MAFIA DE LA HIDRO PRAHOVA. Partea a XV a.
Foto: Marian Iorga. Fost șef al Poliției Prahova, cercetat penal, angajat pe bani publici la Hidro Prahova, in caliate de Director General.
Principalele titluri din episoadele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 si 14.
Adrian Semcu (PNL), directorul general al Hidro Prahova, a fost reţinut pentru trafic de influenţă.
De asemenea, a fost reţinut şi omul de afaceri Gheorghe Boeru, director al SC Romair Consulting SRL, pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală.
Dosarul Herţanu
Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă (Scandalul Nordis), în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Ulterior, Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme.
Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova, şi omul de afaceri Gheorghe Boeru au scăpat de arestul la domiciliu.
Puscaria este pentru saraci.
Lovitură pentru DNA Ploiești! Adrian Semcu a fost achitat.
La data de 14 martie 2021, Mihai Neagu, tânăr consilier județean USR Plus, i-a cerut public demisia lui Adrian Semcu de la șefia Hidro Prahova, aducând ca argumente o listă întreagă de „greșeli manageriale” pe care acesta din urmă le face la conducerea societății publice care livrează servicii de apă-canal majorității localităților din județ. Hidro Prahova actioneaza, in permanenta, impotriva prahovenilor, pe care ii obliga sa plateasca si apa meteorica (de canal) si practica cele mai mari preturi din tara.
La data de 03 iunie 2021, Adrian Semcu a fost înlocuit de la conducerea societății Hidro Prahova S.A., cu Liviu Ilași, societate subordonată Consiliului Județean Prahova. Adrian Semcu a fost recuperat de primarul Andrei Volosevici si a fost numit consilier in aparatul primarului, iar fosta subalterna a sa, Nicoleta-Cătălina BOZIANU a fost recuperata la Conpet SA Ploiesti, locul unde isi gaseste „culcus” cald mai toata „lumea buna” cu negocierea in „sange” SI CARE AU CE NEGOCIA. O adevarata „Trambulina” si pentru cei care conduc destinele urbei noastre, azi.
SGU, gaura neagră din bugetul Ploieștiului. Datorii uriașe la ANAF. 31 de posturi de conducere.
Adrian Semcu a fost demis de la conducerea SGU Ploiești.
Directorul SGU Ploiești, Adrian Semcu, a fost demis de către Consiliul de Administrație al societății deținute de administrația ploieșteană.
Măsura a fost dispusă miercuri de către Consiliul de Administrație al Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești și ar urma să intre în vigoare de astăzi, 18 ianuarie 2024, în contextul în care directorul fusese până acum într-un concediu de câteva zile, potrivit unor surse din cadrul societății.
Membrii CA i-ar fi imputat acestuia neîndeplinirea unor decizii luate de Consiliul de Administrație și de Adunarea Generală a Acționarilor.
Adrian Semcu, demis de CA de la conducerea SGU Ploiești.
La data de 03 iunie 2021, Adrian Semcu a fost înlocuit de Liviu Ilași, de la conducerea societății Hidro Prahova S.A., societate subordonată Consiliului Județean Prahova.
Societatea HidroPrahova are, de astăzi, 18 octombrie 2021, un nou director general. Este vorba despre Dorin Ilian Lețea, numit provizoriu în funcție după demisia fostului director general Liviu Ilași, cel care a condus HidroPrahova timp de… patru luni și jumătate.
Averea fabuloasă a directorului Hidro Prahova, Dorin Lețea. Peste 7000 euro/lună, în timp ce prahovenii stau cu lunile fără apă potabilă.
Propulsat de legaturi politice in functii bine platite.
Incompetenta la conducerea Hidro Prahova.
Demisia. Teama de DNA.
22 octombrie 2024. Dorin Ilian Lețea și-a dat demisia din funcția de director general al Hidro Prahova. El a fost înlocuit de Marian Iorga, fostul comandant al IPJ Prahova, judecat pentru fapte de corupție.
Pe scurt despre infractorul in hainele statului, Marian Iorga. Istoric infractional. Partea I. 10 iunie 2021
Șeful Poliției Prahova, vizat de o anchetă a DNA. Acuzații grave lansate de subalterni privind abuzurile comandantului.
Istoric infractional Marian Iorga, Directorul general de la Hidro Prahova. Episoadele 1, 2, 3, 4, 5 si 6.
Partea a XV a
Istoric infractional Marian Iorga, Directorul general de la Hidro Prahova. Partea a VII a.
Detalii din dosarul fostului șef al Poliției Prahova, Marian Iorga, trimis în judecată de DNA.
28 martie 2022
Hidro Prahova și Consiliul Județean Prahova îi țin salariul „la secret.”
Marian Iorga, fost șef al Poliției Prahova, este cercetat penal de Direcția Națională Anticorupție și a fost plasat sub control judiciar după ce a fost acuzat de luare de mită.
Din ordonanța procurorului DNA București reiese că Iorga este acuzat de o serie lungă de fapte de luare de mită:
- sume mari de bani, de ordinul zecilor de mii de lei,
- mașini scumpe,
- obiecte electrocasnice,
- centrală de apartament,
- televizor,
- excursii în străinătate,
- baloți de lucernă,
- pachete cu mâncare în valoare de mii de lei,
- relații ”neprincipiale” cu angajate din Poliție,
- mese festive la restaurante de lux.
Toate au fost considerate de procurori drept favoruri primite pentru avansări în posturi de conducere sau pentru protecție.
”Afacerile” comisarului șef Marian Iorga, începute prin 2014, spun procurorii, când era șef la Poliția Călărași, au fost oprite în iulie 2021 când procurorii DNA București l-au pus sub acuzare.
DNA a făcut public, într-un comunicat remis presei în data de 9 iulie 2021, doar o mică parte dintre acuzațiile aduse ofițerului de poliție.
În documentul citat se face referire doar la ceasul de lux, în valoare de 4.350 lei, primit cu titlu de mită de la o ”persoană suspectă în cauză”.
În referat însă, procurorii arată că reprezentanta societății comerciale a mărturisit în fața anchetatorilor că i-a cumpărat, prin interpuși, fostului șef al Poliției Călărași, două mașini Skoda Superb, dar și un televizor.
Marian Iorga, însă, nu a fost lipsit de scandaluri și acuzații nici în scurta perioada în care a fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, unde a venit de la Călărași.
Polițiști din cadrul mai multor structuri ale IJP Prahova, ofițeri și agenți, ajunși la limita răbdării, au contactat reporterii „Incomod” pentru a rupe tăcerea și a lansa acuzații grave, fără precedent la adresa unui șef al Poliției Prahova.
Se vorbea la acel moment despre presiuni constante privind
- forțarea prevederilor legale,
- cercetări disciplinare finalizate cu verdict ”nevinovat”,
- plecări din funcții ale unor ofițeri cu experiență, care au preferat să facă naveta la București doar să nu mai rămână în Prahova,
- eliberări din funcții anulate ulterior de IGPR (Inspectoratul General al Poliției Române),
- numiri controversate în posturi de conducere.
După ancheta DNA, Poliția Română l-a tras pe Iorga pe „linie moartă”. În schimb, a fost angajat pe bani publici la Hidro Prahova, instituție publică subordonată Consiliului Județean Prahova și controlată politic de PNL.
„Scutul” făcut de Hidro Prahova și Consiliul Județean Prahova, în cazul informațiilor despre salariul lui Marian Iorga
Marian Iorga a fost angajat începând cu data de 27 ianuarie, pe postul de consilier al directorului general Hidro Prahova.
Reporterii noștri au solicitat instituției, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informații de interes public, să ni se comunice ce atribuții are Marian Iorga în cadrul instituției și ce salariu încasează.
Reprezentanții Hidro ne-au comunicat că Iorga acordă consultanță de specialitate directorului general în domeniile juridic și management. În același timp, Hidro Prahova a refuzat să ne comunice salariul încasat de Marian Iorga, susținând că nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public și că este confidențial.
Asta în situația în care vorbim de bani publici, de un salariu plătit de către o instituție publică, subordonată Consiliului Județean Prahova.
Ce spune Consiliul Judetean Prahova.
Am mers mai departe și am solicitat CJ Prahova un punct de vedere cu privire la faptul că o societate subordonată a angajat tocmai o persoană cercetată penal și care a fost acuzată de către subalterni de abuzuri, să ofere consultanță fix în domeniile juridic și management.
Reprezentanții Consiliului Județean Prahova nu au oferit niciun răspuns,
Prin urmare, am solicitat Consiliului Județean să ne comunice cine se face responsabil de încălcarea prevederilor legale de mai sus și ce măsuri sunt luate în acest caz, însă, instituția a refuzat, din nou, să dea curs solicitării noastre, apreciind că cererea noastră „excede prevederilor Legii 544/2001, aceasta fiind tratată conform regimului de soluționare a petițiilor”.
Va urma !