Foto: Închis pentru 4 ani, ex-judecătorul Mircea Puşcaş a fost condamnat din nou la 5 ani, pentru luare de mită.
Motto:
„Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!”
Sinteza episoadele 1 – 14.
Modificarea anulată de Guvern în cazul magistraților. Magistratii nu vor „beneficia” de Ordonanta Saraciei.
Diurna de mii de euro a magistraților detașați si nedetasati rămâne în vigoare, in ciuda Ordonatei Saraciei (Trenulet) care afecteaza milioane de romani.
Cele mai mari diurne, încasate de magistrații care deja au cele mai mari venituri
Ce venituri au publicat șefii instituțiilor din Justiție – cea mai mica si cea mai rara suma este de 500.000 lei anual, numai din salarii. La acestea trebuie adaugate multe alte sporuri.
Raiul diurnei din magistratura română. Judecători și procurori de la vârful sistemului, în drum spre alte tranșe de bani nemunciți.
Tipuri inimaginabile de detasari care completeaza bogatia mizerabililor.
Abuzul de putere si privilegii. Sume la care poporul nici macar nu viseaza – numai diurnele sunt in valoare de peste 100.000 de euro anual.
Originile diurnei de 2 %.
Tudorel Toader si Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Fiasco politic sau combinatie a mafiotilor din justitie, in conexiune cu fratii politruci.
Magistratii „mai tari” decat politicienii.
Lacomia la cote alarmante.
Ei centreaza, ei dau cu capu´!
Conexiunile de tip mafiot existente intre politic si justitie
Continuam cu seria privilegiilor si beneficiilor magistratilor dintr-o tara in care copiii se culca fara sa manance.
O alta forma de japca.
Avocatul intereselor statului roman este, de fapt, avocatul infractorilor dovediti. Asa a facut avere magistratul Andrei Claudiu Rus.
Ce face magistratul de legătură. Mai nimic.
De Moș Crăciun, judecătorii au primit restante, tranșa pentru 2024, și dobânzi de peste 330 de milioane de euro.
Judecătorii vor primi salarii restante de 330 milioane euro.
Artizanii loviturii de stat, somați să dea explicații. Peste 10.000 de notificări pentru reluarea turului 2, depuse la CCR: DECIZIA, așteptată într-o ședință de urgență
Partea a XV a
Statul la stat. Pentru că sunt stresați, judecătorii CCR primesc spor „de risc” și spor de „suprasolicitare neuropsihică”.
Fiecare judecător al Curţii Constituţionale primeşte lunar două sporuri pentru acelaşi lucru. Mai exact pentru faptul că sunt… stresaţi. Primul se numeşte spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică şi este de 5.660 de lei, brut.
Al doilea, în valoare de 4.390 de lei, se numeşte spor pentru muncă în condiţii vătămătoare în care, din nou, este inclusă suprasolicitarea neuropsihică.
Documentele oficiale arată că judecătorii se stresează cel mai tare pentru că… atenţie… sunt speciali şi unici. De asemenea, nivelul de stres creşte atunci când se întâlnesc cu oameni din alte ţări. Urmăriţi un nou episod al campaniei Statul la Stat.
Potrivit documentelor oficiale, judecătorii Curţii Constituţionale primesc, în fiecare lună, spor de stres.
Şi nu unul, ci două. Să le luăm pe rând… Mai întâi, le intră în cont sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică, pe care care îl primesc toţi magistraţii şi personalul din justiţie. Valoarea acestuia este de 25 la sută din indemnizaţia brută lunară.
Cum un judecător CCR încasează un salariu de 29.269 lei brut, sporul ajunge la 5.660 de lei.
Apoi, judecătorii CCR dar şi angajaţii instituţiei primesc un spor de 15 la sută din indemnizaţie pentru muncă în condiţii vătămătoare. Adică alţi 4.390 de lei pe lună. Iar aici apare surpriza: condiţii vătămătoare înseamnă inclusiv suprasolicitarea neuropsihică.
Deci, pentru aceeaşi activitate şi acelaşi stres, primesc două sporuri. Nu li se pare nimic anormal. Ba, unii dintre ei au devenit brusc irascibili atunci când le-am solicitat un punct de vedere.
Judecătorii şi angajaţii Curţii sunt stresați pentru că „sunt speciali şi unici.”
Pentru a vedea ce îi stresează cel mai tare pe judecătorii CCR, am mers la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabonţ”. Personalul de aici a întocmit buletinul de expertiză în baza căruia judecătorii şi angajaţii Curţii primesc sporul pentru muncă în condiţii vătămătoare. Din document aflăm că judecătorii sunt stresaţi pentru că… atenţie… sunt speciali şi unici.
Apoi, documentul oficial arată că membrii Curţii Constituţionale se stresează atunci când întâlnesc alţi oameni care provin din medii culturale diferite. Iar când interlocutorii mai au şi funcţii importante în alte Curţi Constituţionale sau Curţi Supreme, stresul se poate amplifica.
Judecătorii au refuzat orice dialog în privinţa cumulării celor două sporuri pentru stres.
Specialiştii au mai identificat şi alţi factori care îi stresează pe judecători dar şi pe angajaţii Curţii: presiunea mediatică şi a opiniei publice, volumul crescut al activităţii, ritmul de lucru intens, complexitatea sarcinilor de serviciu, statul prea mult în faţa calculatorului sau dezechilibrul dintre muncă şi viaţă extraprofesională. De la înălţimea funcţiei pe care o ocupă, judecătorii au refuzat orice dialog în privinţa cumulării celor două sporuri pentru stres.
Judecatorii CCR primesc diurna, ori de cate ori se prezinta la serviciu!!!!
Am fi vorbit şi cu preşedintele Valer Dorneanu dar nu a fost cu putinţă. A doua zi echipa Digi24 a mers din nou în faţa sediului CCR care se află în incinta Palatului Parlamentului. Valer Dorneanu, dar şi alţi judecători, au ales să intre în clădire prin altă parte. La vederea nostră, inclusiv Mona Pivniceru a întors maşina preferând intrarea de la Senat.
În aceste condiţii am solicitat, oficial, Biroului de Presă al CCR un interviu cu preşedintele Valer Dorneanu. Ni s-a transmis că cele două sporuri de suprasolicitare neuropsihică şi condiţii vătămătoare se acordă în baza legilor existente, iar şeful Curţii Constituţionale nu doreşte să facă alte comentarii. În plus, judecătorii primesc şi spor pentru păstrarea confidenţialităţii: 1.133 de lei brut, lunar. Au cazarea şi transportul gratuite şi primesc diurnă de câte ori se deplasează la şedinţe.