Foto: Cristian Diaconescu, atunci cand candida din partea PMP, adica, sluga lui Basescu.
Ce spune un politician de marca, fost consilier al lui Donald Trump, in total dezacord cu tradatorii de la Bucuresti.
Politologul Greg Scărlătoiu, consilier în primul mandat al administrației Donald Trump pe probleme legate de Coreea de Nord, a declarat, într-un interviu pentru Adevărul, că NU se pune problema ca Trump să își lase aliații în brațele Rusiei, de aceea nici România și nicio altă țară din Europa nu trebuie să-și facă griji în această privință. Scărlătoiu este convins că Trump nu va abandona estul Europei și nu va face concesii importante lui Putin.
Analiza politologului:
Președintele Trump are o viziune foarte pragmatică asupra lumii și sunt convins că o să încerce să obțină cât mai multe pentru SUA și pentru aliații săi, fără să facă prea multe concesii.
Ne amintim că Trump a fost primul președinte american care a sprijinit consistent Ucraina. Nu trebuie uitat că Barack Obama le-a trimis ucrainenilor pături și rații pentru soldați. Trump a fost cel care le-a trimis rachete portabile antiaeriene și antinavă. Unii uită că dacă nu era Trump ucrainenii ar fi fost efectiv călcați în picioare. Trump și nimeni altul a început să trimită tehnică militară Ucrainei, iar asta a contat și acum 3 ani, când deja era la putere Biden, iar Putin a atacat Ucraina”.
Nu se pune problema ca Trump să își lase aliații în brațele Rusiei.
Nici România și nici o altă țară din Europa nu trebuie să-și facă griji în această privință. Eu nu văd acest risc absolut deloc.
Trump nu le-a spus în niciun caz europenilor să se predea lui Putin cu arme și bagaje. Din contră, Trump le-a spus să se înarmeze, să fie mai puternici.
Și le-a spus asta încă de pe vremea primei sale administrații. Le-a spus-o clar tuturor. Și le-a spus europenilor că prea multă prietenie cu Rusia nu duce la nimic bun. Le-a spus, de exemplu, germanilor, că dependența de gazele rusești este nesănătoasă și periculoasă, iar drept răspuns nemții i-au râs în față și și-au bătut joc de el.
Acum vedem că tot ei au ajuns să țipe că America nu îi mai apară, dar nu e așa. America va continua, și, sub Donald Trump, să fie cel mai important aliat al Uniunii Europene. O retragere pe aliniamentul NATO din 1997 nu este în planul actualei administrații de la Washington, nu este luat deloc în calcule”.
Trump nu va abandona niciun aliat, să fie clar.
Gândiți-vă că Trump vrea să proiecteze putere și autoritate, dar cum poți să faci America măreață dacă te retragi din NATO, dacă te retragi de pe flancul estic și îți lași aliații? Ce ar fi măreț aici? Retragerea nu este măreață, iar Trump știe bine asta. Și nu vrea să facă acest lucru.
Cum să i se predea Trump lui Putin? E un nonsens. Sigur că Trump folosește hiperbola. Trump vrea ca toată lumea să investească mai mult în apărarea națională și în apărarea colectivă. Și a venit cu ideea, corectă de altfel, că America și lumea de acum nu mai este cea din 1945. Și lumea s-a schimbat.
N-aș spune neapărat că e chiar o lume multipolară deja, însă suntem aproape de acest lucru. Iar America nu mai poate căra în spate întreaga lume singură, ci are nevoie ca și aliații să se ajute și singuri. Adică Trump si America, vor continua să ajute Europa, dar vrea mai multă implicare de la europeni”.
„Autoritățile române ar fi trebuit să fie atente, să fie pregătite pentru administrația Trump.
Această alianță cu Statele Unite ale Americii este absolut esențială pentru securitatea națională a României. Și, bineînțeles, apartența la NATO este esențială pentru securitatea națională a României. Este o chestie de apărare colectivă.
Pentru România nu există o măsură mai bună, nu există o cale mai bună și mai sigură decât alianța cu Statele Unite ale Americii și prezența trupelor americane pe teritoriul românesc. Deci, trebuie făcut tot posibilul pentru a avea linii de comunicare cu președintele Trump. Și chiar linii mai speciale, cu multe butoane”.
„Pilonii progresului din România în momentul de față sunt doi.
NATO și UE. Să nu renunțe sub nicio formă la cele două și să rămână orientată spre Uniunea Europeană și SUA. Asta e esențial să știm. Pentru că nimeni nu va împinge România în brațele rușilor și nimeni nu ne va trăda.
Dar trebuie să ne facem și noi temele, să continuăm să fim ca și până acum, un aliat serios și să ne facem și noi treaba noastră, să investim în apărare și să adoptăm cele mai bune politici”.
În raport cu Rusia, Trump are o pânghie de negociere foarte importantă, iar aceasta este energia.
Trump liberalizează producția de hidrocarburi în America. Acest lucru va aduce coborârea prețurilor petrolului la nivel mondial. Sigur, probabil că va colabora și cu Arabia Saudită și cu alții, cu cei din OPEC.
Când cobori prețul petrolului și al gazului, când sancționezi Rusia, iar această țară rămâne fără clienți, regimul Putin nu mai are resursele necesare pentru a lupta contra Ucrainei. Și poate chiar să ajungă la limita colapsului.
Aceasta este marea pârghie de negociere a lui Trump, zic eu, iar Putin și cei din jurul lui sunt conștienți că Rusia poate ajunge într-o situație dificilă dacă nu acceptă”.
„Trump nu vrea să i se predea lui Putin și nici nu este prietenul lui Putin.
Categoric, nu! Trump este un negociator subtil, pragmatic, care nu își iubește adversarul, însă știe să îl respecte. Trump știe foarte bine că trebuie să-ți respecți adversarul. Dacă nu îl respecți, riscul este foarte mare.
Și mai știe bine că nu ai voie să-l subestimezi, pentru că a fost și tendința asta, a multora, de a-i subestima și de a-i caricaturiza pe ruși, de a-i face personaje de desene animate, în timp ce rușii avansau în Ucraina și luau teritoriu după teritoriu”.
Si acum sa revenim la mitomanii politici !
Cu ce ne ameninta domnul Cristian Diaconescu.
La data de 19 februarie 2025, mincinosul si licheaua politica Cristian Diaconescu, şeful cancelariei prezidenţiale, a declarat că, în cadrul negocierile dintre Statele Unite şi Rusia, de la Riad, s-a cerut, de către delegaţia rusă, retragerea SUA din Europa de Est, inclusiv din România. Oficialul român a precizat că partea americană a „refuzat, în acest moment, dar nu avem garanţii”, informează Mediafax.
„Așteptările lor (n.r. ale rusilor) țin de faptul că, la un moment dat, SUA ar determina, înăuntrul NATO, ca partenerii europeni să retragă garanțiile de securitate ale NATO pe aliniamentul din 1997. Deci, ca noi, cei intrați după 1997, să nu mai beneficiem de aceste garanții, urmând ca, privind situația din aceste zone să intrăm într-un context de negociere în care nu am fi implicați, ca la Yalta, și care, în mod evident, ar duce la recunoașterea unei zone de influență a Rusiei. Nu e interpretarea mea, e declarația lor.”
Concluzie:
Americanii nu sunt atat de tampiti pentru a da cu piciorul celor 20 de ani de munca asidua, in vederea impunerii NATO in majoritatea statelor europene.
Donald Trump este un suveranist convins, ceea ce contravine intereselor progresistilor/neomarxistilor europeni, manati ca o turma de vite de Emmanuel Macron si Ursula von der Leyen.
Noi, poporul roman, nu mai putem avea incredere in ceea ce ne spun slugile Beuxellesului.
Declaratiile lui Cristian Diaconescu reprezinta unul dintre rezultatele intrevederii dintre globalistul Macron si hotul de camioane, bolsevicul Ilie Bolojan. Dezinformarea romanilor cu privire la realitatile internationale care intereseaza tara noastra, in scopul deturnarii intereselor nationale catre cele personale si de grup antinational.