Bolojane, să-ți fie rușine! Dacă mai ai acest nobil simțământ!
La data de 7 mai 2025, în cadrul summitului Romanian Business Leaders, desfășurat la București, Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a transmis un mesaj mizerabil la adresa românilor, pe care îi îndeamnă să își asume responsabilitatea votului și să aleagă o Românie a muncii, nu a scandalului.
Acesta este răspunsul celor disprețuiți de către cei aflați de 35 de ani la putere!
Poporul a votat. Poporul a realizat. Poporul a corectat!
Românii și-au asumat votul. Așa cum spune Ilie Bolojan, „votul e o responsabilitate”. Dar haideți să fim foarte clari: responsabilitatea implică și dreptul de a corecta o greșeală. În noiembrie-decembrie 2024, românii și-au asumat această responsabilitate. Au ieșit la vot, au pus ștampila, dar nu pe cei care au confiscat România, ci pe omul pe care l-au crezut cu adevărat capabil să reclădească țara – Călin Georgescu.
Nu i-au mai păcălit etichetele, nu i-au mai convins sloganurile seci sau fețele bine lustruite de televiziuni aservite. I-au votat pe cei care vor o Românie demnă, o Românie care nu stă în genunchi în fața străinilor, o Românie a resurselor gestionate de români pentru români. Și asta i-a deranjat cumplit pe cei care au trăit bine din votul iresponsabil al unui popor manipulat decenii la rând.
După 34 de ani de promisiuni neonorate, românii au spus stop. Nu au mai votat pe bază de frică, nu au mai votat din inerție. Au votat din revoltă, din conștiință, din demnitate. L-au ales pe Călin Georgescu, pentru că au simțit că e singurul care nu face parte din cloaca transpartinică ce a distrus economia, sănătatea, educația și sufletul acestei țări.
Și ce au făcut „liderii noștri” când au văzut că poporul nu-i mai vrea? Au panicat. Au declanșat mașina de propagandă. Au dat cu noroi în alegerea poporului. Au încercat să conteste, să amâne, să manipuleze, să bage frica-n oase. Dar prea târziu. De data asta, România profundă a învins România privilegiilor politice. Vocea poporului a fost mai puternică decât microfoanele trusturilor de presă plătite.
Ilie Bolojan vine azi și ne spune să fim responsabili. Dar românii tocmai au fost responsabili. Au văzut cine i-a mințit și au decis să meargă pe alt drum. Să-l acuzi pe popor că „alege scandalul” în timp ce clasa politică se ține numai de mizerii, manipulări și jaf, e o formă crasă de dispreț. Adevărul e simplu: poporul a votat. A greșit ani de zile. Dar în 2024 și-a asumat și a corectat.
Asumarea votului: poporul a votat, iar voi ați falsificat democrația!
Să ne asumăm votul? Românii și l-au asumat deja, domnule Bolojan. L-au asumat în noiembrie și decembrie 2024, când au vrut o schimbare radicală și au ales un om care promitea o altă direcție: Călin Georgescu. Dar ce ați făcut voi? Ați anulat alegeri, ați exclus candidați, ați fabricat „probe” de fraudă care nu există, ați dictat din birouri cine are voie să candideze și cine nu. Ați folosit justiția ca pe un baston de partid.
Poporul și-a asumat votul. Voi nu v-ați asumat înfrângerea. Ați transformat democrația într-un simulacru. Ați luat rezultatele și le-ați aruncat la coș. Ați închis gura oamenilor care îndrăzneau să întrebe „de ce?”. Ați trecut toate instituțiile sub control politic. Ați declarat război libertății de exprimare și ați suprimat opoziția.
Și acum aveți obrazul să veniți să ne țineți lecții despre „România muncii”? Voi, care trăiți din munca noastră? Voi, care ați furat alegerile? Voi, care ați transformat scandalul în metodă de guvernare?
România muncii este România sărăciei – pentru cei care muncesc!
Domnule Bolojan, cuvintele dumneavoastră sună frumos: „România muncii, nu a scandalului.” Dar ce a adus munca românului, în ultimii 30 de ani? Vă spunem noi: sărăcie, umilință, exod, depresie, și – mai nou – batjocură. În timp ce milioanele de români trudesc pe salarii de mizerie, fără siguranță, fără perspective, voi, politicienii, v-ați făcut averi nesimțite, v-ați tras pensii speciale și v-ați transformat în paraziții unei națiuni muncitoare.
Românii au muncit în fabrici și uzine pe care le-ați vândut pe nimic. Au muncit în agricultură, dar i-ați sufocat cu importuri și le-ați dat subvenții doar dacă pupau mâna partidului. Au muncit afară, în construcții, în azile, pe câmpuri străine – și tot ce le-ați spus a fost „trimiteți bani acasă, salvați economia.” Adică voi furați, ei plătesc.
În România muncii, omul cinstit trăiește de pe o zi pe alta. În România muncii, o mamă cu doi copii muncește 10 ore pe zi ca să plătească chiria și facturile. În România muncii, tinerii fug, bătrânii plâng, iar politicienii își iau șoferi, consilieri, diurne, excursii și amante pe banii noștri.
Să nu ne mai luați de proști. Nu voi susțineți România muncii. Voi doar exploatați munca românilor. Și apoi veniți cu lozinci ieftine la conferințe de business, în care participați doar voi între voi, cu invitații VIP și mese festive plătite din banii bugetului.
România muncii s-a transformat, din cauza voastră, în România umilinței. A muncii prost plătite, a oamenilor forțați să renunțe la vise, la sănătate și chiar la familie. Și în timp ce voi predicați despre muncă, trăiți mai bine decât orice director de corporație. Din ce? Din funcții publice, contracte preferențiale și politizare generalizată.
Adevărul e dur: munca în România nu mai e o virtute. E o condamnare. Iar poporul muncește pentru a susține exact sistemul care îl sugrumă. Iar asta se va schimba.
Realitatea din România muncii: poporul a muncit, iar voi ați furat!
Ilie Bolojan vorbește despre „România muncii”, dar uită să spună cine s-a ales cu roadele muncii poporului. Românii muncesc în fabrici, pe șantiere, în agricultură, în spitale și în străinătate – nu de ieri, de azi, ci de 30 de ani. Au plecat milioane la muncă în Occident, au susținut bugetul cu miliarde de euro prin remitențe, în timp ce clasa politică și camarila bugetarilor de lux au tocat banii pe vile, mașini, sinecuri și contracte cu dedicație.
România muncii e România care se trezește la 5 dimineața, care face naveta 2 ore, care muncește pe 2.800 de lei pe lună. În schimb, România politicienilor e cea care trăiește pe bani publici, primește pensii speciale, sporuri absurde, bonusuri pentru „condiții grele” în birouri cu aer condiționat, protejată de parchete și instanțe capturate. Cine a distrus ideea de merit în România? Cine a făcut din munca cinstită o formă de sărăcie? Tot voi, paraziții care vorbiți azi cu emfază despre „responsabilitatea votului”.
Când un român muncește, plătește taxe din salariu, TVA, accize, contribuții. Când un politician stă degeaba, primește bani din acele taxe. E clar cine e jefuitorul și cine e jefuitul. România muncii a existat mereu – problema e că România jafului a călărit-o ca o ciumă.
Scandalul nu vine din popor. Scandalul vine de la voi, politicienii!
Să vii și să spui că poporul român trăiește în scandal pentru că așa alege, e o insultă. Scandalul vine din vârf, domnule Bolojan, nu din stradă. Din Parlament, nu din piețele orașelor. Din birourile pline de contracte măsluite, nu din casele în care se calculează cu grijă ce se mai taie din coșul zilnic.
Cine a iscat scandalul? Românii care cer dreptate? Sau partidele care și-au rupt țara în două – pesediști și peneliști, progresiști și conservatori, „buni” și „răi”? Cine a trântit guverne? Cine a băgat presa în slujba grupărilor de interese? Cine a patronat scandaluri cu iz de corupție, droguri, trafic de influență și șantaj? Nu poporul. Ci voi, cei care ați făcut din scandal o strategie de guvernare.
Ați creat două Românii. Una de lux, a voastră, cu vile, pensii speciale, vacanțe în Seychelles și salarii de 20.000 de lei. Și una pentru popor: cu pensii minime, rate la bănci, spitale închise și cozi la urgențe. Apoi, când lumea iese în stradă și urlă de disperare, le spuneți că sunt scandalagii.
Dar poporul nu e scandalagiu. Poporul e furios. Poporul e trădat. Poporul e împins la limită de un sistem politic care nu mai are nimic în comun cu interesul public. Poporul e sătul de promisiuni, de minciuni, de scandaluri fabricate pentru a acoperi hoțiile voastre.
Și tot voi îi certați. Tot voi vă cocoțați pe scenă și vorbiți despre „morală” și „reformă”. Despre „unitate” și „viitor”. Un viitor în care doar voi aveți loc. Restul – la muncă, la emigrare, la tăcere.
Adevărul e că scandalurile nu sunt generate de popor, ci de un regim politic corupt și disperat să-și mențină privilegiile. Dar timpul vostru se apropie de sfârșit. Poporul vede. Poporul se trezește. Poporul nu mai acceptă.
Cine provoacă scandalul? Politicienii sau poporul?
Ilie Bolojan ne spune că trebuie să alegem „o Românie a muncii, nu a scandalului”. Dar cine a provocat scandalurile în această țară, domnule Bolojan? Poporul sau politicienii care au împărțit națiunea în găști și tabere, în „buni și răi”, în „noi și ei”? Cine a stârnit ură, a turnat benzină pe foc și a inventat dușmani imaginari pentru a-și justifica abuzurile? Poporul n-a făcut decât să rabde. Să muncească. Să suporte. Iar când a strigat – a fost amendat, gazat, dosarizat.
Scandalurile din România au nume: Roșia Montană, EADS, Microsoft, Bechtel, Azomureș, vaccinuri expirate, pandemie cu restricții abuzive, pensii speciale, case luate cu acte false, voturi fraudate, achiziții mascate în pandemie, vouchere pentru tăcere. Și toate aceste scandaluri nu au fost făcute de românul de rând. Niciun țăran din Vaslui n-a furat miliarde. Niciun muncitor din Timișoara nu și-a trecut casa pe stat. Niciun șofer de autobuz nu a primit 30.000 de euro pe lună din „consultanță”.
Poporul a fost doar decor în filmele voastre de propagandă. Voi, politicienii, ați regizat, jucat, tras foloasele și apoi ați mai și dat vina pe public că a îndrăznit să huiduie. Scandalul e opera voastră, nu a noastră.
Concluzie!
Românii au ales. Au muncit. Au tăcut. Și-au asumat. Dar voi nu. Poporul nu mai datorează nimic unei clase politice care trăiește ca o castă privilegiată. Datoria noastră nu mai e să vă ascultăm. E să vă judecăm. Istoric, moral și, cât de curând, penal.
Disclaimer: Articol în curs de actualizare. Situația reprezintă o povestire exhaustivă a persoanei sursă și este în curs de actualizare. Această nu antrenează opinia Redacției sau jurnalistului, rolul presei fiind acela de a informa publicul, de a fi o platformă de exprimare a cetățenilor și de a fi câinele de pază al democrației.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.