Pensionarii militari, bătaia de joc a Mizerabililor!
Pensiile militare. Decizie C.C.R. cu încălcarea constituției. Cum sunt discriminați rezerviștii.
Ultima decizie C.C.R. privind pensiile militare a fost luată cu încălcarea constituției, acuză ofițeri în rezervă din Armata României. Mai mult, judecătorii Curții ar fi încălat propria decizie, luată în anul 2000.
Decizia C.C.R. din 11 martie 2025, privind pensiile militare, a stârnit revoltă și proteste din partea cadrelor militare, pensionari din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.
Notă: D’aia nu mai poate Marian Enache.
Legea pensiilor militare a fost respinsă de Curtea Constituțională a României, care a admis contestația făcută de Avocatul Poporului, Renate Weber, plătită de Soroș să-i apere interesele și de doi, să ne încalce interesele.
Față de acest aspect, Anișoara Winzer, ofițer în rezervă a Ministerului Apărării Naționale, a semnalat, pentru Oficiul de stiri, cum sunt discriminați rezerviștii de către CCR.
Pensiile militare. Decizie CCR cu încălcarea constituției.
Concret, ofițerul în rezervă a semnalat că C.C.R. a invocat, pentru a respinge legea pensiilor militare, articolul 16 din Constituția României. Or, același articol din Constituție a fost invocat și în Decizia Curții Constituționale a României nr. 20/02.02.2000 care stabilește clar și precis faptul că pensiile militare nu pot fi desființate și nici afectate, pentru că sunt pensii de serviciu, acestea neconstituind nicidecum un privilegiu, ci o compensare a unor interdicții, constrangeri și restrângeri de drepturi fundamentale și constituționale, cu care se confruntă militarii din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.
„Faptul că legea privind actualizarea soldelor pensionarilor militari cu cele ale activilor a fost contestată de către Avocatul Poporului, în persoana Renatei Weber, a fost amânata de 4 ori și, în data de 11 martie 2025, a fost declarată neconstituțională în ansamblu său, invocandu-se art.16 din Constituție, rezultă clar că cei 9 politruci-judecători care ar fi trebuit să cunoască Decizia nr.20/2000, ori au facut-o cu rea-credință, ori au avut amnezie totală”, susține Anișoara Winzer.
Cum sunt discriminați rezerviștii.
Într-o analiză privitoare la pensiile militare, ofițerul arată că, acum, art.16 din Constituție este invocat în neconstituționalitatea legii, iar în Decizia 20/2000, CCR a invocat același art. 16 din Constituție ca fiind constituțional.
„Este o contradicție totală pentru cele două categorii de militari/magistrati pentru aceeași speță juridică”, a subliniat Anișoara Winzer.
În Decizia CCR din anul 2000 se arată:
„Curtea Constituțională reține că instituirea pensiei de serviciu pentru cadrele militare și pentru magistrați nu reprezintă un privilegiu, ci este justificată în mod obiectiv, ea constituind o compensație parțială a inconvenientelor ce rezultă din rigoarea statutelor speciale cărora trebuie să li se supuna militarii și magistrații”.
Pensiile militare, desființate ilegal în 2011.
Referitor la pensiile militare, atrage atenția și faptul că, în anul 2011, atunci când au fost efectiv desființate pensiile militare de stat, militarii nu au fost informați despre Decizia nr.20/2000, care statua egalitatea între pensiile militare și cele ale magistraților.
Mai mult, din 2011 si până în prezent, C.C.R. nu a făcut uz de propria decizie anterioară, pentru a rezolva miile de sesizări privind ilegalitatea desființării pensiilor militare de stat din tot sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.
Din această cauză, la nivel de țară au fost si sunt mii de procese pe rol, susține Anișoara Winzer. Asta în ciuda faptului că factorii de decizie din Parlament și Guvern care au decis tăierea drepturilor militarilor știau despre Decizia nr.20/2000.
Pensiile militare. Decizie C.C.R. cu încălcarea Constituției.
„Cum va reacționa acum sistemul, constatat fiind la acest moment că Legea nr. 119/2010 care a desființat pensiile militare de stat, a fost adoptată și aplicată greșit, cu încălcarea flagrantă a Deciziei nr. 20/02.02.2000 a C.C.R., în ceea ce privește pensiile militarilor, ceea ce echivalează cu încălcarea și subminarea ordinii constituționale de către Parlamentul și Guvernul de la acea vreme, precum și de către instituțiile statului care au aplicat legea menționată”, precizează ofițerul.
Totodată, Legea 223/2015 a fost legiferată și modificată încalcând aceeași Decizie a C.C.R.
În plus, cu încălcarea aceleiași decizii, pensiile militare de serviciu au fost introduse ca și pensii speciale în P.N.R.R.
O altă întrebare legată de pensiile militare:
„Ce se întâmplă din punct de vedere al legalității, cu deciziile de pensii emise în baza unei legi care a fost adoptată și aplicată în mod greșit, abuziv și ilegal, respectiv cu încălcarea Deciziei nr. 20/02.02.2002 a C.C.R.”?