Profil de politician. Marcel Ciolacu. Impostor, infractor și haimana ! Episodul 11.
Foto: Ciolacu, Sorin Docuz, amanta lui Ciolacu si fostul soț al acesteia, Robert Negoiță. Politicienii își pasează femeile între ei, prin rotație. Oricum, Sorin Docuz, care este și mamă, are capacitățile intelectuale pentru a-și educa copilul, având în vedere că tipa este lipsită de prejudecăți si a pozat nud în reviste pentru adulți. Posibil și filme scurte de câteva minute. Tot pentru adulți.
EROU PÂNĂ LA MOARTE ȘI DINCOLO DE EA
De la primărie, Marcel Ciolacu se alege, așadar, cu o casă și cu cinci spații comerciale în proprietate. Lista beneficiilor personale merge însă mai departe, cu alte favoruri obținute pe baza certificatului de revoluționar.
În 2002, asociația de revoluționari „Club 22” Buzău, printre fondatorii căreia se numără, are o modestă inițiativă: propune primăriei extinderea celui mai mare cimitir al eroilor din țară, cel de la Buzău, cu 70 de locuri de veci care să le revină „eroilor” decembriști. Nu celor care muriseră la Revoluție, ci mai ales acelora pe care viața îi prinde, două decenii mai târziu, chiar în Consiliul Local care îmbrățișează ideea. Printre ei, și revoluționarul Ciolacu.
Numărul de locuri de veci destinat revoluționarilor de la Buzău e redus, în cele din urmă, la 40. Dintre acestea, consilierul Ciolacu – votant în favoarea inițiativei, potrivit stenogramei de ședință – ia în scurt timp nu unul, ci două. O excepție care își poate găsi explicația în circumstanțele în care s-a decis atribuirea acestor locuri concesionate gratuit.
Foto: Parcela din Cimitirul „Eroilor” pentru care consilierul Ciolacu a votat să ajungă la revoluționari ca apoi revoluționarul Ciolacu să revendice gratuit două locuri de veci.

„Ne-am strâns într-o ședință a Clubului și am procedat la punerea pe listă.
N-a fost un lucru prea râvnit în primă fază. Apoi, fiecare s-a dus să facă contract pe numele lui la URBIS SERV (compania locală care administrează cimitirele), povestește, sub protecția anonimatului, unul dintre membrii asociației.
Sub semnătura actualului primar, Constantin Toma, Primăria Buzău confirmă, într-un răspuns oficial, această împărțire:
„Concesionarea locurilor de veci s-a realizat în urma solicitărilor 100/2002 și 779/2003 primite din partea Asociației Club 22, prin care au fost nominalizați membrii săi, persoane fizice, care urmau să beneficieze de loc de înhumare în parcela beneficiarilor Legii 42/1990.”
Marcel Ciolacu a fost un nume pe această listă.
A devenit apoi un nume pe un contract de concesiune pentru loc primit gratuit. Și, în cele din urmă, un nume crestat în marmura neagră a monumentului din cimitir ridicat să ni-i amintească pe revoluționarii care vor fi cinstiți acolo, cu excepția lui Ciolacu, pentru că acesta nu a fost revoluționar, ci doar un escroc, un oportunist care s-a folosit de relațiile din partid.
Și totuși, Marcel Ciolacu, premierul, e gata să jure că nu a pretins niciodată nimic ca revoluționar. „N-am cerut niciodată nimic: salariu, indemnizații, pensii, nimic. N-am nicio treabă cu certificatele”, susținea, în decembrie 2023, la o emisiune din prime-time, de la România TV.