O judecătoare și amicul ei interlop, prinși cu „praf alb pe nas”.
Ana Maria Chirilă îi acuză pe procurori că ar fi bătut ilegal palma cu SRI pentru a o înregistra.
Judecătoarea Ana Maria Chirilă s-a plâns în procedura de cameră preliminară de la Curtea de Apel Suceava, că procurorii ar fi înregistrat-o în apartamentul unde ea locuia cu copiii ei, în ciuda deciziilor Curții Constituționale, care interzic amestecul serviciilor secrete în dosarele penale, cu excepția celor ce țin de siguranța națională.
Supărarea judecătoarei – deferită justiției pentru luare de mită și trafic de droguri – constă în aceea că una ar fi pus procurorii în propunerea de arestare preventivă și alta ar fi ajuns în rechizitoriu.
Ana Maria Chirilă vrea ca dosarul să fie retrimis la Parchetul General.
Judecătoarea Ana Maria Chirilă „luptă”, la Înalta Curte, pe data de 29 ianuarie 2025, să obțină restituirea la Parchetul General a dosarului în care a fost trimisă în judecată pentru 8 capete de acuzare, printre care, luare de mită și trafic de droguri.
Pe data de 4 iulie 2024, Curtea de Apel Suceava a respins toate cererile și excepțiile invocate de judecătoarea Ana Maria Chirilă, a constatat că rechizitoriul este legal întocmit și a dispus începerea procesului.
Anterior, pe data de 3 iunie 2024, Ana Maria Chirilă se arăta convinsă că procurorii de la Parchetul General au lucrat-o mână în mână cu ofiterii SRI, în ciuda deciziilor CCR, din 2016, care au scos în ilegalitate „infamele protocoale”.
Nota: Avand in vedere multitudinea activitatilor infractionale in care sunt implicati, magistratilor le „tremura chilotii” pe ei atunci cand aud de SRI. Acesta este motivul pentru care, unii dintre infractorii cu roba s-au opus protocoalelor incheiate intre SRI si Ministerul Justitiei.
Suspiciunile judecătoarei – așa cum rezultă ele din respectiva încheiere de ședință, consultată de Libertatea – erau justificate de un episod la care procurorii făceau referire în propunerea de arestare preventivă a unui coinculpat din dosar, Ciprian Cotoară, pe care avocații nu l-ar mai fi identificat în ansamblul probator ajuns pe masa judecătorului de cameră preliminară.
Judecătoarea și interlopul, o „relație fireasca” intre aparatorul neoficial al infractorului si clientul delicvent, care o plateste, tot neoficial, cu zeci de mii de euro.
Mai simplu spus, judecătoarea spune că n-a mai găsit înregistrările procurorilor în care ea și Ciprian Cotoară ar fi fost surprinși, în timp ce se drogau, de către unul dintre copiii acesteia, minorul încercând să îi imite.
Ciprian Cotoară este, alături de Mihai Pînzari, unul dintre interlopii pe care judecătoarea Ana Maria Chirilă i-ar fi favorizat, în schimbul unor sume de bani sau foloase materiale.
În timpul ședinței din data de 3 iunie 2024, judecătorul de cameră preliminară a repus în discuţie solicitarea de emitere a unei adrese către SRI, pentru a comunica dacă s-a colaborat în temeiul protocoalelor.
Avocatul Anei Maria Chirilă a stăruit în emiterea adresei (normal), pe când ceilalți doi avocați – ai inculpaților Mihai Pînzari și Ciprian Cotoară – au lăsat la aprecierea instanței.
Procuroarea de ședință a cerut respingerea cererii ca nefiind utilă soluționării cauzei, întrucât din dosarul cauzei nu rezultă că s-ar fi colaborat cu SRI.
„Judecătorul de cameră preliminară va respinge solicitarea vizând emiterea unei adrese către Serviciul Român de Informaţii pentru a comunica dacă s-a colaborat în temeiul protocoalelor, apreciind, în continuare, că nu există indicii referitoare la o eventuală implicare a altor organe ale statului în faza de urmărire penală”, se arată la finalul Încheierii din 3 iunie 2024.
Cum soluția Curții de Apel Suceava nu este una definitivă, fiind deja contestată de Ana Maria Chirilă, Mihai Pînzari și Ciprian Cotoară pe rolul Înaltei Curți, nu este exclus ca judecătoarea să reitereze solicitarea în fața instanței de control judiciar.
Interceptată în timp ce-i dădea bani pentru achizitionarea de droguri, de la un traficant / consumator.
Un alt aspect criticat de judecătoarea Ana Maria Chirilă este legat de acuzația de trafic de droguri, reținută de procurori, în urma unei interceptări ambientale, din care reiese că aceasta comanda droguri de la traficant.
Va urma. Acuzațiile Parchetului General în dosarul judecătoarei Chirilă