Foto: Sfidare la adresa romanilor: fostul judecator George Catalin Serban, numit de premierul Florin Citu secretar de stat la Ministerul Justitiei, va incasa lunar 8.000 euro. Serban va cumula pensia de 6.000 euro cu salariul de de secretar de stat, de 2.000 euro. Luju solicita revocarea numirii lui Serban la Ministerul Justitiei intrucat plata acestuia cu 8.000 euro pe luna este o rusine.
Motto:
„Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!”
Sinteza episoadelor 1 – 11.
Modificarea anulată de Guvern în cazul magistraților.
Diurna de mii de euro a magistraților detașați si nedetasati rămâne în vigoare, in ciuda Ordonatei Saraciei (Trenulet) care afecteaza milioane de romani.
Ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, a anunțat, luni, 30 decembrie 2024, după ședința de guvern, că magistrații detașați vor continua să primească diurnă specială, numărul beneficiarilor fiind limitat la 300 de persoane. Este vorba de judecători și procurori detașați în interes de serviciu în alte localități decât cele de domiciliu. Magistrații din vârful justiției câștigă și peste 30.000 de euro pe an ca diurnă, arată o investigație Rise Project. Printre cele mai mari diurne sunt cele încasate de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii, ale căror salarii anuale depășesc 500.000 de lei.
Cele mai mari diurne, încasate de magistrații care deja au cele mai mari venituri
Veniturile acestora, potrivit declarațiilor de avere, depășesc 500.000 de lei pe an. Însă, în multe cazuri, acestor sume li se adaugă alți bani câștigați prin hotărâri judecătorești.
Ce venituri au publicat șefii instituțiilor din Justiție
Președinta CSM, judecătoarea Denisa Angelica Stănișor a câștigat anul trecut 555.032 lei din salarii. Pe lângă această sumă ea a mai încasat 374.944 lei drepturi salariale din hotărâri judecătorești, 86.001 lei din proiecte și 8.597 lei indemnizație pentru deplasări externe.
Procurorul General al României, Alex Florin Florența a câștigat în 2023 venituri salariale, restanțe și spor pentru proiecte europene, în cuantum total de 643.807 lei, adică peste 130.000 de euro.
Procurorul Daniel Horodniceanu, fost vicepreședinte CSM, a declarat pentru anul 2023 venituri totale în cuantum de 418.920 lei.
Judecătorul Alin Vasile Ene, membru CSM: 510.736.24 de lei salarii, la care se adaugă 60.300 venituri restante de la Tribunalul Prahova.
Judecătoarea Ramona Grațiela Milu, membru CSM: 532.399 de lei salarii, la care se adaugă venituri restante de 22.073 de lei.
Judecătorul Claudiu Marian Drăgușin, membru CSM: 508.601 de lei salarii și 94.264 de lei restanțe salariale.
Veniturile colosale ale magistraților sunt dublate și de numeroase proprietăți: apartamente, case de locuit și case de vacanță.
Raiul diurnei din magistratura română. Judecători și procurori de la vârful sistemului, în drum spre alte tranșe de bani nemunciți
Aici, diurnele pot depăși suma de 30.000 de euro pe an.
Ele nu sunt plătite ocazional, în funcție de deplasările în interes de serviciu pe care magistrații le fac în afara localității în care lucrează.
Ci în toate zilele în care aceștia merg la birou.
Cheltuirea lor nu e verificată de nimeni și nu trebuie justificată nimănui. Pur și simplu, sunt niște sume forfetare enorme, oferite cu titlu de bani de buzunar.
Lista pretendenților este în continuă actualizare. Pe ea și-au trecut numele inclusiv câțiva dintre numeroșii pensionari juvenili ai magistraturii române. Aceștia solicită respectivul privilegiu în mod retroactiv, pentru anii în care încă mai mergeau la serviciu.
Detasarea continua – schimbarea adreselor de pe buletin, o alta metoda care le umple buzunarele cu peste 150.000 lei/lunar..
Alte tipuri de detasari.
DETAȘAREA POLITICĂ
DETAȘAREA ELECTORALĂ
ALTE FILIERE DE ACCEDERE LA DIURNA DE 2%
PRETENȚII LA MAI MULT. BONUSUL DE 60%
Abuzul de putere si privilegii. Sume la care poporul nici macar nu viseaza.
Cristi Danileț, judecător pensionar. Membru al Consiliului Superior al Magistraturii între 2011 și 2016. Perioadă în care a încasat diurne în valoare de 85.000 de euro.
Alina Ghica, judecătoare la Înalta Curte. In decurs de patru ani, a încasat diurne în valoare de 70.000 de euro.
Horațius Dumbravă, judecător pensionar, a primit diurne in valoare totala de 110.000 de euro.
Gabriela Baltag, judecătoare pensionară, a încasat diurne în valoare de 180.000 de euro.
Andrea Chiș, judecătoare pensionară, a încasat diurne în valoare de 146.000 de euro.
Bogdan Mateescu, judecător, a încasat diurne în valoare de peste 175.000 de euro.
Victor Alistar, membru al CSM între 2017 și 2022, în rolul de „reprezentant al societății civile”. Venitul lui în ultimul an de mandat, din indemnizații și diurne, s-a ridicat la 95.000 de euro.
Originile diurnei de 2 %.
Tudorel Toader si Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Fiasco politic sau combinatie a mafiotilor din justitie, in conexiune cu fratii politruci.
Magistratii „mai tari” decat politicienii.
Lacomia la cote alarmante.
Ei centreaza, ei dau cu capu´!
Concluzii
Conexiunile de tip mafiot existente intre politic si justitie
Jocurile sunt facute la nivelul Curtii Constitutionale a Romaniei, Consiliului Superior al Magistraturii, Inspectiei Judiciare si Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Alina Gorghiu reprezinta o simpla marioneta a acestora si cea care legalizeaza lacomia magistratilor.
Concret, Ministerul Justiției, condus de Alina Gorghiu, lucrează la completarea unei legi privind magistrații de legătură trimiși de România în alte țări. Diurnă de 2% pe zi, decontarea transportului local și a transportului bagajelor cu avionul, decontarea studiilor copiilor, plus alte facilități absurde se regăsesc în proiectul de lege.
Continuam cu seria privilegiilor si beneficiilor magistratilor dintr-o tara in care copiii se culca fara sa manance.
Partea a XII a
O alta forma de japca.
O condiție obligatorie pentru ca un judecător sau un procuror să fie trimis într-o altă țară este ca acesta să cunoască limba țării respective.
Secretarul de stat Șerban George Catalin a fost intrebat dacă judecătorul Andrei Claudiu Rus (foto jos) știe spaniola și cine a propus toate acele beneficii la legea pentru consolidarea cooperării judiciare cu statele membre ale Uniunii Europene.
Nota: Potrivit CV-ului acestuia, judecătorul Rus cunoaște limba engleză, nivel C1, utilizator experimentat!!!!!. Putea sa scrie ca este vorbitor fluent de Tsonga (Africa de Sud)! Cine are interesul sa il verifice ? Oricum, hartia suporta multe!
Șerban ne-a transmis că nu știe cine a făcut aceste propuneri, probabil cei de la departamentul Legislație din MJ, dar că mare parte dintre aceste beneficii există împrăștiate prin alte legi și s-a dorit, cel mai probabil, o însumare a lor.
„Toate drepturile pe care le au magistrații se regăsesc și în alte acte normative vechi de 20 de ani. Aceste drepturi nu sunt noi, dar nu mă pot pronunța pe oportunitatea lor. Poate unele dintre ele s-au dorit a fi stimulative. De exemplu, diurna de 2% pe zi este normală deoarece magistratul de legătură trebuie întâi detașat la MJ și apoi trimis pe post”, ne-a declarat Șerban. Cu toate acestea, el nu ne-a precizat că MJ nu plătește diurna magistraților care provin de la instanțele din București.
Procedura de selecție a lui Rus pentru Spania a fost supravegheată de secretarul de stat în ministerul Justiției George Cătălin Șerban.
Fost judecător și angajat al CSM, Șerban a candidat și a fost ales deputat PNL de Prahova, fieful fostului baron local Iulian Dumitrescu, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție. Anul acesta, pe lângă salariul de secretar de stat în MJ, Șerban a încasat o pensie specială de fost judecător de 30.000 de lei pe lună, net.
Interviu cu translatorul de față
În legătură cu cunoștințele de spaniolă ale judecătorului Andrei Claudiu Rus, despre care Presshub a arătat că și-a cumpărat anul trecut două apartamente în Emiratele Arabe Unite, Șerban susține că știe spaniola. „Interviul pentru post a fost susținut cu translator autorizat de spaniolă lângă noi. Pot să vă spun că știe limba, dar nu știu cât de bine”, ne-a mai declarat secretarul de stat de la MJ.
Doamne, cat de prost poate sa fie, pe persoana fizica, acest secretar de stat de la Ministerul Justitiei, respectiv Șerban George Catalin! Daca, si sigur, nu cunoaste limba spaniola, in baza caror cunostinte se pronunta acest politruc cu privire la abilitatile magistratului Andrei Claudiu Rus de a vorbi si a scrie in limba spaniola ?
Nota: Intr-o exprimare mai putin diplomatica, putem spune ca domnul Andrei Claudiu Rus este lemne la capitolul limba spaniola, iar raspunsul secretarului de stat denota teama politicului in fata magistratilor. In ceea ce priveste apartamentale din Emirate, putem afirma, fara teama de a gresi, ca domnul magistrat mai detine si alte bunuri in afara acestora, plus numerar, in banci din Romania si offshore, toate acestea dobandite din salariu, diurne, sporuri etc., precum si din spagi – multe si indestulatoare.
Pe 30 ianuarie 2024, un complet alcătuit din judecătorii Iulian Dragomir şi judecătoarea Cristina Rotaru-Radu a aplicat deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene cu privire la prescriptie, nu au încetat procesul pe motiv că ar fi intervenit prescripţia şi a decis rejudecarea dosarului de corupţie al milionarului Dragoş Dobrescu.
Judecătorul Andrei Claudiu Rus a făcut opinie separată, în sensul nerespectării deciziilor CJUE.
Nota: De ce judecătorul Andrei Claudiu Rus a făcut opinie separată, în sensul nerespectării deciziilor CJUE ? L-a lovit cumva constiinta dreptului suveran al individului ? Sau a fost „lovit” cu mai multe „caramizi” de bani ?
Tot Rus a decis că fapta nu există în cazul fostului ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu, acuzat că ar fi luat mita peste 1,8 milioane lei pentru menținerea unor directori de spitale.
Judecătorul Rus a făcut parte și din comisia de examinare de la CSM care a promovat la ÎCCJ magistrați apropiați de fosta șefă a CSM, judecătoarea Lia Savonea.
Soția lui, Alexandra Rus, a făcut opinie separată în sensul achitării fostei șefe DIICOT, Alina Bica. Judecătoarea Rus a vrut să dispună rejudecarea procesului lui Liviu Dragnea, însă ceilalți 4 judecători din complet l-au condamnat pe fostul lider PSD la 3 ani și jumătate de detenție efectivă în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.
Claudiu Rus a făcut parte din completul de judecată care l-a achitat în 2022 pe actualul primar al Brașovului, George Scripcaru, judecat în dosarul „Termoficarea”.
Nota: Toate acestea de mai sus reprezinta una dintre modalitatile prin care magistratii isi creeaza si cultiva relatii, isi asigura un loc caldut la locul de munca, indiferent de capacitatile intelectuale/profesionale pe care le are, obtinerea protectiei de la cele mai inalte niveluri, obtinerea de bonificatii si avansari in diferite functii, indiferent de rezultatele profesionale obtinute. De asemenea, metoda utilizata constituie o plaga care a condus si conduce la degenerarea institutiilor statale si crearea conditiile propice unei coruptii generalizate.
Fostul președinte al Curții de Apel Oradea, Andrei-Claudiu Rus, în completul care a dispus încetarea procesului fostului șef ANAF Sorin Blejnar.
Decizie definitiva pentru fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata pentru luare de mita. Judecatorii Andrei-Claudiu Rus, Cristina Rotaru si Francisca Vasile de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus incetarea procesului penal fata de Blejnar pe motiv ca a intervenit prescriptia. Solutia a fost pronuntata prin Decizia nr. 238 din 24 septembrie 2024, din dosarul nr. 4765/2/2019.
Nota: Capabilitatile financiare ale lui Blejnar, hot de frunte in panoplia banditilor din Romania, i-a „lovit nemilos” pe cei trei judecatori si, posibil, pe procurorul de caz, care a intocmit un dosar „de foaie verde”, cei patru fiind, in mod cert „scosi din saracie”!!!
In concluzie, domnul infractor, pardon, magistrat, Andrei Claudiu Rus, primeste un venit total nesimtit de la noi, mai mult sau mai putin legal si moral, si „stipendii” de o obezitate morbida de la infractori. Totul sub deviza drepturilor si libertatilor cetatenesti.
Ce face magistratul de legătură
Magistratul de legătură îndeplinește orice activitate menită să favorizeze și să accelereze, în special prin stabilirea de contacte directe cu serviciile competente și cu autoritățile judiciare ale statului gazdă, toate formele de cooperare judiciară în materie penală și civilă.
Magistratul de legătură român desfășoară și activități destinate să asigure funcțiile de schimb de informații și de date statistice, cu scopul de a favoriza cunoașterea reciprocă a sistemelor juridice, a băncilor de date juridice, precum și relațiile dintre profesiile juridice din cele două state.
Magistratul de legătură este numit prin ordin al ministrului Justiției, în cazul judecătorilor și procurorilor fiind necesară și o hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii pentru aprobarea detașării la Ministerul Justiției.
Durata mandatului magistratului de legătură este de până la 3 ani, cu posibilitatea reînnoirii o singură dată, și se stabilește prin ordin al ministrului Justiției.
Nota: De ce sa se imbuibe cativa din banii nostri, cand toti pot sa aiba acces la banii munciti de amarasteanul platit cu salariul minim pe economie. Asta da, democratie. Esti liber sa mori de foame si cu legea in mana, la fel cum esti liber sa te imbogatesti prin mijloace oneroase, la adapostul legilor intocmite, adoptate si implementate de catre cei care, sub diverse forme, au falimentat Romania.
În prezent, România are magistrați de legătură în Franța, Italia, Marea Britanie și Spania. Urmează concursul pentru Republica Moldova.
Va urma.