Avem ceea ce am votat.
Astazi,15 decembrie 2024
Director din CE Oltenia: Nu este cărbune nici pentru două grupuri. Nu cred că există cărbune pentru trecerea iernii.
Directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, din cadrul CE Oltenia, afirmă că nu este cărbune nici pentru funcționarea a două grupuri energetice. Grupurile termocentralelor din cadrul Complexului Oltenia funcționează de pe o zi pe alta, a avertizat aceasta.
Grupurile termocentralelor din cadrul Complexului Oltenia funcționează de pe o zi pe alta. Potrivit directorului SE Rovinari, Laurențiu Ciurel, în stocuri ar mai fi 10 și 15 mii de tone de cărbune, însă ar fi nevoie de 20 de mii pe zi pentru o funcționare optimă a grupurilor pe lignit.
“Cu tot umflatul mușchilor și bătutul cu pumnul în piept cât de bine suntem pregătiți pentru iarnă, cred că mai avem, la ora asta, între 10 și 15 mii de tone de cărbune în depozite și noi consumăm 20 pe zi. Cam asta este perspectiva.
Toată lumea speră să scadă consumul odată cu venirea sărbătorilor și să se încălzească vremea ca să nu fie probleme. Deci, asta e situația, la momentul ăsta. Există cărbune, dar în centralele care funcționează mai greu sau deloc, așa că n-am făcut nimic. Nu pot să cred că toată treaba asta vine din incompetență, e clar că se dorește, că oricât de incompetent ai fi, totuși, poți să-ți dai seama numai din ce am enunțat eu, consumăm 20 și mai avem 10, că nu trebuie să fii specialist să vezi.
Cred că nu există cărbune pentru trecerea iernii cu cărbune. Poate au alte surse de care eu nu știu. Cine știe ce perpetuum mobile s-o fi inventat pe la Ministerul Energiei, habar n-am”, a precizat Laurențiu Ciurel, potrivit publicației As în Gorj.
Semnale au fost, dar cine sa le asculte?
02 noiembrie 2024
Preşedintele AUR, George Simion, a vizitat, sâmbătă, 02 noiembrie 2024, minele de cărbune din apropierea oraşelor Köln şi Mönchengladbach, din Germania. Liderul AUR a vrut să demonstreze că în alte ţări mineritul este posibil, în timp ce, din cauza incompetenţei PNL-PSD de a negocia, în România ajunge să fie interzis, conform news.ro.
„Ultimul câmp de exploatare a cărbunelui, aici, în Germania, a fost deschis în 2006. Totul funcţionează la capacitate maximă. CE Oltenia este distrus sistematic. Virgil Popescu ne spunea cum trebuie închis mineritul şi la suprafaţă şi la interior, şi huilă, şi lignit, deşi, noi, în România, mai avem lignit pentru 200 de ani.
Să vadă acest material toţi minerii din Valea Jiului, toţi minerii din Gorj, cum se exploatează cărbune în Germania. (…) De aici pleacă pe bandă cărbunele şi se duce direct la termocentrală, care dă căldură, energie. Nemţii pot, nouă ni se interzice! Dar nu de către Comisia Europeană, pentru că nemţii, polonezii încă extrag cărbune. Hoţii noştri sunt problema!
19 Noiembrie 2024.
Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dă cărțile pe față! România nu are suficientă energie, alergăm după fiecare megawatt. Anul trecut, ne-a ajutat Dumnezeu, o spune chiar ministrul.
„Suntem la mâna lui Dumnezeu în energie: ”Am făcut tot ce ni s-a cerut în UE, iar astăzi suntem dependenți de importuri”. Cum am ajuns să avem preț dublu față de Austria”.
”Am făcut to ce ni s-a cerut. De asta am ajuns să fim dependenți de importuri”.
”În primul rând, Am făcut tot ce ni s-a cerut de la Bruxelles. Am intrat pe traiectoria de decarbonizare. Am închis, în trecut, grupuri pe cărbune. De aceea, am ajuns, azi, să fim dependenți”.