Mamsiroval. Evenimentul a avut loc în anul 2011la Castelul Cantacuzinilor, domeniu deținut parțial de Kurt Neuschitzer, cuscrul primarului. Nunta a fost fastuoasă, cu invitati alesi pe spranceana din lumea afacerilor si cea politică.
Cine este în realitate această familie de politicieni mafioți!
Fostul primar al orașului Bușteni, Emanoil Savin.
Aspecte de ordin general.
Emanoil Savin a fost primar al orașului Bușteni timp de trei mandate consecutive (2004–2008, 2008–2012, 2012–2016), iar în perioada 2016-2020 a ocupat funcția de senator de Prahova din partea Partidului Social Democrat. La alegerile locale din 9 iunie 2024, a obținut al patrulea mandat de primar, însă, din păcate, la data de 04.08.2024 a decedat din cauza unui infarct miocardic, conform datelor oficiale comunicate de medicii aflați în slujba familiei Savin..
Emanoil Savin, născut în 1958 în Galați, a absolvit liceul industrial nr. 3 din aceeași localitate în 1980, când, pentru că muncă este grea, se face fotbalist (portar) la Oţelul. Nu străluceşte între buturi, mărturie stă parcursul său pe la echipe mici. În pauzele competiţionale face bişniţă cu produse aduse din Rusia, respectiv coniac, cojoace tip «Alain Delon» şi aur.
Se însoară cu o barmaniţă, Rodica şi, în 1983, pleacă la Sinaia, după repartiţia femeii. Ajunge portar la echipa Carpaţi din localitate. Cere şi i se aprobă un apartament cu două camere în oraşul învecinat, Buşteni. Astfel ajunge Savin să aibă buletin de Buşteni.
În 1985, Savin cunoaşte un „miliţian de omenie”, Mihai Stancu, viitor şef al Poliţiei rutiere Prahova, viitor adjunct al şefului Poliţiei rutiere române, viitor şef al Direcţiei de Permise şi Înmatriculări. Stancu a fost dintotdeauna un personaj conectat la multe medii.
Pe Savin îl aduce în preajma lui Nae Nicolae, cunoscut, ulterior anului 1990, şi ca “regele imobiliarelor din Ilfov”, decedat în urmă unui accident feroviar. Savin şi Stancu devin naşii de cununie ai lui Nae Nicolae, cel care, mai târziu, avea să-i introducă pe cei doi, Savin și Stancu, în „lumea bună” a „oamenilor de afaceri” din România, respectiv Anghel Iordănescu, Fane Spoitoru, Florin Pandele, Sorin Copilul de Aur, Gigi Becali și alții.
Studii superioare absolvite.
Ulterior anului 1990, când a avut loc o „explozie” a instituțiilor de învățământ superior în România, Emanoil Savin s-a înscris și a terminat Facultatea de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice. În 2004 a absolvit Colegiul Național de Apărare, iar în 2011 a obținut doctoratul în management la ASE. Din 1992, a condus mai multe firme și, în 2004, a intrat în politică, devenind primar al orașului Bușteni.
Referitor la studiile sale superioare, un fost apropiat afirmă următoarele:
„Îl cunosc foarte bine pe acest individ care-și spune Savin. Numele lui adevărat este CIUREA ! Așa-l chema și pe tatăl lui din Costache Negri. Singurul lucru care mă deranjează este următorul : El a terminat cu chiu cu vai o amărâta de școală și acum e doctor în economie și doctor în turism …Cred că la el se referea Băsescu atunci când spunea că școală românească scoate tâmpiți!”
Activități ilegale derulate.
Capitolul 1.
Potrivit propriilor afirmății mincinoase, în decembrie 1989 avea foarte mulți bani, cică din micul trafic cu coniac și alte produse din Rusia, pentru ca, ulterior, în 1992, averea sa inițială să fie dobândită din creșterea porcilor și comercializarea peștelui.
Având în vedere controlul strict al averilor exercitat de fosta securitate, precum și asupra contrabandei cu diverse produse obținute din statele învecinate, cei care l-au cunoscut foarte bine pe Savin îl acuză pe acesta că ar fi cooperat fie cu securitatea, fie cu miliția, fie cu ambele, în caz contrar fiind imposibile activitatea și îmbogățirea ilegală a fostului edil din Bușteni.
Această stranie poveste a îmbogățirii pe căi legale și cu un efort permanent, seamănă izbitor cu cea a fostului milionar de Slobozia, Ilie Alexandru, care și el și-ar fi obținut milioanele din micul trafic cu cașcaval și rulmenți pe relația România-Turcia.
Spre ghinionul său, Ilie Alexandru nu a cotizat unde trebuie, iar în 1997 a fost arestat pentru înșelăciune și eliberat 2 ani mai târziu. În anul 2000, a fost condamnat din nou pentru evaziune fiscală și înșelăciune la o pedeapsa de 12 ani de închisoare, fiind eliberat 9 ani mai târziu.
Spre deosebire de fratele său în ale infracțiunilor, respectiv Emanoil Savin, domnul Ilie Alexandru a murit într-un apartament modest, la vârsta de 58 de ani.
Anii ’90.
La finalul anilor 90, Savin şi Nae Nicolae, “regele imobiliarelor din Ilfov”, în urma unei privatizări controversate, obțin fabrica de baterii Acumulatorul din cartierul bucureştean Pantelimon, o uzină cu mult teren în jur. Savin începe să vândă terenul și clădirile din curtea fabricii şi obține mari sume de bani.
Cu acești bani, posibil, la finalul anilor ‘90, în timpul guvernării Convenției Democrate Române, Savin reuşeşte să cumpere fostul hotel B.T.T. din Buşteni, pe care îl renovează şi căruia îi pune numele fiului său, Alexandros.
Potrivit acelorași minciuni ale lui Savin, „succesul” său a venit din turism și imobiliare, deținând Hotelul Alexandros din Bușteni, cu 130 de locuri, și patru vile cu alte 70 de locuri. Conform declarației sale de avere, Savin deținea terenuri de peste 57.000 mp. În anul 2024, averea să era estimată, oficial, la cel puțin 7 milioane de euro, fără a se cunoaște valoarea exactă a acesteia, având în vedere că orice politician antreprenor care se respectă își deschide conturi în bănci off-sfore, care nu pot fi controlate șI verificate de nicio autoritate statală.
Acuzații.
Potrivit afirmățiilor unor persoane din Bușteni dar și în concordanță cu cele relatate în mass-media, Emanoil Savin este acuzat că, în timpul mandatelor sale, a fost foarte activ în domeniul ingineriilor imobiliare și financiare, fraudând voturi dar și fonduri europene.
În acest context, presa vremii a stabilit următoarele infracțiuni derulate de Emanoil Savin și acoliții acestuia:
Cum a ajuns B.T.T.-ul în proprietatea lui Savin?
„Pe lângă alte complexuri turistice de valoare, Uniunea Tineretului Comunist a avut și la Bușteni un complex de calibru. Se chema Biroul de Turism pentru Tineret și intra sub regimul juridic al patrimoniului fostei Uniuni a Tineretului Comunist. Legea interzicea înstrăinarea acestui patrimoniu.
Ei bine, astăzi nici acest complex nu mai este la dispoziția tinerilor României. În spațiile cu pricina, rebotezate Hotel Alexandros, se lăfăie, acum, în voie, primarul din Bușteni, Emanoil Savin. El a profitat de această avere a Uniunii Tineretului Comunist, prin mjloace oneroase, a căror legalitate se impune a fi cunoscută, chiar în ciuda trecerii anilor și a liniștei de până acum.
Asta cu atât mai mult cu cât acapararea bazelor turistice ale tinerilor și școlarilor a devenit o pasiune pentru Savin. În anii din urmă, același personaj și-a întins domeniile și peste fostele tabere școlare din oraș, în speță Complexul Lotru-Dorna.
Clădirile acestui complex au parte de lama buldozerelor, urmând ca pe suprafața de 5.000 mp aflată în buricul stațiunii, Savin să dezvolte afaceri imobiliare proprii. Iar dacă la vremea dobândirii acestor proprietăți Savin și-a frecat mâinile a câștig, este de așteptat acum ca instituțiile abilitate ale statului, Direcția Națională Anticorupție și Agenția Națională de Integritate, să ofere opiniei publice un răspuns la întrebarea: cât de legale și echitabile pentru statul român au fost aceste achiziții ? Cum a ajuns complexul Biroul de Turism pentru Tineret în proprietatea lui Savin ?
Sursă: Ziarul Prahova
Membrii P.D.L., „parcați” în secțiile de votare din Bușteni.
La Buşteni, ştampila de control de la secţia specială de vot a fost dată dispărută, azi, în cursul după-amiezii, reapărând la ora 19. Ştampila a fost găsită la secţia nr. 230, Şcoala Cezar Petrescu. Potrivit oficialior mai multor partide, când a fost recuperată, ştampila se afla în plic sigilat.
Mihaela Gregoiu, reprezentantă a fundaţiei prahovene „United Europe”, aflată la secţia 231 din Buşteni, a relatat că un membru al Partidului Democrat Liberal, Ioan Roncu, care adusese pe parcursul zilei mai multe persoane la vot, cu maşina, nu voia să părăsească incinta secţiei de votare.
Când i s-a spus că nu are voie să rămână în secţie, Roncu ar fi replicat, insinuant, că o să-l sune pe primarul localităţii, Emanoil Savin. Ulterior, acesta s-a lăsat păgubaş. Ioan Roncu conducea o maşină cu numere de Galaţi, judeţul de baştină al controversatului Emanoil Savin și prieten foarte bun cu acesta.
Sursa: Evenimentul Zilei
Datorii șterse în schimbul unui vot favorabil.
Localnicii susţin că primarul din Buşteni, Emanoil Savin, a brevetat un nou tip de mită electorală: plata datoriilor.
Oamenii au povestit că edilul le-ar fi achitat mai multor persoane nevoiaşe datoriile pe care le aveau la buticurile de cartier, de unde cumpărau „pe caiet” alimente şi ţigări, în schimbul unui vot favorabil lui Traian Băsescu.
Sursa: Evenimentul Zilei
Donații generoase ale fostului primar din Bușteni, din fondul locativ de stat, care, aparțineau de drept și de fapt cetățenilor acestei urbe.
În timp ce sărăcia e la ea acasă în Bușteni ( turismul mai aduce puțini bani localnicilor, însă de doi ani acesta e tot mai firav, iar multe pensiuni sunt neocupate chiar și în perioada sărbătorilor de iarnă), Savin e foarte generos cu acordarea de terenuri pentru case din fondul primăriei unor persoane care nu au nicio legătură și nu aduc niciun folos Bușteniului.
În ultimii ani, acesta i-a făcut cetățeni de onoare și dotat cu terenuri gratuite pentru case pe „vip-urile” autohtone gen Tudor Chirilă, fotbaliștii Adrian Mutu și Ionel Ganea, boxerii Leonard Doroftei, Lucian Bute și Adrian Diaconu, Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Angela Gheorghiu și mulții alții.·
Sursă: Antena 1, 10 februarie 2021.
Savin nu a ocolit nici afacerile personale.
Un exemplu este proiectul „O nouă șansă pe piața muncii”, cofinanțat din fonduri europene. Primăria Bușteni a încheiat un parteneriat cu S.C. Faxmedia Consulting S.R.L. pentru a organiza cursuri de formare profesională la hotelul Alexandros, deținut de Savin. În acest fel, primarul a alocat din bugetul local 100.000 de lei către propriul hotel. De asemenea, fiica să, administratorul hotelului, a fost plătită cu peste 50.000 de lei pentru rolul de „lector” la aceste cursuri.