Vinul este una dintre cele mai vechi și apreciate băuturi alcoolice, cu o istorie care se întinde pe mii de ani, fiind prezent pe mesele din întreaga lume în diverse culturi și tradiții.
Consumarea vinului este adesea asociată cu momente de relaxare, celebrare sau chiar cu mesele de zi cu zi.
Vinul Distruge celulele maligne și 12 tipuri de cancer.. Cancerul nu suportă ,,Vinul”. Aceasta este ultima noutate în medicină, efectiv contra cancerului!..
Vinul este un produs miraculos pentru a omori celulele canceroase. El este de 10.000 de ori mai puternic decât chimioterapia..
De ce nu suntem noi la curent cu asta?..
Pentru că există laboratoare interesate în fabricarea unei versiuni sintetice care le aduce imense beneficii. Gustul său este agreabil și nu produce efectele oribile ale chimioterapiei!..
Dacă aveți posibilitatea, plantați o viță de vie în grădina voastră!..
Câte persoane mor, în timp ce acest secret este păstrat cu invidie pentru a putea fi atinse beneficiile multimillonare ale marilor corporații?..
Puteți să consumați fructele în maniere diferite: puteți să mâncați pulpa, să faceți suc, să faceți băuturi, șerbet, patiserii, etc.
Se atribuie multe virtuți, dar cea mai interesantă este efectul produs asupra chisturilor și tumorilor..
Acesta este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile..
Se consideră, de asemenea, ca un agent antimicrobian cu larg spectru, care controlează infecțiile bacteriene și cu ciuperci, eficace contra viermilor, regularizează tensiunea arterială foarte înaltă antidepresiv, combate tensiunea și bolile nervoase..
În Elveția, șoselele supraterane au fost înlocuite cu ramuri subterane, iar terenurile au fost date în circuitele agricole, numai pentru cultivarea viței-de-vie..
În Elveția, care este țara farmaceuticelor, s-a constatat că-i mai bine pentru elvețieni să consume în mod moderat vin, nu medicamente ucigătoare.. Sursa acestei informații este fascinantă; ea provine de la unul dintre cei mai mari fabricanți de medicamente ai lumii, care afirmă că, după mai mult de 20 de încercări efectuate în laborator, în 1970, extrasele au relevat că vinul distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, înțelegând aici cel de colon, de sân, de prostată, de plămâni, de pancreas..
Componentele acestei plante au demonstrat că acționează de 10.000 de ori mai bine decât produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat normal în lume, pentru încetinirea creșterii celulelor canceroase și ceea ce este încă foarte uimitor, acest tip de terapie și cu extract de lămâie distruge nu numai celulele maligne canceroase, dar nu afecteaza celulele sanatoase!..
Valoarea nutritivă a vinului roșu!
Vinul roșu conține următoarele vitamine și minerale – chiar dacă acestea sunt prezente în cantități mici.
- Potasiu – acesta ajută la reglarea ritmului cardiac, ajută în sinteza acidului proteic și nucleic, la producerea de energie și transformarea zahărului din sânge în glicogen;
- Fosfor – acesta ajută la transformarea mâncării ingerate în energie. Fosforul ajută, de asemenea, funcția renală, multiplicarea celulară, metabolismul și susține contracțiile musculare ale inimii;
- Colina – ajută la menținerea sănătății generale;
- Fluor – este un mineral care poate preveni apariția cariilor și menține smalțul dinților puternic;
- Vitamina B, în special B6, B9, și B12 importante pentru funcționarea sistemului nervos;
- Zinc – important pentru vindecarea rănilor și imunitate.
Beneficiile vinului roșu asupra sănătății!
- Fumatul afectează în mod semnificativ capacitatea vaselor de sânge de a se relaxa în mod natural. Vinul roșu reduce efectul negativ al fumatului asupra endoteliului – stratul de celule care formează o căptușeală împotriva frecțiunii vaselor limfatice, de sânge și inimii;
- Noile cercetări arată că vinul roșu conține melatonină. Melatonina ajută la reglarea ceasului biologic, așadar, consumul unui pahar de vin roșu înainte de culcare poate fi benefic pentru somn. Melatonina este de asemenea un antioxidant, ceea ce înseamnă că are proprietăți antiîmbătrânire și anticancerigene;
- Vinul conține resveratrol. Resveratrolul este dovedit a fi un protector eficient împotriva bolii Alzheimer și a demenței. S-a dovedit că resveratrolul are și proprietăți antiinflamatorii;
- Cercetătorii au descoperit că fiecare pahar de vin roșu consumat zilnic poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer;
- Vinul roșu poate preveni debutul și progresia aterosclerozei. Atât alcoolul cât și polifenolii aflați în vinul roșu par să favorizeze menținerea sănătății vaselor de sânge;
- Pentru că strugurii negri fermentează cu pielițele intacte, în vinul roșu se păstrează o cantitate mai mare de antioxidanți – printre care taninii și resveratrolul sunt cei mai cunoscuți. Chiar și așa, acești compuși benefici pentru sănătate se regăsesc și în vinul alb.
Valoarea nutritivă a vinului alb!
Vinul alb conține și el o serie de nutrienți, vitamine și minerale esențiale pentru organismul uman.
- Vitamina B2, B3, B6 – complexul de vitamine B este esențial pentru o bună funcționare a organismului;
- Potasiu, fier – potasiul sprijină sănătatea celulelor, iar fierul este parte a hemoglobinei, o proteină care transportă oxigenul în toate celulele corpului;
- Mangan – pentru sănătatea nervilor, în procesul de formare a oaselor sănătatea sistemului imunitar, protejarea împotriva stresului oxidativ și reglarea nivelului de zahăr din sânge;
- Calciu, magneziu, zinc, fosfor – sunt nutrienți importanți pentru organism.
Beneficiile vinului alb asupra sănătății!
- Antioxidanții pe care-i conține vinul alb ajută la combaterea stresului oxidativ. Aceștia contribuie și la ameliorarea unor afecțiuni inflamatorii;
- Poate reduce nivelul de colesterol „rău”. Vinul conține compuși care contribuie la reducerea nivelului de colesterol „rău” (LDL) din sânge și, în același timp, crește nivelul colesterolului „bun” (HDL);
- Ajută la îmbunătățirea sistemului circulator. Astfel, vinul alb este considerat – aproape – la fel de eficient precum cel roșu în îmbunătățirea funcțiilor inimii și ale sistemului circulator;
- Poate contribui la controlul greutății. Vinul alb – mai ales cel sec – are mai puține calorii decât cel roșu, așa că este cel mai recomandat să însoțească o masă ușoară, cu pește și salată;
- Îmbunătățește calitatea somnului. La fel ca în cazul dietelor, vinul alb consumat seara cu moderație (nu mai mult de un pahar) poate contribui la un somn de calitate;
- Vinul alb conține mai puține calorii față de vinul roșu. Numărul de calorii nu este însă unul standard, ci diferă de la un soi de vin la altul și de la o metodă de producție la alta. Criteriul principal este nivelul de zahăr din boabele de struguri și procentul de alcool.
Alte avantaje ale consumului de vin includ:
- furnizarea de energie pentru organism;
- îmbunătățirea digestiei;
- stimulează apetitul și poate ajuta la restabilirea echilibrului nutrițional;
- creează o stare de bine, de relaxare; un pahar de vin băut seara, în liniște, la o terasă alături de prieteni ajută la relaxarea organismului.
Pentru cele mai multe persoane, aportul de vin poate fi un lucru benefic. Este bine de reținut că persoanele care consumă vinul în cantități mai mari decât cele recomandate pot experimenta efecte opuse.
Principala sursă de calorii din vin este alcoolul (87%). Cu cât vinul are o concentrație de alcool mai mare (este mai „tare”), cu atât conține mai multe calorii. Dacă vrei să le ții sub control, consumă vin alb cu cel mult 11% alcool.
Sursa:
Institutul de Științe în Sănătate, Les Breuleux, Suisse…
Disclaimer: Articol în curs de actualizare. Situația reprezintă o povestire exhaustivă a persoanei sursă și este în curs de actualizare. Această nu antrenează opinia Redacției sau jurnalistului, rolul presei fiind acela de a informa publicul, de a fi o platformă de exprimare a cetățenilor și de a fi câinele de pază al democrației.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.