Trădătorul Iohannis și așa-zisa lui depresie! Episodul 2 c.
De ce a demisionat Iohannis!
A treia cauză a demisiei lui Iohannis!
Prezența în România a membrilor „Comisiei de la Veneția” și raportul care a demonstrat într-un limbaj „diplomatic” ilegalitățile tuturor instituțiilor statului român implicate în anularea alegerilor.
Concluziile primului Raport al Comisiei de la Veneția includ următoarele:
Comisia de la Veneția consideră că puterea instanțelor constituționale de a invalida alegerile din oficiu ar trebui limitată la circumstanțe excepționale și clar reglementată, pentru a păstra încrederea alegătorilor în legitimitatea alegerilor.
Anularea alegerilor poate fi permisă numai în circumstanțe excepționale (principiul ultima ratio – ultimul argument). Codul de bune practici în materie electorală necesită un sistem eficient de recurs și prevede, în special, că „organismul de recurs trebuie să aibă autoritatea de a anula alegerile în cazul în care neregulile pot fi influențat rezultatul”.
Ar trebui să fie posibilă contestarea rezultatelor alegerilor pe baza încălcării drepturilor, libertăților și intereselor electorale nu numai de către stat, ci și de către actorii electorali publici și privați – țînând cont de faptul că statul are obligațîi pozitive de a garanta alegeri libere, inclusiv o campanie corectă.
Garanțiile procedurale sunt esențiale.
Așa cum a stabilit jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, orice decizie de anulare a alegerilor trebuie să fie suficient explicată, cu fapte clar prezentate care să dovedească nereguli grave.
Propagandă de campanie întră de obicei sub incidența protecției libertățîi de exprimare, cu excepția cazului în care depășește limitele permise, de exemplu sub formă discursului instigator la ură împotriva adversarilor politici.
Deși campaniile online bazate pe platformele social media pot fi noi că formă și impact, utilizarea lor ar trebui să facă în continuare obiectul normelor generale privind finanțarea și transparența campaniilor.
Dovedirea încălcărilor legii prin campanii online și prin intermediul rețelelor de socializare este dificilă. Deciziile bine motivate și transparente sunt esențiale, iar astfel de decizii ar trebui să indice cu precizie încălcările și dovezile și nu trebuie să se bazeze exclusiv pe informațîi clasificate (care pot fi utilizate doar că informații contextuale), deoarece acest lucru nu ar garanta transparența și verificabilitatea necesare.
Ce se întâmplă în spatele ușilor închise.
Cei din „Comisia de la Veneția” au descoperit mari probleme. Au venit pregătiți să studieze documentele „clasificate” folosite că „probe” pentru anularea alegerilor, dar și analizarea altor documente care îi înfundă și mai mult pe actualii politicieni în mizeria pe care au creat-o.
Va urma!