Sinteza Partea I si Partea a II a.
- HARBURI IN VALOARE DE 6,5 DE MILIARDE DE DOLARI SUA.
- Un pret colosal pentru un popor sarac.
- România va plăti 6,5 miliarde de dolari.
- Teapa tipic transoceanica.
- Ce spune Elon Musk – Programul F-35, eșec total!
Retineti! Nu aeronava F-35 este un esec total, ci intregul pogram F-35 este caracterizat ca fiind un dezastru.
- Alte harburi de fabricatie americana din dotarea armatei romane.
- Cum și de ce a ales România să cumpere avioane F-16 second-hand.
- Avioane vechi, dar modernizate!!!!!!!!???????
- Realitatea afacerii F-16: Înlocuim MIG-urile vechi de peste 50 de ani cu F-16 de 45 de ani.
Si acum sa vedem doar cateva componente ale Armadei ruse.
Teribilele arme folosite de armata rusă.
Armata rusă a trecut prin transformări semnificative după realegerea preşedintelui Putin. Are unităţi mai mici şi mai dinamice şi arme complexe de înaltă tehnologie. Cum ar fi sistemul Pantsir-S1, de fapt un tank dotat cu rachete anti-aeriene, după cum notează Business Insider. Iată topul făcut de jurnaliştii de aici.
Tehnica militara din prezent. Oficial, pe Google. Neoficial, ne ingrozim.
Oreșnik, rachetă balistică cu rază medie de acțiune (IRBM).
Conform armatei ucrainene, se presupune că racheta are o viteză mai mare de Mach 11 (13.475 km/h). Are șase focoase, echipate cu șase submuniții, ceea ce face foarte dificilă interceptarea.
Un director de la CSIS (Centrul de Studii Strategice si Internationale) a spus că abilitatea rachetei de a lansa mai multe focoase a diferențiat-o de alte rachete cu capacitate nucleară care au fost folosite împotriva Ucrainei și a făcut-o extrem de dificil de interceptat. Un analist militar ucrainean a declarat că sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei sunt complet incapabile să intercepteze racheta și că aceasta nu poate fi detectată în călătoria sa prin atmosfera superioară.
Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale ( CSIS ) este un think tank american cu sediul în Washington, DC.
De la înființarea sa, în 1962. până în 1987, a fost o filială a Universității Georgetown , numită inițial Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale din Georgetown. Centrul efectuează studii de politică și analize strategice ale problemelor politice, economice și de securitate din întreaga lume, cu accent pe probleme legate de relațiile internaționale , comerț, tehnologie, finanțe, energie și geostrategie .
Grup de experți (în engleză think tank) este un termen ce caracterizează o organizație de persoane specializate sau chiar o singură persoană competentă care oferă, de regulă gratuit, informații necesare pentru a crea, amplifica, diminua, înlătura, organiza sau optimiza un anume compartiment funcțional al societății, așa cum ar fi optimizarea structurii militare, economice, politice, culturale la nivel local, regional, statal, continental sau chiar la nivel global.
Racheta ruseasca hipersonica, de croaziera, cu propulsie nucleara, 9M730 BUREVESTNIK
Burevestnik este una dintre cele șase noi arme strategice ruse, dezvăluite de președintele rus Vladimir Putin la 1 martie 2018.
Este o rachetă echipată cu un reactor nuclear, ceea ce înseamnă că nu are o limită de distanță la zbor. Poate zbura în jurul Pământului ani de zile, până când primeste comanda de atac, fiind capabila sa loveasca orice țintă, oriunde în lume. Este capabila să penetreze orice sistem de apărare antirachetă bazat pe intercepție. Are o rază de acțiune nelimitată și capacitatea de a evita scuturile antirachetă.
RS -28 Sarmat, cunoscuta colocvial ca Satan II.
Este o rachetă balistică intercontinentală super-grea (ICBM) rusă, cu trei trepte , alimentată cu combustibil lichid. Viteza de zbor a acestei rachete intercontinentale este între 5 și 7 kilometri pe secundă. Poate veni fie dinspre polul nord, fie dinspre cel sud. În Anglia va ajunge în doar 6 minute. Și nu va rămâne decât cenușă. Puterea exploziei sale este echivalentă cu aproximativ 700 de bombe de tip Hiroshima. Anglia va fi complet distrusă.
Torpila nucleară Poseidon sau „arma apocalipsei”.
Despre torpila nucleară Poseidon se stie ca poate purta un focos nuclear, capabil să provoace un „tsunami radioactiv”. Experții compară efectul lansării sale cu lansarea unei rachete balistice intercontinentale.
Poseidon are focos nuclear destinat distrugerii instalațiilor de pe coastă, precum și contaminării radioactive a unei mari zone adiacente de uscat, ceea ce ar împiedica continuarea operațiilor sau a reparațiilor.
Propulsia nucleară a torpilei Poseidon, precum și alte elemente de proiectare ar permite ca aceasta să fie lansată de la mii de km distanță și ar putea să rămână în așteptare perioade mai lungi de timp, înainte de a lansa un atac sau de a fi rechemată. Poate sta ani de zile sub apă, iar detonarea subacvatica a acesteia produce un val de 500 de metri inaltime. Dacă sunt detonate câteva astfel de torpile lângă coastele Americii, mare parte din America va fi pur și simplu spulberată.
Alabuga.
Prin programul Alabuga, început undeva în anul 2014, Rusia dezvoltă armament radio-electronic care foloseşte un puternic impuls UHF ce face posibilă distrugerea tuturor echipamentelor electronice pe o rază de 3,5 kilometri. Într-un interviu difuzat de agenţia Sputnik, Vladimir Mikheev, unul dintre consilierii preşedintelui complexului industrial KRET, spunea că: numele de Alabuga defineşte o serie de cercetări ştiinţifice în domeniul armelor radio-electronice ale viitorului. Efectul unei asemenea arme poate varia de la o banală interferenţă care scoate din funcţiune sistemele de armament adverse până la o completă distrugere a elementelor electronice, plăci de bază, microcipuri şi alte sisteme.
Potrivit analistilor militari, unii cred, naiv, că Rusia va lupta cu tancuri și avioane, ca în cel de-al doilea război mondial.
Tehnica militara detinuta de Rusia la nivelul anilor 2015 – 1016
Navele de luptă Bora
Nava de luptă Bora este de fapt un catamaran cu o fustă care se transformă într-o pernă de aer. Este înarmată cu opt rachete ghidate Mosquito şi 20 de rachete anti-aeriene. Nava are un echipaj de 68 de marinari pluteşte cu o viteză de croazieră de 100 km pe oră.
Pantsir-S1
Este un sistem combinat de rachete sol-aer cu rază medie şi scurtă de acţiune şi rachete anti-aeriene. Sistemul este alcătuit din 12 rachete ghidate sol-aer și două pistoale automate de 30 mm eficiente împotriva avioanelor, elicopterelor, rachetelor balistice și rachetelor de croazieră. Totul este amplasat pe ceea ce seamană cu un tanc.
Submarinul invizibil
Novorossiysk este un submarin practic invizibil: primul dintre cele șase submarine diesel-electrice „stealth”. Novorossiysk a fost lansat la un șantier naval Sankt-Petersburg, anul trecut. Proiectanţii săi spun că tehnologia sa îl face practic nedetectabil când este scufundat.
MIG-35 multirol
Este un luptător eficient atât în lupta aer-aer, cât și în loviturile la sol. Atinge viteze de până la 2.400 km pe oră, în ciuda faptului că este cu 30% mai mare decât predecesorul său. MIG-35 are capacităţile necesare păentru lupte „dogfight” precum și pentru misiuni de recunoaștere aeriană de conduită, și poate distruge ţinte maritime și de suprafață de la mare distanță.
Sistemul de rachete BUK-2
Aceasta este bateria despre care se spune că ar fi doborât avionul din Malaezia deasupra Ucrainei ocupate de forţele ruse, în 2014. Rachetele sale 9M317 pot ajunge la înălţime de 46.000 de metri cu Mach 3, cu focoase de 154 de kilograme.
RS-24 YAR
Este un sistem ee rachete balistice intercontinentale termonucleare, care pot transporta mai multe focoase nucleare independente cu o rază de acţiune de 10.000 de mile. A fost conceput pentru a înlocui rachetele balistice Topol-M şi a fost implementat operațional din 2010. Fiecare rachetă are puterea de 100 de „Little Boys” – bomba atomică, care a fost aruncată asupra la Hiroshimei în august 1945.
„Concorde”-ul rusesc
Tupolev Tu-160 este cel mai mare avion de luptă supersonic din lume. Acesta a fost proiectat de către Uniunea Sovietică în anii 1980. Are cele mai puternice motoare vreodată pe un avion de luptă și poate deține 40.000 kg de armament. Sunt 16 astfel de avioane în serviciu.
Tankul T-90
Este cel mai des întâlnit model de blindat din prezent. Până la introducerea în serviciu a seriei Armata (încă în stadiul de integrare), era cel mai avansat vehicul de luptă blindat. Dispune de tehnologie de ultimă generație și are multe părți „împrumutate” de la cunoscutele Leopard 2 și M1A2 Abrams. Armata rusă dispune de cel puțin o mie de astfel de vehicule (din cele peste 22.550 de tancuri în serviciu), iar producția este destinată și exportului. Țările care au achiziționat versiuni ale lui T-90 sunt India, Algeria, Azerbaidjan, Turkmenistan și Uganda.
Submarinele Borei
La 14.700 de tone, submarinele nucleare din clasa Borei sunt puțin mai mici decât predecesoarele lor masive din clasa Typhoon. Dar, cu o capacitate de 16 de rachete balistice Bulava, fiecare transportând șase până la 10 de focoase, cu o gamă de 8300 km, ele sunt încă o forță care nupoate fi ignorată.
Sukhoi Su-35 Flanker-E.
Este este de departe cel mai bun avion de luptă pe care Rusia l-a produs până în 2016. Aparatul dispune de avionică de ultimă generație și are o capacitate uriașă de dotare cu armament. Dintre aeronavele de luptă americane doar Lockheed Martin F-22 Raptor are capacități de luptă asemănătoare. Un atu important este altitudinea la care zboară (18.000 de metri) și posibilitatea de a lansa rachete aer-aer la o viteză supersonică de peste 1,5 Mach. De asemenea, are o manevrabilitate superioară majorității avioanelor de vânătoare americane.
Submarinele din clasa Amur.
Cele mai sofisticate submarine de atac cu propulsie diesel electrică de care dispune marina rusă au intrat deja în serviciu, iar tehnologia este atât de nouă încât Rusia exportă momentan doar o versiune a acestei clase, deși au avut cereri din partea Indiei și Chinei pentru unele identice. Sunt extrem de silențioase, un capitol la care până acum Rusia nu a excelat, și deosebit de periculoase pentru navele de suprafață. Dispune de 4 tuburi pentru torpile (câte 4 torpile pentru fiecare tub) și 10 tuburi verticale pentru lansarea rachetelor de croazieră.
Rachetele anti-navă P-800 Oniks/BrahMos.
Este o rachetă supersonică dezvoltată împreună cu India. Arma poate fi lansată de pe nave, submarine, avioane și de pe uscat. Atinge o viteză Mach 3 (de trei ori viteza sunetului și este deosebit de periculoasă pentru orice mișcă la suprafața apei. Are o rază de acțiune de 300 de kilometri, mai mult decât orice rachetă anti-navă de care dispune marina americană. Deși nu este proiectată pentru asta, racheta poate atinge și ținte de pe uscat.
Torpile Type 53-65.
Cu toate că rachetele anti-navă rusești au stârnit interesul SUA, de departe marina americană se teme de noile torpile Type 53-65, pe care le consideră o mare amenințare la adresa navelor sale. Tehnologia de care dispune o astfel de torpilă o ajută să ia urma turbulențelor din apă a unei nave de suprafață ori a unui submarin și să se apropie ca un șarpe din spatele acestora. Arma este capabilă să evite contra-măsurile luate de navele inamice. Conform unor oficiali americani, armata SUA a încearcat să dezvolte o armă anti-torpilă, care se află în dotarea portavionului USS George HW Bush, dar care încă nu a fost testată împotriva Type 53-65, astfel încât nu i se cunoaște încă eficiența.