21 mai 2025. Consilierii lui Donald Trump, foști și actuali, resping alegerile fraudate din România!
National Broadcasting Company: Consilierii lui Donald Trump, Elon Musk și David Sacks, pun la îndoială alegerile din România. ”Țarul” tehnologiei de la Casa Albă: Rezultatul lui Nicușor Dan este „Statistic Improbabil, Dacă Nu Chiar Imposibil”!
Elon Musk și David Sacks, ambii consilieri de vârf ai Casei Albe, au comentat separat alegerile din România.
Magnații tehnologici care fac parte din administrația președintelui Donald Trump resping dictatura din România, contrazicând opțiunea diplomatului numit de Joe Biden în România, sau a unui adjunct de pe la Ambasada Statelor Unite de la București, care a ales să dea un mesaj abiguu fără ca acesta să vină, însă, din partea șeful Departamentului de Stat, Marco Rubio, sau a Casei Albe.
Mesaj sec al Ambasadei Statelor Unite ale Americii după victoria contestată a lui Nicușor Dan. Cine l-a scris? Kavalec înainte de a stinge lumina sau portarul Ambasadei?
Ambasada Statelor Unite la București a transmis primul mesaj după furăciunea lui Nicușor Dan în alegerile prezidențiale. Mesajul este unul sec, fără să conțină felicitări, așa cum au transmis alte state.
În plus, nu este clar cine l-a transmis, fosta ambasadoare bidenistă Kavalek, înainte de a pleca la pensie, sau portarul Ambasadei. Pentru că pe site-ul Departamentului de Stat al Statelor Unite nu apare nici un mesaj pentru România și cu atât mai puțin pentru vreun domn Nicușor Dan.
„Așteptăm cu interes să colaborăm cu Nicușor Dan, în calitate de președinte al României, și cu noul guvern, pentru a promova prioritățile noastre comune, precum apărarea, energia și parteneriatele comerciale”, a transmis ambasada Statelor Unite ale Americii.
Cum saluta Statele Unite victoria lui Klaus Iohannis, în 2014, atunci când la conducerea statului era globalistul Barack Obama!
„Guvernul Statelor Unite ale Americii îl felicită pe președintele ales Klaus Iohannis pentru alegerea sa în funcția de președinte, precum și pe români, care au mers la vot în număr mare, atât în țară, cât și în străinătate, într-o demonstrație exemplară de participare civică”, spunea Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, în 21 noiembrie 2014.
În prezent, Elon Musk și David Sacks, ambii consilieri ai lui Trump, și-au exprimat nemulțumirea față de starea democrației din România, scrie chiar și National Broadcasting Company, post globalist, citat de Știripesurse.
Sacks, un investitor bogat, a denunțat rezultatul luni, 19 mai 2025, într-o postare pe X ca fiind „statistic improbabil, dacă nu imposibil”. Antrepenorul și specialistul în tehnologie, care a fost numit „țar” pentru inteligență artificială și criptomonede de către Trump, în decembrie, a făcut comentariile pe contul său personal de pe X, unde are 1,3 milioane de urmăritori, afirmând următoarele:
„Ce s-a întâmplat în România: judecătorii au anulat primul tur al alegerilor prin descalificarea candidatului favorit, un naționalist populist, pe baza unor acuzații neprobate de „ingerință rusă”; aparatul de securitate folosește instrumente legale și cenzura pentru a reduce la tăcere vocile critice; al doilea tur produce un rezultat care este statistic improbabil, dacă nu imposibil; globaliștii prezintă tot acest proces drept un exemplu de „democrație autentică”. Vi se pare cunoscut acest scenariu?” a scris Sacks pe X.
Musk a intervenit separat, pe X, subliniind o acuzație dură a șefului aplicației de mesagerie Telegram, Pavel Durov, care a afirmat că guvernul francez i-a cerut să interzică vocile conservatoare din România pe Telegram înainte de alegeri. Durov, care are dublă cetățenie franceză și emirateză, a declarat că a refuzat. Ministerul francez de externe a negat că ar fi făcut vreodată o astfel de solicitare.
Fondatorul aplicației de mesagerie Telegram, Pavel Durov, a declarat duminică, 18 mai 2025, că a refuzat o solicitare din partea Guvernului Franței, pe care a sugerat-o printr-o imagine reprezentând o franzelă, pentru a „reduce la tăcere vocile conservatoare din România înainte de alegerile prezidențiale de duminică”!
Ce spune Pavel Durov:
„Un guvern vest-european (ghiciți care, a scris el prezentând în text o franzelă) a contactat Telegram, cerându-ne să reducem la tăcere vocile conservatoare din România înaintea alegerilor prezidențiale de astăzi. Am refuzat categoric. Telegram nu va restricționa libertățile utilizatorilor români și nici nu le va bloca canalele politice. Nu poți «apăra democrația» distrugând democrația. Nu poți «combate interferențele electorale» interferând în alegeri. Ori ai libertate de exprimare și alegeri corecte, ori nu ai. Iar poporul român le merită pe ambele”, a transmis Pavel Durov, fondatorul aplicației Telegram.
După ce a declarat că guvernul francez i-a cerut să blocheze vocile conservatoare din România înainte de alegerile câștigate de candidatul-marionetă Nicușor Dan, afirmație contraziză de MAE de la Paris, fondatorul și patronul Telegram Pavel Durov infirmă la rândul său declarațiile ministerului de externe francez și vine cu noi precizări privind ingerințele Franței în alegerile din România:
„În primăvara aceasta, în Salon des Batailles de la Hôtel de Crillon, Nicolas Lerner, șeful serviciilor secrete externe franceze, mi-a cerut să interzic vocile conservatoare din România înainte de alegeri. Am refuzat. Nu am blocat protestatarii în Rusia, Belarus sau Iran. Nu vom începe să facem asta în Europa”, a spus Durov.
Candidatul AUR la prezidențiale, George Simion, a anunțat marți, 20 mai, că va solicita audierea creatorului Telegram, Pavel Durov, înainte ca aceste alegeri să fie declarate valide. Șeful Telegram a venit cu un răspuns, pe X.
„Sunt gata să vin și să depun mărturie dacă asta ajută democrația românească”,a spus Durov”.
Durov, care a părăsit Rusia după ce autoritățile i-au cerut să aibă acces la Telegram și el a refuzat acest lucru, este implicat și într-un proces în Franța, stat care a dorit, de asemenea, să obțină chei de acces pentru anumite cazuri în aplicația Telegram. Durov s-a întors acasă în Dubai, în martie, dar a declarat că s-a întâlnit cu autoritățile franceze în această primăvară la Paris.
„Wow”, a scris Musk, distribuind acuzația lui Durov către cei 219 milioane de followeri ai săi. Răspunzând la o altă postare a lui Durov în care acesta afirma că democrația românească este în pericol, Musk a scris: ”Așa este!”.
Celor doi consilieri ai Casei Albe li se alătură și Richard Grenell, emisar special al președintelui american Donald Trump, care și-a exprimat sprijinul pentru Pavel Durov, cofondatorul aplicației de mesagerie Telegram, în urma acuzațiilor acestuia privind ingerința Franței în alegerile prezidențiale din România.
Grenell a transmis la rândul său un mesaj pe platforma X, repostând o declarație a lui Durov în care acesta denunța presiuni pentru eliminarea canalelor conservatoare românești de pe Telegram.
Care este mesajul lui Richard Grenell:
„Și mulțumesc, Pavel. Curajul tău este o sursă de inspirație”, a scris diplomatul american.
Ambasada Statelor Unite în România a postat, duminică, faptul că a trimis mai multe echipe pentru a observa votul. Marți, șeful misiunii interimare a Statelor Unite în România, Michael L. Dickerson, a postat un mesaj pentru președintele ales al României pe X.
„Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu dumneavoastră, în calitate de nou președinte al României, și cu guvernul pentru a promova prioritățile noastre comune, inclusiv apărarea, energia și parteneriatele comerciale”, a scris Dickerson, etichetându-l pe Nicușor Dan.
Dickerson a fost numit în funcția diplomatică interimară marți dimineață, când ambasada a anunțat pensionarea ambasadoarei Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, pe Facebook.
Postările pe rețelele sociale ale lui Musk și Sacks arată cât de mult a crescut importanța politicii românești în fața unor personalități bogate din domeniul tehnologiei în ultimii ani, consilieri ai lui Donald Trump.
Cei doi au comentat în repetate rânduri și cu privire la soarta lui Călin Georgescu, cel care a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din România din 2024, anulat de Curtea Constituțională chiar în timpul desfășurării celui de-al doilea tur.
Atât Sacks, cât și Musk și-au exprimat anterior sprijinul pentru Georgescu, candidatul de dreapta, pentru a rămâne pe buletinele de vot. Musk a calificat decizia de a-l exclude drept „nebunească”, în timp ce Sacks a spus că aceasta reprezintă moartea democrației.
O altă figură marcantă americană, Michael Flynn, general locotenent în retragere din armata Statelor Unite și fost consilier al lui Donald Trump pentru securitate naţională, este convins că alegerile prezidențiale din România au fost fraudate.
„Există o fraudă electorală masivă în alegerile din România, la fel cum a existat o fraudă masivă în alegerile din Statele Unite, în special alegerile Trucate din 2020.
Gata cu prostiile. Știm cu toții asta, opoziția știe asta și globaliștii care încearcă să zdrobească mișcările populiste/naționaliste care nu caută nimic mai mult decât libertatea și suveranitatea pentru națiunile lor respectate știu asta.
Și nu sunt un negaționist al alegerilor, neg faptul că alegerile noastre sunt lipsite de fraude”, a spus Flynn, pe X, când a distribuit un articol despre Elon Musk și David Sacks, ambii consilieri ai Casei Albe, care pun la îndoială alegerile din România
Vicepreședintele J.D. Vance a exprimat opinii similare, afirmând că probele împotriva lui Georgescu sunt „slabe”, deși nu a comentat rezultatele alegerilor.
Disclaimer: Articol în curs de actualizare. Situația reprezintă o povestire exhaustivă a persoanei sursă și este în curs de actualizare. Această nu antrenează opinia Redacției sau jurnalistului, rolul presei fiind acela de a informa publicul, de a fi o platformă de exprimare a cetățenilor și de a fi câinele de pază al democrației.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.