Reteaua Soros stapaneste Romania!
Foto: Mihai Razvan Ungureanu: Mai bine tradator, decat muncitor!
Sute de organizatii sorosite cu mii si zeci de mii de tradatori au adus Romania in prapastia pierderii identitatii nationale.
În cadrul rețelei „Soroș Open Network România” sunt grupate Organizații NonGuvernamentale cunoscute, și unele mai puțin cunoscute.
Dintre cele mai puțin afișate (până acum) în public, remarcăm următoarele denumiri care nu au nicio legătură cu adevăratul obiect de activitate, acesta constând în distrugerea statului național unitar român:
– „Uniunea pentru Reconstrucția României”,
– „Centrul de Parteneriat pentru Egalitate”,
– „Centrul pentru Dezvoltare Economică”,
– Fundația „Concept” si foarte, foarte multe altele.
Cele mai importante sunt:
– „Fundația pentru o societate deschisă”, fostă până în 1997, „Asociația Fundației Soroș pentru o Societate Deschisă”, care reprezintă punctul central al „piramidei” celorlalte Organizații NonGuvernamentale, care se mai autodefinesc și drept „societatea civilă”. „Fundația pentru o societate deschisă” asigura finanțarea celorlalte Organizații NonGuvernamentale, care, însă, între timp, și-au creat și surse proprii de subvenționare.
– Cele mai cunoscute Organizații NonGuvernamentale din cadrul lui „Soros Open Network România” sunt:
„Asociația Pro Democrația”.
Înfiintata în august 1990, de Adrian Moruzi, la Brașov. A fost finanțată, mai întâi, de „Național Democratic Institute”, după care a intrat în piramida Soros Open Network România. Are 30 de filiale în întreaga țară și peste 1000 de membri.
Specializare: supravegherea alegerilor, numărătoarea paralelă a voturilor etc. Organizează, în fiecare an, „Universitatea de vară de la Balvanyos” (Covasna), alături de „Liga Pro-Europa”, și „Uniunea Tineretului Maghiar” precum și de Fidesz.
„Pro-Democrația” este finanțată, pe lângă Soros Open Network România (mai exact de Fundația Pentru O Societate Deschisă) și de: „Național Democratic Institute”, „Freedom House”, United States Agency for International Development (cea desființată de Donald Trump) și „Westminster Foudation for Democracy”. Din 1999, „Pro-Democrația” îl are în frunte pe Cristian Pârvulescu, așa zis analist politic cu puternice veleitati anti-naționale.
„Societatea Academică Română”.
Societatea este condusă de Alina Mungiu Pippidi. Alina Mungiu a venit cu ideea alianței „DA” – dintre Partidul Democrat și Partidul Național Liberal – care a adus regimul Băsescu la putere și nenorocire în casele românilor. Finanțarea vine de la „Open Society Institute”, precum și de la „Banca Mondială”, „Freedom House” (James Woolsey), și „Marshall Fund”.
„Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Omului În România-Comitetul Helsinki”.
A fost condusă, la început, de Renate Weber, apoi, din 1996, de Monica Macovei, până la intrarea în guvernul președintelui Traian Băsescu.
„Grupul Pentru Dialog Social”.
Înființat cu mult zgomot în 1990, în prezența lui Ion Iliescu, la „Hotelul Intercontinental”, Grupul Pentru Dialog Social s-a dovedit, ulterior, a fi principala pepinieră a Fundației Pentru O Societate Deschisă.
„Agenția De Monitorizare A Presei Academia Cațavencu”
Este condusă de Mircea Toma, personaj care, astăzi, dorește să înființeze ”ministerul Adevărului” împreună cu Raed Arafat.
Rețeaua Soroș este atât de bine dezvoltată în România, încât am putea scrie un roman despre spionii lui Soroș.
O scurtă istorie a legăturilor lui Soros cu Roșia Montană.
La 17 aprilie 2007, George Soroș recomanda, printr-o scrisoare adresată lui Wayne Murdy, directorului companiei Newmont (una dintre companiile acționare ale Gold Corporation care s-a asociat cu statul român), o atenție specială acordată unui parteneriat într-un proiect „dubios.”
„Întotdeauna este mai ușor sã mobilizezi oamenii împotriva a ceva decât pentru ceva,” păi, nu?
La 30 iunie 2007, se deschidea Centrul de Informare Soroș de la Roșia Montană. Lichelele Renate Weber (avocat al diavolului), Principesa Margareta și Ion Haiduc (Academia Română) au anunțat o asociere de lungă durată. Ulterior, li s-au alăturat și alte organizații. Au urmat sute de proteste, de procese îndreptate contra companiei care avea licența de explorare a zăcămintelor de aur și de argint. Cine finanța aceste acțiuni? Vom vedea în cele ce urmează.
Revenind la interesele lui Soros, este interesant de urmărit jocul din afara și din interiorul acestuia.
Regulamentul bursei canadiene, acolo unde sunt listate marile companii miniere ale lumii, este foarte clar. Acțiunile pot fi nominale sau la purtător (fără a se cunoaște identitatea): Cine are peste 20% trebuie să fie acționar la vedere.
Compania româno-canadiană Roșia Montană Gold Corporation este listată de ani buni la bursă, acum având o valoare de piață de aproape 2,6 mld de dolari. Și încă nu s-au început lucrările de exploatare.
În martie 2011, miliardarul american își vindea toate acțiunile deținute la Newmont Mining Corp (compania care deține acum 20% din Gabriel Resources, principalul acționar la Roșia Montană Gold Corporation), precum și pe cele de la Caterpillar (producătoare de echipament pentru industria minieră), pentru o suma foarte mare de bani.
Trei luni mai târziu, în luna iunie 2011, a răscumparat, la preturi modice, acțiuni la aceleași companii și, în plus, la alte 20 de companii cu profil minier.
În aceiași perioadă, agitația ecologistă, pusă la cale de Soros, continua.
Acțiunile creșteau și scădeau. Ceea ce era pe gustul miliardarului care, deși nu recunoaște că finanța opoziția proiectului, rețeaua sa de foști bursieri era foarte activă.
Cel mai important exemplu de succes pentru George Soros este Mihai Răzvan Ungureanu, care a fost membru al Board-ului științific al Fundației Soros pentru o Societate Deschisă, Iași – București, în perioada 1996-1998.
După această perioadă a urmat ascensiunea fulminantă a personajului ajuns prim ministru.
Câți tineri din generația 90 puteau obține, fără ajutor și promisiuni de fidelitate,
– o bursă la „St. Cross College” al „University of Oxford”,
– să devină „Senior Fellow” la „Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies” din cadrul lui „St. Cross College” (Oxford), cel mai cunoscut centru cu acest profil din lume?
– reprezentantul României în Pactul de Stabilitate, o inițiativă americană de strângere de granturi pentru Balcani,
– „senior Reader” la „George C. Marshall Center for Security Studies” de la Garmisch-Partenkirchen (Germania)?
Mihai Răzvan Ungureanu este doar un exemplu pentru oportunitățile oferite de Fundația pentru o Societate Deschisă și de cum George Soros a reușit să finanțeze un proiect de viitor. Să mai zică cineva că nu e un mare filantrop…antinațional!