Becali sau prostia întruchipată! Episodul 3.
Becali și schimbarea la 180 de grade! Gigi Becali, speriat de decizia Curții Constituționale.
În decembrie 2024, printre susținătorii cei mai vocali ai candidatului Călin Georgescu se număra și Gigi Becali. Acesta a adoptat însă o altitudine total diferită după anularea alegerilor, la data de 06 decembrie 2024.
Latifundiarul susține că se teme să mai comenteze ceva, deoarece Curtea Constituțională și-a arătat cu adevărat forța prin decizia ilegală pe care a luat-o. În aceste condiții, Becali a subliniat că orice declarație de susținere pentru Georgescu l-ar putea costa foarte scump, chiar și cu o nouă condamnare la închisoare. Astfel, afaceristul a decis să nu mai ofere nicio declarație cu tentă politică.
„Bă, dacă au hotărât asta, eu nu mai vorbesc!
Decizia Curții Constituționale a României de a anula alegerile prezidențiale a produs o undă de șoc în țara noastră. Printre cei care au comentat pe marginea acestui subiect se numără și Gigi Becali, cel care și-a anunțat public susținerea pentru candidatul independent Călin Georgescu. Totuși, decizia CCR pare să-l fi pus serios pe gânduri pe latifundiarul din Pipera.
Mă gândesc că până acum eram nebun. Vorbeam și nu îmi dădeam seama în ce țară trăiesc. Dar acum nu mai vorbesc. Îmi e frică. Gata! Acum mi-au demonstrat ce putere au acum.
Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am făcut doar doi ani de pușcărie. Acum mă gândesc. M-a protejat Dumnezeu. Ăștia au putere să dea ani grei de pușcărie. Gata! Nu mai vorbesc”, a declarat Gigi Becali, pentru Gsp.ro.
Urmare a amenințărilor la adresa sa cu dosarelor penale care îi atârnă deasupra capului precum „sabia lui Damocles”, Becali a decis, ulterior, să schimbe taberele și să afirme, printre multe alte inepții, că „anularea alegerilor a fost o decizie bună, iar Georgescu este un impostor”.
Circarul ăsta din Pipera habar nu are de prerogativele Curții Constituționale, conferite de actele normative în vigoare, respectiv Constituția României și Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.
Pentru a nu muri neștiutor, ca să nu spunem prost, așa cum este, îi transmitem să mai pună mâna pe carte și să nu îi mai folosească filele la toaletă. Cu această ocazie, îi provocăm intelectul la o misiune imposibilă, respectiv să citească și să înțeleagă următoarele:
Atribuții ale Curții Constituționale privind procedura de alegere a Președintelui României.
Sediul materiei.
Atribuţia Curţii Constituţionale de a veghea la respectarea procedurii pentru alegerea Preşedintelui României şi confirmarea rezultatelor sufragiului este reglementată de dispoziţiile art.146 lit.f) din Constituţie şi de art.37 şi art.38 din Legea nr.47/1992.
Această atribuţie are 2 componente:
Respectarea procedurii pentru alegerea Preşedintelui României.
În temeiul art.37 alin.(1) şi al art.38 din Legea nr.47/1992, Curtea Constituţională soluţionează contestaţiile cu privire la înregistrarea sau neînregistrarea candidaturii la funcţia de Preşedinte al României.
Confirmarea rezultatelor sufragiului.
După soluţionarea tuturor contestaţiilor formulate în temeiul art.37 alin.(1) teza întâi din Legea nr.47/1992, Curtea, pe baza procesului-verbal încheiat de Biroul Electoral Central şi a proceselor-verbale încheiate de birourile electorale de circumscripţie, pronunţă hotărârea privind rezultatele alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României.
În concluzie, pentru a-l ajuta pe Cioban în laboriosul proces de gândire, îi transmitem că onorata Curte Constituțională NU ARE ÎN ATRIBUȚII ANULAREA ALEGERILOR.
Disclaimer: Articol în curs de actualizare. Situația reprezintă o povestire exhaustivă a persoanei sursă și este în curs de actualizare. Această nu antrenează opinia Redacției sau jurnalistului, rolul presei fiind acela de a informa publicul, de a fi o platformă de exprimare a cetățenilor și de a fi câinele de pază al democrației.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Un comentariu
Pingback: Becali, limbă lungă și minte foarte scurtă! - Vocea Noastră