Foto: Marian Iorga. Fost șef al Poliției Prahova, cercetat penal, angajat pe bani publici la Hidro Prahova, in caliate de Director General.
Principalele titluri din episoadele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 si 13.
Adrian Semcu (PNL), directorul general al Hidro Prahova, a fost reţinut pentru trafic de influenţă.
De asemenea, a fost reţinut şi omul de afaceri Gheorghe Boeru, director al SC Romair Consulting SRL, pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală.
Dosarul Herţanu
Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă (Scandalul Nordis), în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Ulterior, Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme.
Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova, şi omul de afaceri Gheorghe Boeru au scăpat de arestul la domiciliu.
Puscaria este pentru saraci.
Lovitură pentru DNA Ploiești! Adrian Semcu a fost achitat.
La data de 14 martie 2021, Mihai Neagu, tânăr consilier județean USR Plus, i-a cerut public demisia lui Adrian Semcu de la șefia Hidro Prahova, aducând ca argumente o listă întreagă de „greșeli manageriale” pe care acesta din urmă le face la conducerea societății publice care livrează servicii de apă-canal majorității localităților din județ. Hidro Prahova actioneaza, in permanenta, impotriva prahovenilor, pe care ii obliga sa plateasca si apa meteorica (de canal) si practica cele mai mari preturi din tara.
La data de 03 iunie 2021, Adrian Semcu a fost înlocuit de la conducerea societății Hidro Prahova S.A., cu Liviu Ilași, societate subordonată Consiliului Județean Prahova. Adrian Semcu a fost recuperat de primarul Andrei Volosevici si a fost numit consilier in aparatul primarului, iar fosta subalterna a sa, Nicoleta-Cătălina BOZIANU a fost recuperata la Conpet SA Ploiesti, locul unde isi gaseste „culcus” cald mai toata „lumea buna” cu negocierea in „sange” SI CARE AU CE NEGOCIA. O adevarata „Trambulina” si pentru cei care conduc destinele urbei noastre, azi.
SGU, gaura neagră din bugetul Ploieștiului. Datorii uriașe la ANAF. 31 de posturi de conducere.
Adrian Semcu a fost demis de la conducerea SGU Ploiești.
Directorul SGU Ploiești, Adrian Semcu, a fost demis de către Consiliul de Administrație al societății deținute de administrația ploieșteană.
Măsura a fost dispusă miercuri de către Consiliul de Administrație al Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești și ar urma să intre în vigoare de astăzi, 18 ianuarie 2024, în contextul în care directorul fusese până acum într-un concediu de câteva zile, potrivit unor surse din cadrul societății.
Membrii CA i-ar fi imputat acestuia neîndeplinirea unor decizii luate de Consiliul de Administrație și de Adunarea Generală a Acționarilor.
Adrian Semcu, demis de CA de la conducerea SGU Ploiești.
La data de 03 iunie 2021, Adrian Semcu a fost înlocuit de Liviu Ilași, de la conducerea societății Hidro Prahova S.A., societate subordonată Consiliului Județean Prahova.
Societatea HidroPrahova are, de astăzi, 18 octombrie 2021, un nou director general. Este vorba despre Dorin Ilian Lețea, numit provizoriu în funcție după demisia fostului director general Liviu Ilași, cel care a condus HidroPrahova timp de… patru luni și jumătate.
Averea fabuloasă a directorului Hidro Prahova, Dorin Lețea. Peste 7000 euro/lună, în timp ce prahovenii stau cu lunile fără apă potabilă.
Propulsat de legaturi politice in functii bine platite.
Incompetenta la conducerea Hidro Prahova.
Demisia. Teama de DNA.
22 octombrie 2024. Dorin Ilian Lețea și-a dat demisia din funcția de director general al Hidro Prahova. El a fost înlocuit de Marian Iorga, fostul comandant al IPJ Prahova, judecat pentru fapte de corupție.
Pe scurt despre infractorul in hainele statului, Marian Iorga. Istoric infractional. Partea I. 10 iunie 2021
Șeful Poliției Prahova, vizat de o anchetă a DNA. Acuzații grave lansate de subalterni privind abuzurile comandantului.
Istoric infractional Marian Iorga, Directorul general de la Hidro Prahova. Episoadele 1, 2, 3, 4 si 5.
Partea a XIV a
Istoric infractional Marian Iorga, Directorul general de la Hidro Prahova. Partea a VI a.
Detalii din dosarul fostului șef al Poliției Prahova, Marian Iorga, trimis în judecată de DNA.
Cât costa să rămâi în funcție în mandatul comisarului Iorga
În anul 2016, Iorga Marian a exercitat presiuni constante asupra subcomisarului de poliție Deacu Emil, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției municioiului Călărași, solicitându-i, în mod repetat, să-și prezinte demisia din funcția de conducere.
Pentru ca presiunile să înceteze, Deacu Emil i-a înmânat lui Iorga Marian suma de 3.000 euro, prin intermediul medicului ofițer de poliție Arabol-Nicolae Veronica Daniela, sumă din care medicul a primit de la Iorga Marian 1.000 euro.
În anul 2016, subcomisarul de poliție Gheorghe Marian, în prezența colonelului în rezervă Luchian Vasile și a agentului șef principal de poliție Bara Ilie, i-a oferit lui Iorga Marian 5.000 euro.
Suma i-a fost inmanata din cauza presiunilor la care era supus din partea lui Iorga Marian, întrucât acesta din urma încerca să-l determine să demisioneze din funcția de șef Birou Ordine Publică la Poliția mun. Călărași, ulterior acesta fiind numit șef al Centrului de Reținere și Arestare Preventivă, asimilat biroului.
De asemenea, Gheorghe Marian i-a cumpărat o centrală termică în valoare de 3.800 lei lui Iorga Marian, care a fost montată la apartamentul acestuia din București, aspect cunoscut de colonelul în rezervă Dinu Marcel-Darie.
Față de acestea s-a reținut comiterea infracțiunilor corelative de luare de mită și dare de mită.
Zeci de mii de euro din partea unor patroni pentru protecție
În anul 2015, în contextul verificărilor efectuate de Serviciul Rutier din cadrul IPJ Călărași, Iorga Marian, șef al IPJ Călărași, a primit, prin intermediarul Naghi Tănase Vasile, administrator al SC ALDIS SRL CĂLĂRAȘI, suma de 30.000 euro de la Popa Marius-Răzvan și de la Popa Florin-Cătălin, producător agricol, pentru a dispune încetarea verificărilor și pentru a evita blocarea activității agentului economic. Față de acestea s-a reținut comiterea infracțiunilor corelative de luare de mită.
Cât a cerut Iorga să-l țină în funcție pe șeful Poliției orașului Fundulea
În luna septembrie 2015, pentru a-l menține în funcție pe șeful Poliției orașului Fundulea, comisarul șef de poliție Avram Ion, inspectorul șef al IPJ Călărași, Iorga Marian, a pretins și primit de la acesta produse în valoare de 4.000 lei care au fost transportate pe raza mun. Câmpina la o fermă de creștere a animalelor.
Față de acestea s-a reținut comiterea infracțiunilor corelative de luare de mită.
Începând cu data de 04.05.2016, Tene George, ce administrează în fapt SC MECAIND SRL ULMENI, a remis diverse produse lui Iorga Marian, prin intermediul comisarului șef de poliție Gheorghe Cristian-Chimon-Petru, șeful Poliției orașului Budești, pentru ca firma privată menționată să nu fie supusă verificărilor lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Călărași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.
Față de acestea s-a reținut comiterea infracțiunilor corelative de luare de mită.
Mită în cereale contra post călduț de șef de secție la țară
La data de 09.03.2016, Iorga Marian a dispus împuternicirea inspectorului principal de poliție Dumitru Cristian-Florin pe funcția de șef al Secției de Poliție Rurală Gălbinași și ulterior l-a promovat la comanda Serviciului Ordine Publică.
Ca recompensă pentru aceste acte de dispoziție ale lui Iorga Marian, acesta a primit de la Dumitru Vasile, tatăl inspectorului principal de poliție Dumitru Cristian-Florin, cereale în valoare de 5.000 lei.
Față de acestea s-a reținut comiterea infracțiunilor corelative de luare de mită.
Iorga împrumuta mii de euro, dar ”uita” să dea banii înapoi
Direcția Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, prin procesul-verbal din 08.01.2018, s-a sesizat din oficiu cu privire la următoarele:
l. Anterior pensionării ofițerului de poliție Vasile Luchian, fost șef al Poliției mun. Călărași, Iorga Marian, șeful IPJ Călărași, știind că fratele acestuia avea o situație materială foarte bună, i-a cerut 10.000 euro, sub formă de împrumut, în schimbul promisiunii că va îndeplini atribuțiile de șef al IPJ Călărași, astfel încât Vasile Luchian să promoveze în funcția de adjunct al inspectorului șef al IPJ Călărași.
Vasile Luchian a refuzat să-i dea bani lui Iorga Marian și, în contextul deteriorării relațiilor cu șeful IPJ Călărași, s-a pensionat, afirmând că nu mai dorea să achite acestuia contravaloarea consumației la diverse restaurante.
Față de acestea s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
II. La data de 04.08.2016, Peanci Daniel-Aristide a provocat un accident rutier în mun. Călărași, pe fondul neacordării de prioritate, fiind dispusă sancțiune contravențională și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule.
Ulterior, întrucât au rezultat și victime, s-a constituit dosarul penal nr.1794/P/2016 al IPJ Călărași.
Peanci Daniel-Aristide a contestat la Judecătoria Călărași măsura dispusă față de el prin procesul-verbal din 22.11.2016, aceasta fiind admisă, întrucât subcomisarul de poliție Tănase Cristina, din dispoziția inspectorului șef Iorga Marian, nu a formulat întâmpinare.
Ulterior, I.P.J. Călărași a dispus, prin ordonanța din 20.12.2016, clasarea cauzei pentru vătămare corporală din culpă, ca urmare a lipsei plângerii prealabile, menținându-se sancțiunea complementară.
Pentru soluționarea favorabilă a petiției nr.40925/13.02.2017, depusă la IPJ Călărași de Peanci Daniel-Aristide, care solicita restituirea permisului de conducere, subcomisarul de poliție Tănase Cristina, juristul IPJ Călărași, din dispoziția inspectorului șef Iorga Marian, a cerut un punct de vedere la Direcția Juridică a IGPR, fără să descrie speța în detaliu.
Ulterior, Iorga Marian i-a convocat pe juristul IPJ Călărași, pe șeful Serviciului Rutier al IPJ Călărași, comisar șef Anghel Ion, pe Magearu Mihai și pe Necula Bogdan Ionuț, ofițeri de poliție la Serviciul Rutier, și le-a cerut să-i restituie permisul de conducere lui Peanci Daniel-Aristide.
Ofițerii din cadrul Serviciului Rutier au refuzat această cerere, considerând-o nelegală, iar Iorga Mihai i-a jignit și le-a cerut demisia.
Urmare plângerii formulate de Peanci Daniel-Aristide față de dispoziția nr.177052/02.03.2017 a Serviciului Rutier din cadrul IPJ Călărași de menținere a măsurii suspendării dreptului de a conduce autovehicule, Iorga Marian a dispus admiterea ei, prin adresa nr.30709/21.03.2017, și a dispus restituirea permisului de conducere.
În mai multe rânduri, Iorga Marian a primit de la Peanci Daniel-Aristide foloase materiale constând în mese festive.
De exemplu, în luna ianuarie 2017, la pensiunea PRIVILEGE CLUB – LA FERMĂ, ce aparține lui Peanci Daniel- Aristide, fără să fie achitată contravaloarea produselor și serviciilor.
Totodată, Peanci Daniel-Aristide a asigurat cazare gratuită, la pensiunea menționată, ofițerului de poliție Manta Andrei-Mihai.
Față de acestea s-a reținut comiterea infracțiunilor de luare de mită, de către Iorga Marian, de dare de mită, de către Peanci Daniel-Aristide, abuz în serviciu și de purtare abuzivă de către Iorga Marian.
Iorga a terminat Dreptul în 1998, la Universitatea Ecologică Bucureşti, cu licenţă susţinută la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti. Lucrează în Poliţie din 1995. A început ca agent operativ în judeţul Prahova, iar ulterior a lucrat şi ca şef al Serviciului de Investigaţii Criminale în Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
Va urma!