CATRE NOI CULMI ALE PROSTIEI SI INCOMPETENTEI. ROMANIA CONDUSA DE SMECHERI.
Traian Băsescu nu e un prost, dar n-a absolvit şcoala superioară de marină comercială cu note mari. Media sa generală a fost sub 7 (şapte).
Florian Coldea, la fel, sub şapte.
Colegul său de promoţie, Daniel Dragomir, cel mai bine notat de profesori, a fost arestat de SRI – DNA, după ce ajunsese subalternul cel mai eficient al lui Coldea.
Kovesi a absolvit şcoala superioară de Drept cu media generală 6,41.
Alina Bica a absolvit Dreptul cu o medie peste 9.
Nota 6 (şase) a arestat, mai târziu, nota 9 (nouă).
Nu vorbim despre caractere aici, ci despre calificare.
Cine vrea să facă o cercetare mai amplă va afla că azi, aici, în România, notele 5, 6 sau 7 conduc, peste tot, notele 8, 9 sau 10… şi în viaţa politică şi în structurile administrative şi în sistemele autorităţii judecătoreşti.
În lumea absolvenţilor de drept lucrurile stau aşa: cei cu note mari se fac, de regulă, avocaţi, cei cu note mijlocii se fac, de regulă, judecători, iar cei cu 5 şi cu 6 se fac, de regulă, procurori.
Media generală a Parlamentului, din acest punct de vedere al mediilor şcolare, care să fie?
Dinamica acestei medii a evoluat aşa:
1990-1992: în jur de 8 (opt);
1992-1996: în jur de 7 (şapte);
1996-2004: în jur de 6,5 şase şi jumătate);
după 2004: în jur de 6 (şase).
(Fantastic!! Cate nerozie si prostie este concentrata in Parlamentul ROMANIEI )
Veţi întreba: cine a făcut aceste cercetări?
Răspuns: Direcţia de apărare a Constituţiei din cadrul SRI, prin Departamentul său de resurse umane.
Alte asemenea statistici dupa 1990:
– media generală a liderilor politici: 7,4;
– media generală a liderilor sindicali: 8,3;
– media generală a moderatorilor de televiziune: 8,1;
– media generală a redactorilor-şefi din presă: 7,8;
– media generală a şefilor de inspectorate de poliţie: 7,2;
– media generală a şefilor judeţeni ai SRI: 7,1.
Asemenea statistici nu au relevanţă prin ceea ce arată direct, ci prin ceea ce arată indirect: o contraselecţie generalizată de competenţe în societatea românească actuală.
Altfel spus: o selecţie care nu face loc stratului superior al calităţii resurselor umane.
O să spuneţi: acest strat se îndreaptă spre firmele private. Ceea ce este adevărat.
Dar nu este o cauză, ci un efect al contraselecţiei generalizate din societatea ROMANEASCA.
Din păcate, nici firmele private (cum sunt televiziunile) nu lucrează cu acest strat mai bine şcolit.”
Concluziile articolului sunt mirobolante, cel puțin, nu-i așa?
Sinteza poate fi un bun început de discuție care ar trebui extinsă în multiple direcții:
- vârsta la care au terminat liceul,
- ce facultăți au terminat,
- câți bani au cheltuit pentru diplome,
- cine au fost sponsorii, atât pentru studii, cât și mai departe,
- ce „fișe ale posturilor ” le-au fost înmânate la numirea în funcții, șamd.
Nu de alta dar am văzut recent cu toții cum:
- a fost pus un medic veterinar, parcă de la PSD, in conducerea autorității portuare Constanța. Mihai Teodorescua devenit directorul general al Portului Constanța, după ce Florin Vizan și-a dat demisia intempestiv în ședința Consiliului de Administrație. Teodorescu are 38 de ani, iar sotia sa este cadru militar la UM0472 București, care aparține de SRI. Este licențiat în Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară.
- un băiat fără facultate, de la USR, a ajuns ministru la sănătate că-i mai bună decât toate. Vlad Vasile Voioculescu, nu are diplomă de licenţă, ci numai de master, obtinuta la Viena. Diploma de licenţă nu este unul şi acelaşi lucru cu masteratul. Licenţa atestă absolvirea unei facultăţi. În baza ei, absolventul poate să exercite profesia pentru care s-a pregătit în facultate. Diploma de licenţă este singura care atestă absolvirea unei facultăţi. Masteratul se poate face inclusiv în timpul studiilor universitare, în timpul facultăţii şi în nici un caz nu ţine loc de licenţă, şi nici nu permite celui care posedă o diplomă de master să practice o profesie anume, dacă nu are diplomă de licenţă care să ateste că a terminat facultatea de profil.
- prin decizia premierului Ludovic Orban, Cecilia Văduva a fost numită secretar general adjunct al Ministerului Fondurilor Europene, începând din 18 mai 2020. La scurt timp după apariția în Monitorul Oficial a decretului de numire, unele site-uri de știri titrau: Coafeză din Vâlcea, numită de PNL la vârful Ministerului Fondurilor Europene / Pe linie de partid: de la frizerie, la conducerea Fondurilor Europene!
- Marian Irimia, un şef de ONG şi vânzător de WC-uri, administrator la Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu”. Până să ajungă administratorul aeroportului pe care operează US Army şi ceilalţi aliaţi NATO ai României, electricianul de meserie, Irimia, a fost şi director comercial la Tehnic Group SAB TGS SRL, calitate în care vindea ţevi şi fitinguri pentru instalaţii sanitare, robineţi, baterii şi obiecte sanitare.
- Ion Ciuculete, un miner de la Societatea Naţională a Sării Salrom pus direct şef la Transelectrica.
- Ilie Călin Bodea este secretar de stat la Ministerul Economiei. Anterior, Bodea a fost timp de şapte ani, între 2010 şi 2017, managerul Sanatoriului TBC din Cîmpeni. Şi experienţa în sine de director al unui spital de boli cronice pare nefirească, din moment ce Bodea este miner de meserie, precum colegul său Ciuculete, de la Transelectrica. Actualul secretar de stat a lucrat între 1995 şi 2005 la Regia Autonomă a Cuprului Deva – Exploatarea minieră Abrud şi Minvest Deva- Sucursala Minieră Certej.
- Marius Mihai, un instructor auto ajuns administrator la Avioane Craiova SA. Pe 26 iunie 2018, acţionarul majoritar, Ministerul Economiei, îi prelungeşte mandatul de administrator cu încă patru luni lui Marius Mihai. O alegere de toată lauda, acesta fiind consilier local PSD în Craiova din 2015, când a luat locul lăsat liber de Sorin Manda, fratele lui Claudiu Manda, liderul PSD Dolj şi şef al Comisiei de control al SRI. Administratorul de la Avioane Craiova SA, Marius Mihai, este membru în CA-ul Sport Club Municipal Craiova şi instructor la Liceul Tehnologic Auto din Craiova.
- Simona Iancu, o tânără care a lucrat ca ospătăriţă, apoi a fost, pe rând, manager de cafenea, manichiuristă şi, vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviţei și care spune că a terminat Facultatea de Chimie este unul dintre cei mai proaspeţi angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad. S-a autointitulat inginer la Apele Române, desi nu stia care e malul drept și care cel stâng ale unui râu. Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curajul să vorbească despre acest flagel, din pacate a plecat și el din instituție, după ce postul i-a fost desființat de catre directorului Petru Avram (autonumit „animal politic”), protectorul Simonei Iancu și vicepreşedinte PNL Iaşi.
- un specialist în plase de plastic și tablă de acoperiș, de la PNL, a ajuns șef la TAROM. Mihăiţă Ursu este inginer geodez şi specialist în vânzări de ţiglă metalică. Potrivit propriului CV, Ursu a ocupat în ultimii 15 ani diverse funcţii în domeniul vânzărilor, la firme româneşti şi internaţionale de materiale de construcţii. A terminat liceul în 1994, iar facultatea abia în 2004 (dupa 10 ani!!!!), devenind inginer geodez. Adevaratii profesionisti au renuntat. Directorul general Prunariu(Cătălin Radu Prunariu) şi-a dat demisia „din motive personale”.
Bine, acolo problema era si este cronică pentru ca, în ultimii 20 de ani, a avut directori care mai de care “specialiști” în aviație. Ba despre unul se zice ca nu avea decât liceul și era de meserie vânzător de mașini!
În facultatea de drept, șeful clasei mele, ca să zic așa, s-a ales singur șef deși era permanent cu minimum 2-3 restanțe anual, copia pe rupte la examene și a picat cu brio examenul de licență, dar se visa pe o poziție de șef prin intermediul oricărui partid l-ar fi primit!
Oare de ce ne mai mirăm de ce am ajuns aici ?
Cum ne mai putem întreba cine este de vină pentru tot ce se întâmplă?
Oare de ce oarba Justiție azi este doar pentru cei cu bani si te face să mori cu dreptatea în brațe în fața judecătorilor mâna în mâna cu procurorii și militienii corupți și care trag pe nas cot la cot cu infractorii de care ar trebui să ne apere?