Foto: Un fost judecator din Cluj, dat afara de CSM din magistratura, dupa ce s-a batut cu fosta iubita, tot magistrat, pe holurile Palatului de Justitie!!!!
Motto:
„Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!”
Partea I
Modificarea anulată de Guvern în cazul magistraților.
Diurna de mii de euro a magistraților detașați si nedetasati rămâne în vigoare, in ciuda Ordonatei Saraciei (Trenulet) care afecteaza milioane de romani.
Noul ministru al Finanțelor, Tanczos Barna, a explicat că menținerea diurnei de 2% în cazul magistraților este o excepţie cerută de Ministerul Justiţiei. Numărul beneficiarilor este însă limitat la 300 de persoane. Diurna ar fi urmat să fie redusă prin ordonanța trenuleț.
Măsuri de reducere a diurnei au fost aplicate NUMAI în cazul altor categorii profesionale, prin ordonanța trenuleț adoptată de Executiv la finalul anului. Inițial, măsura era propusă și în cazul magistraților.
„Diurna de 2% a fost tăiată în toate sectoarele, cu excepţia a 300 de persoane din sistemul Ministerului Justiţiei. A fost solicitată din Ministerul Justiţiei pentru a nu perturba activitatea în instanţe”, a explicat ministrul Finanţelor Publice într-o intervenție la Antena 3 CNN.
Ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, a anunțat, luni, 30 decembrie 2024, după ședința de guvern, că magistrații detașați vor continua să primească diurnă specială, numărul beneficiarilor fiind limitat la 300 de persoane.
Este vorba de judecători și procurori detașați în interes de serviciu în alte localități decât cele de domiciliu.
Magistrații din vârful justiției câștigă și peste 30.000 de euro pe an ca diurnă, arată o investigație Rise Project. Printre cele mai mari diurne sunt cele încasate de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii, ale căror salarii anuale depășesc 500.000 de lei.
Foto: Membrii Consiliului Superior al Magistraturii, ale căror salarii anuale depășesc 500.000 de lei.
Discutam despre diurna acordată, potrivit legii, judecătorilor, procurorilor și personalul asimilat acestora şi magistraţilor-asistenţi, care sunt detaşaţi sau delegaţi în altă localitate decât cea de domiciliu.
Diurna este acordată pe durata delegării în cuantum de 2% din indemnizaţia de încadrare brută lunară.
Nota: Afirmatiile lichelei de la Ministerul finantelor reprezinta o minciuna sfruntata. In partea a doua a materialului, vom prezenta o investigatie a Rise Project care demonstreaza sumele imense de bani care intra in buzunarele fara fund ale magistratilor, inclusiv aceste diurne speciale de 2 % din salariul brut, acordate indiferent de locul in care judecatorii si procurorii isi desfasoara activitatea – in localitatea de domiciliu sau in afara acesteia.
De asemenea, sustinem ca cele spuse de golanul de la finante sunt si un afront la adresa milioanelor de oameni care muncesc pe salariul minim pe economie.
Acestia din urma sunt obligati ca, din bruma de bani ( maximum 57 % din efortul fizic si intelectual depus – restul de 43% fiind CAS, CASS, Impozit venit) pe care o primesc de la patroni in schimbul muncii prestate, sa contribuie la bunastarea nesimtita a politicienilor si acolitilor acestora, intre care se numara toti acesti magistrati pusi pe capatuiala, ca urmare a saracirii noastre continue si inexorabile.
Proiectul inițial al „ordonanței trenuleț”, prevedea mai multe măsuri de reducere a privilegiilor personalului din sistemul judiciar.
În documentul inițial, pregătit de Guvern, se prevedea că diurnele de delegare și detașare ale judecătorilor, procurorilor, grefierilor, magistraților-asistenți și ale personalului din justiție care își desfășoară activitatea în alta localitate se vor plăti în baza unei hotărâri de guvern din 2016. Aceasta prevede o diurnă de 23 de lei pe zi. Modificarea a stârnit nervozitate în rândul personalului din justiție. Pe fondul presiunilor, prevederea a fost scoasă din forma finală a ordonanței.
„Diurna specială pentru magistrați este limitată la un număr de 300 persoane care asigură buna funcționare la nivel national și această modificare a fost introdusă în ordonanță.
Parlamentarii și-au pierdut această diurnă”, a declarat ministrul Finantelor, Tánczos Barna, la finalul ședinței de guvern.
Întrebat câți magistrați beneficiau până în acest moment de diurnă, Barna a răspuns: „Am cerut de la Ministerul Justiției o limitare a acordării acestui drept. Am primit această estimare de limitare până la 300 de persoane. Sunt deja detașați”.
Nota: Ce a vrut sa spuna dl. Barna cu afirmatia „sunt deja detasati ? Primeau si cei care urmau ( cine stie cand ) sa fie detasati ? Si cei care „urmau” sa fie detasati, dar nu erau detasati niciodata ?
Va urma. Cele mai mari diurne, încasate de magistrații care deja au cele mai mari venituri.