Foto: Magistrat anchetat de ANI: O judecătoare de la Tribunalul Bucureşti nu poate justifica o avere de 6 milioane euro. Cam la nivelul acesta si peste au ajuns magistratii din Romania. Oricum, judecatoarea nu a patit nimic, pentru ca a avut de unde sa-si „induplece” colegii. Doar se judeca intre ei si „corb la corb nu-si scoate ochii”.
Motto:
„Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!”
Sinteza episoadele 1 – 12.
Modificarea anulată de Guvern în cazul magistraților.
Diurna de mii de euro a magistraților detașați si nedetasati rămâne în vigoare, in ciuda Ordonatei Saraciei (Trenulet) care afecteaza milioane de romani.
Ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, a anunțat, luni, 30 decembrie 2024, după ședința de guvern, că magistrații detașați vor continua să primească diurnă specială, numărul beneficiarilor fiind limitat la 300 de persoane. Este vorba de judecători și procurori detașați în interes de serviciu în alte localități decât cele de domiciliu. Magistrații din vârful justiției câștigă și peste 30.000 de euro pe an ca diurnă, arată o investigație Rise Project. Printre cele mai mari diurne sunt cele încasate de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii, ale căror salarii anuale depășesc 500.000 de lei.
Cele mai mari diurne, încasate de magistrații care deja au cele mai mari venituri
Veniturile acestora, potrivit declarațiilor de avere, depășesc 500.000 de lei pe an. Însă, în multe cazuri, acestor sume li se adaugă alți bani câștigați prin hotărâri judecătorești.
Ce venituri au publicat șefii instituțiilor din Justiție
Președinta CSM, judecătoarea Denisa Angelica Stănișor a câștigat anul trecut 555.032 lei din salarii. Pe lângă această sumă ea a mai încasat 374.944 lei drepturi salariale din hotărâri judecătorești, 86.001 lei din proiecte și 8.597 lei indemnizație pentru deplasări externe.
Procurorul General al României, Alex Florin Florența a câștigat în 2023 venituri salariale, restanțe și spor pentru proiecte europene, în cuantum total de 643.807 lei, adică peste 130.000 de euro.
Procurorul Daniel Horodniceanu, fost vicepreședinte CSM, a declarat pentru anul 2023 venituri totale în cuantum de 418.920 lei.
Judecătorul Alin Vasile Ene, membru CSM: 510.736.24 de lei salarii, la care se adaugă 60.300 venituri restante de la Tribunalul Prahova.
Judecătoarea Ramona Grațiela Milu, membru CSM: 532.399 de lei salarii, la care se adaugă venituri restante de 22.073 de lei.
Judecătorul Claudiu Marian Drăgușin, membru CSM: 508.601 de lei salarii și 94.264 de lei restanțe salariale.
Veniturile colosale ale magistraților sunt dublate și de numeroase proprietăți: apartamente, case de locuit și case de vacanță.
Raiul diurnei din magistratura română. Judecători și procurori de la vârful sistemului, în drum spre alte tranșe de bani nemunciți
Aici, diurnele pot depăși suma de 30.000 de euro pe an.
Ele nu sunt plătite ocazional, în funcție de deplasările în interes de serviciu pe care magistrații le fac în afara localității în care lucrează.
Ci în toate zilele în care aceștia merg la birou.
Cheltuirea lor nu e verificată de nimeni și nu trebuie justificată nimănui. Pur și simplu, sunt niște sume forfetare enorme, oferite cu titlu de bani de buzunar.
Lista pretendenților este în continuă actualizare. Pe ea și-au trecut numele inclusiv câțiva dintre numeroșii pensionari juvenili ai magistraturii române. Aceștia solicită respectivul privilegiu în mod retroactiv, pentru anii în care încă mai mergeau la serviciu.
Detasarea continua – schimbarea adreselor de pe buletin, o alta metoda care le umple buzunarele cu peste 150.000 lei/lunar..
Alte tipuri de detasari.
DETAȘAREA POLITICĂ
DETAȘAREA ELECTORALĂ
ALTE FILIERE DE ACCEDERE LA DIURNA DE 2%
PRETENȚII LA MAI MULT. BONUSUL DE 60%
Abuzul de putere si privilegii. Sume la care poporul nici macar nu viseaza.
Cristi Danileț, judecător pensionar. Membru al Consiliului Superior al Magistraturii între 2011 și 2016. Perioadă în care a încasat diurne în valoare de 85.000 de euro.
Alina Ghica, judecătoare la Înalta Curte. In decurs de patru ani, a încasat diurne în valoare de 70.000 de euro.
Horațius Dumbravă, judecător pensionar, a primit diurne in valoare totala de 110.000 de euro.
Gabriela Baltag, judecătoare pensionară, a încasat diurne în valoare de 180.000 de euro.
Andrea Chiș, judecătoare pensionară, a încasat diurne în valoare de 146.000 de euro.
Bogdan Mateescu, judecător, a încasat diurne în valoare de peste 175.000 de euro.
Victor Alistar, membru al CSM între 2017 și 2022, în rolul de „reprezentant al societății civile”. Venitul lui în ultimul an de mandat, din indemnizații și diurne, s-a ridicat la 95.000 de euro.
Originile diurnei de 2 %.
Tudorel Toader si Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Fiasco politic sau combinatie a mafiotilor din justitie, in conexiune cu fratii politruci.
Magistratii „mai tari” decat politicienii.
Lacomia la cote alarmante.
Ei centreaza, ei dau cu capu´!
Concluzii
Conexiunile de tip mafiot existente intre politic si justitie
Jocurile sunt facute la nivelul Curtii Constitutionale a Romaniei, Consiliului Superior al Magistraturii, Inspectiei Judiciare si Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Alina Gorghiu reprezinta o simpla marioneta a acestora si cea care legalizeaza lacomia magistratilor.
Concret, Ministerul Justiției, condus de Alina Gorghiu, lucrează la completarea unei legi privind magistrații de legătură trimiși de România în alte țări. Diurnă de 2% pe zi, decontarea transportului local și a transportului bagajelor cu avionul, decontarea studiilor copiilor, plus alte facilități absurde se regăsesc în proiectul de lege.
Continuam cu seria privilegiilor si beneficiilor magistratilor dintr-o tara in care copiii se culca fara sa manance.
O alta forma de japca.
Interviu cu translatorul de față
Avocatul intereselor statului roman este, de fapt, avocatul infractorilor dovediti. Asa a facut avere domnul Andrei Claudiu Rus.
In concluzie, domnul infractor, pardon, magistrat, Andrei Claudiu Rus, primeste un venit total nesimtit de la noi, mai mult sau mai putin legal si moral, si „stipendii” de o obezitate morbida de la infractori. Totul sub deviza drepturilor si libertatilor cetatenesti.
Ce face magistratul de legătură. Mai nimic.
Partea a XIII a
De Moș Crăciun, judecătorii au primit restante, tranșa pentru 2024, și dobânzi de peste 330 de milioane de euro
De fapt, nu sunt salarii restante, nimeni nu-si permite sa nu le plateasca, la timp, acestor infractori cu roba, salariile monstruoase ale coalitiei ticaloase care ne conduce. Aceasta imensa suma reprezinta, de fapt, rezultatul unor legi antipopulare si antimorale, sau interpretarea frauduloasa a unor norme deja existente (vezi cazul Tudorel Toader si diurna de 2%), pe care, in decursul timpului, ei le-au „confectionat”, iar partenerii de furaciuni din Parlament le-au adoptat pe sestache.
De Moș Crăciun, judecătorii au primit „salarii restante”, tranșa pentru 2024, și dobânzi de peste 330 de milioane de euro:
ministerul Justiției cere din Fondul de rezervă suma 1,65 miliarde de lei pentru plata „tranșelor scadente și neplătite, în anul 2024, reprezentând diferențe salariale stabilite prin titluri executorii în favoarea personalului din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție și din cadrul celorlalte instanțe judecătorești”, plus dobânzi la aceste titului executorii.
Nota: Exact ceea ce am subliniat mai sus.
Este vorba de plata majorărilor de salarii obținute de judecători după ce au dat statul în judecată.
Nota: Ca in filmele cu si despre prosti. Ei dau statul in judecata pentru obtinerea unor drepturi salariale legale, din punctul lor de vedere, si tot ei le judeca. Cum ar putea sa piarda aceste procese ? Exact ca si in cazul eliminarii pensiilor speciale. Judecatorii de la CCR nu vor aproba NICIODATA eliminarea acestor pensii pentru ca i-ar afecta, implicit, si pe ei. Parca am fi intr-un scenariu de KAFKA – viziune halucinantă, grotescă, stranie, îmbinând realul cu fantasticul, absurdul cu logicul, într-un context menit a configura condiția tragică a omului în statul polițienesc si judecatoresc, strivit de frică și neliniște și condamnat înainte de a afla pentru ce este acuzat.
Numărul total al judecătorilor este de circa 4.100.
Judecătorii vor primi salarii restante de 330 milioane euro
Doar în decembrie, Guvernul a scos din rezerva bugetară 2,5 miliarde de lei pentru această problemă. Astfel, s-a aprobat transferarea unei sume de peste 900 de milioane de lei pentru plata „în vederea achitării tranșelor scadente și neplătite în anul 2023, reprezentând diferențe salariale stabilite prin titluri executorii în favoarea personalului din cadrul Înaltei Curții de Casație și Justiție și din cadrul celorlalte instanțe judecătorești”.
În nota de fundamentare se arată că:
tranșele pe 2024 din salariile câștigate de magistrați prin acțiuni în instanță trebuie plătite până la 31 decembrie 2024, „orice depășire suplimentară a acestui termen fiind inadmisibilă în raport cu rigorile legii, debitorul și, în general, autoritățile publice neavând vreun drept de opțiune cu privire la îndeplinirea obligațiilor de plată stabilite în sarcina lor prin hotărâri judecătorești”.
Proiectul de hotărâre este promovat de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, supranumita „postasul de la justitie”, avand in vedere ca altceva nu stie sa faca, decat sa transmita colegilor din Parlament solicitarile smenarilor pe care, cica, ii conduce. Noi suntem convinsi ca este „viceversa”.
Dar asta nu este tot!
Desi, in luna decembrie 2024, guvernul a trecut la masuri represive sau de austeritate, cum doriti sa le denumiti, în intrega societate romaneasca, chiar si in sistemul bugetar, inclusiv înghețarea primelor sau a bonusurilor, totusi, acest lucru nu se resimte peste tot. Șefii din marile instituții de stat sunt printre cei mai fericiți dintre bugetari, iar cei de la Nuclearelectrica nu fac notă discordantă.
Înainte de Crăciun, directorii din Nuclearelectrica au luat prime de Sărbători de 9.000 de euro, șefii de serviciu au luat prime de 5000 de euro, iar angajații obișnuiți o primă de 1000 de euro, ne-au precizat surse din instituție.
Pentru șefii cei mari din Nuclearelectrica abia acum vine potul cel mare: la finalul anului, directorul general și membrii Consiliului de Administrație vor primi însă 12 salarii brute.
Spre exemplu, directorul Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță, are un salariu lunar de peste 70.000 de lei și încasează peste 840.000 de lei pe an.
Situația de la Nuclearelectrica este doar un exemplu, dar situația este una generală în toate companiile de stat.
Angajații pe la Termo si Hidro n-o duc nici ei rau cu salariile… ” doar pe umerii lor sade siguranța energetica națională” nu-i așa ?
La fel, huzur salarial avem la furnizorii de energie si cei din distribuție.
Te întrebi cum ajungem sa plătim cea mai scumpa energie din Europa?