Foto: George Soros, unul dintre criminalii miliardari, imbogatiti de pe urma ororilor razboaielor pe care le-au declansat, sustinut si incheiat.
Soros: Arme din Vest și carne de tun din Europa de Est
Mai vorbim despre destine frante, drame umane, familii destramate, pribegie, saracie, distrugeri materiale si multe, multe altele ?
Bilanțul victimelor războiului din Ucraina este foarte neclar, ascuns în ceața războiului și a propagandelor rusă și ucraineană. Guvernele occidentale estimează că au fost uciși sau răniți cel puțin 120.000 de militari ucraineni și cel puțin 180.000 de militari ruși.
Există un om care, în urmă cu 30- de ani, a previzionat ce avea să se întâmple în luptele din Europa de Est.
Omul acesta este George Soros. La finalul anului 1993, Soros a scris un eseu despre ”viitorul NATO”, pe care l-a prezentat la o conferință organizată în acel an de Universitatea Central Europeană (înființată de Soros la Budapesta și recent invitată de premierul Viktor Orban să își mute sediul din Ungaria) în colaborare cu Council on Foreign Relations.
Nota: Ilie Bolojan sau tradatorul national, intentioneaza sa aduca aceasta universitate, institutie de invatamant superior pentru neomarxisti/progresisti, in judetul Bihor, pentru a consolida si mai mult prezenta si puterea globalistilor romani.
În acest text, Soros arată cum ar putea fi folosiți est-europenii pe post de soldați în linia întâi în războaiele ce vor urma, pentru a reduce în acest fel numărul victimelor din țările occidentale, un lucru pe care societățile vestice nu l-ar tolera, în opinia miliardarului.
Și, astfel, în urma cu 30 de ani, criminalul Soros a început să vorbească despre sacii de plastic cu cadavre care se vor întoarce în țările est-europene, în urma unor războaie care au de-a face mai mult cu Vestul.
”Începutul noii arhitecturi a ordinii mondiale se bazează pe Statele Unite, care vor rămâne singura superputere, și pe societatea deschisa ca principiu organizator. Noua ordine mondială constă într-o serie de alianțe, dintre care cea mai importantă este NATO, împreună cu Parteneriatul pentru Pace, alianță care va înconjura Emisfera Nordică. Statele Unite nu vor fi chemate să acționeze în calitate de jandarm al lumii.
Atunci când va acționa, SUA o vor face împreună cu alții.
Combinația dintre efectivele din Europa de Est și capabilitățile tehnice ale NATO va spori potențialul militar al Parteneriatului pentru Pace, pentru că reduce riscul sacilor cu cadavre în țările NATO, acolo unde prețul în vieți omenești al războiului este mereu o piedică în calea voinței de a acționa. Aceasta este o alternativă viabilă la dezordinea mondială care se pregătește să vină”, scria Soros.
Așadar, în urma cu 30 de ani, George Soros observa că țările NATO nu vor să vadă sicrie venind de pe front și sugera că acest rol ar trebui să revină statelor est-europene.
Acum, în Ucraina se întâmpla exact ceea ce a previzionat Soros: militarii ucraineni sunt înarmați cu tehnică occidentală modernă și luptă împotriva Rusiei, despre care Soros scria că va deveni o putere naționalistă ce se va opune noii ordini mondiale pe care el, filantropul, o promova în 1993.
Se pare că Soros a avut dreptate, pentru că societatea ucraineană îndură sacrificiile uriașe de pe front, pentru a nu mai vorbi despre miile de civili care și-au pierdut viața.
În războiul din Vietnam, pe parcursul a circa zece ani, au murit aproximativ 60.000 de militari americani, iar războiul era condamnat de o parte însemnată din societatea americană.
Numărul victimelor războiului din Ucraina este mult mai mare, dar societatea ucraineană nu pare să protesteze. Sau poate că ar trebui să vedem în recentele demiteri, demisii și arestări la vârful puterii de la Kiev nu neapărat o luptă împotriva corupției, cât crearea unor supape de descărcare a tensiunilor dintr-o societate în care multe partide de opoziție sunt interzise, la fel și multe ziare, posturi TV și organizații ale societății civile.
Nota: Trump a avut dreptate atunci cand a afirmat ca Zelenski este un dictator.
Revenind la articolul din 1993, Soros scrie că NATO trebuie să profite de haosul din Rusia pentru a se extinde spre Est.
”Țările din Europa Centrală cer să fie membri plini ai NATO cât de repede, de preferat înainte ca Rusia să-și revină. Rusia se opune, nu pentru că extinderea NATO i-ar periclita planuri imperiale, ci pentru că nu vede niciun avantaj în cazul in care ar accepta extinderea NATO. Mândria națională a Rusiei a fost rănită și Rusia s-a săturat să facă concesii fără a primi nimic în schimb”, scria Soros.
Soros vorbea despre ”Noua Ordine Mondială”, un concept care, în deceniile ce au urmat, avea sa fie atribuit teoriilor conspirației, nu vreunui eseu al lui George Soros tipărit chiar de Congresul SUA, așa cum este cel despre care vorbim.
”URSS a fost o amenințare existențială pentru SUA, iar această amenințare a dispărut și acum este greu, ca orice intervenție – fie ea politică, economică sau militară – să poată fi justificată pe baza interesului național. Desigur, a rămas amenințarea nucleară, însă ea privește și restul lumii, nu doar Statele Unite.
De aceea, singura bază pentru acțiune este securitatea colectivă. Iar aici este o problemă.
Prăbușirea imperiului sovietic a generat o problema de securitate colectivă de o mare gravitate.
Fără o nouă ordine mondială, vom avea dezordine mondială. Asta este limpede. Însă cine va acționa ca jandarm global? Asta este întrebarea la care trebuie să răspundem”.
Iar răspunsul lui George Soros, în 1993, era că SUA trebuie să aibă cât mai multe state de partea lor atunci când vor acționa în interesul național american, pentru ca respectivele intervenții să fie mai ușor de justificat și de prezentat ca intervenții în interesul ”lumii”. Acesta este unul dintre argumentele lui Soros pentru extinderea NATO și primirea de noi aliați loiali Statelor Unite.
Un alt argument pentru extinderea NATO ține de reducerea riscurilor generate de „gaura neagră” creată de vidul de securitate lăsat de URSS.
Noua misiune a NATO, în viziunea lui Soros, avea să fie nu una militară, ci una de proiectare a influenței, o misiune cel mai bine definită prin antagonismul ”societate deschisă” versus ”societate închisă”.
Rolul NATO, scria Soros în 1993, trebuie să fie și acela de a construi state democratice și societăți deschise care să înlocuiască societățile închise, bazate pe principii naționaliste, societăți care sunt o amenințare la adresa securității, pentru că au mereu nevoie de un inamic, fie el intern, fie extern.
La momentul în care scria acest articol, ONG-urile finanțate de el se răspândeau cu repeziciune în întreaga Europă Centrală și de Est, acolo unde aveau să contribuie la crearea ”societăților deschise” visate de Soros, cel care propune și varianta ca războaiele Vestului să fie purtate cu arme occidentale dar cu ”efective” est-europene.
Articolul din noiembrie 1993 a fost scris cu câteva săptămâni înaintea vizitei președintelui Bill Clinton în Ucraina și în Rusia, o vizită amintită de Soros în preambulul articolului.
Președintele Clinton urma să discute, în timpul vizitelor din ianuarie 1994, despre detalii ale Memorandumului de la Budapesta (semnat în decembrie 1994), prin care Ucraina renunța la arsenalul nuclear sovietic, în schimbul garantării securității de către SUA, Rusia și Marea Britanie. Documente similare au fost semnate, atunci, de Belarus și Kazahstan. Ucraina avea sub control fizic al treilea arsenal nuclear din lume, fără să exercite însă și controlul operațional.
Articolul amintit, publicat de Soros în 1993, făcea parte dintr-o serie dedicată Parteneriatului pentru Pace al NATO, ce urma să fie lansat în 1994, la Summitul NATO de la Bruxelles, un format ce putea avea în unele cazuri rol de antecameră pentru aderarea la Alianță.
În 1997, la Summitul NATO de la Madrid, Polonia, Cehia si Ungaria urmau să fie invitate să adere la Alianță, primele din cele 14 state care aveau să se alăture NATO, ultimul fiind Macedonia de Nord, în 2020.