„Ciocu’ mic, că noi, globaliștii, suntem la putere”. Ce declara Crin Antonescu în campania electorală, anterior datei de 4 mai 2025!
Crin Antonescu susține majorarea indemnizațiilor parlamentarilor și miniștrilor: Nu e normal să îi plăteşti ca pe ospătari!
Candidatul Alianţei Electorale „România, Înainte” la alegerile prezidențiale din mai, Crin Antonescu, e de părere că este necesară majorarea indemnizațiilor parlamentarilor și miniștrilor din România, argumentând că veniturile acestora ar trebui să fie comparabile cu cele ale magistraților.
Notă: Domnule, dragă, dă-ți seama ce vorbești! Românii mor de foame, copiii noștri se culcă nemîncați, iar tu, recunoscut la Bruxelles ca un „trăgător la măsea de elită”, susții mărirea veniturilor legale ale celor care trăiesc din șpăgi, trafic de influență și altele.
Aflat vineri, 20 martie 2025, la Botoșani, Antonescu a declarat că, în cazul în care va fi ales președinte, va susține aplicarea rezultatului referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari la 300, scrie Gândul.
Notă: Să i-o spui lu’ Mutu’! După cum vă cunoaștem, veți „micșora” numărul trântorilor din mizeria asta de Parlament, de la 466 de puturoși la peste 600 de analfabeți.
Cu toate acestea, el a subliniat că membrii legislativului au nevoie de venituri mai mari pentru a-și păstra verticalitatea.
Notă: Care verticalitate? Poate în fața corupției, hoției și a traficului de influență!
Ce spune Antonescu:
„Nu e normal să plăteşti parlamentarii, miniştrii, primarii ca pe ospătari, pornind de la ideea lasă că le mai iese ceva. Nu, nu e corect aşa! Trebuie să îi plăteşti cum îi plăteşti pe magistraţi”, a afirmat prezidențiabilul.
Notă: Dar este normal ca 50% dintre plătitorii de taxe și impozite să câștige, lunar, minimum pe economie, adică 2.574 de lei? Mai mult, Antonescu a „uitat” că noi, contribuabilii, plătim peste 11.500 de euro lunar pentru fiecare parlamentar, care nu muncește mai mult de 18 ore pe săptămână. Dacă vine la serviciu. Dacă nu, oricum banii sunt tot ai lui.
Salariu de parlamentar. Câștigurile și beneficiile senatorilor și deputaților.
În prezent, Parlamentul României este alcătuit din 330 de deputați și 136 de senatori
La nivelul anului 2024, Salariul lunar de bază, și nu venitul salarial care este cu totul altceva, al senatorilor și deputaților era de 18.720 de lei brut, ceea ce înseamnă circa 11.000 de lei net.
Liderii de grup primesc, în plus, aproximativ 2.000 de lei.
Cele mai mari venituri le au președinții celor două Camere, cu peste 13.000 de lei net lunar fiecare.
Avantaje și beneficii inimaginabile pentru un om obișnuit.
Pe lângă indemnizație, un parlamentar primește:
- bani pentru chirie, peste 4.600 de lei lunar, chiar și în cazul celor care au proprietăți în București, aceștia, cu ajutorul unei simple mutații, de formă, demonstrând că domiciliază în provincie;
- diurnă primesc toți parlamentarii care nu au domiciliul în București sau Ilfov, iar valoarea acesteia este de aproximativ 400 de lei pe zi din indemnizație. Chiar și parlamentarii care dețin proprietăți în București, declară că locuiesc în provincie;
- deputații și senatorii beneficiază, pe perioada mandatului, de transport gratuit intern pe calea ferată cu orice categorie de trenuri de călători;
-
sunt decontate cheltuielile cu benzina pentru transportul în teritoriu, dar și pentru cel din București;
- au dreptul la un bilet de avion, gratis, pe săptămână, pe liniile aeriene interne;
- fiecare deputat și senator are dreptul la un abonament de telefonie mobilă decontat de Parlament;
- cheltuieli decontate cu biroul parlamentar din teritoriu;
- 30.000 de lei pe lună pentru funcționarea cabinetului de parlamentar;
- pensie specială de minimum 4000 de lei pentru un singur mandat, de 4 ani, de senator sau deputat;
- sume suplimentare, în cazul în care fac parte din diferite comisii și comitete care își desfășoară activitatea rar spre foarte rar;
- sporuri: de antenă, de pericol, efort neuropsihic și multe, multe altele ținute la secret pe banii noștri.
În afara acestor avantaje extrem de mari pentru o țară foarte săracă, situație generată de corupția tuturor politicienilor, să nu uităm de traficul de influență în care sunt implicați toți acești parveniți, precum și de afacerile pe care le derulează pe numele unor terți (soție/soț, fii/fiice, alte rude și prieteni), beneficiile revenindu-le într-un procentaj de peste 70%.
Pentru ca au venituri salariale „modice”, la restaurantul special destinat parlamentarilor, din incinta Casei Poporului, cea mai scumpă ciorbă e 6 lei, dar există și ciorbe la 2,75 lei (borșul țărănesc) și 5,36 lei (ciorba de pui a la grec) porția.
La felul doi, o porție de ceafă de porc costă 5,79 lei, iar un piept de pui la grătar – 4,53 lei.
Garniturile sunt, de asemenea, pe măsură – o porție de cartofi prăjiți este 1,49 lei, iar un piure – 2,28 lei.
Aperitivele variază și ele de la 2 lei fasolea bătută la „exorbitanta” sumă de 7 lei salata de icre făcută în bucătăria restaurantului (nu cumpărată).
Pentru pretențioși există și varianta „de lux”, păstrăvul la grătar, care costă 16,01 lei.
Punând în balanță prețurile de mai sus cu veniturile parlamentarilor, este foarte ușor de înțeles de ce acestora nu le pasa absolut deloc de problemele românilor „de rând”, care n-au cantine speciale unde să mănânce aproape pe gratis.
În fiecare an, parlamentarii iși voteaza, pe ascuns, măriri de venituri salariale, in timp ce poporul este obligat, prin mariri si diversificari de taxe si impozite, sa le plateasca luxul nesimtit in care acestia se scalda.
Pe lângă aceste salarii, începând cu anul trecut, parlamentarii au beneficiat de o majorare a sumelor forfetare cu aproximativ 1.500 de euro.
Această majorare reprezinta, de fapt, o creștere ascunsa a veniturilor salariale, mascata de sintagma „alocare de fonduri pentru acoperirea costurilor legate de activitatea parlamentară”.
Sumele ar trebui sa fie destinate anumitor cheltuieli, precum cazarea, masa, amenajarea biroului, plata unui site personal sau a angajaților. Totuși, conform reglementărilor de ei introduse, 50% din suma forfetară nu necesită justificare din partea parlamentarilor.
Astfel, costul lunar estimat per parlamentar ajunge la aproximativ 35.000 de lei, sumă pe care aceștia o pot utiliza după bunul plac, în mare parte.
În comparație cu alte țări europene, veniturile parlamentarilor din România sunt foarte ridicate, raportate la țările dezvoltate, specifice unei țări bananiere.
În medie, un parlamentar român primește, lunar, peste 11.500 de euro, incluzând salariul, suma forfetară și alte avantaje.
Pentru context, un parlamentar britanic câștigă în jur de 8.000 de euro pe lună, iar un parlamentar francez, dacă ocupă mai multe funcții, ajunge la maximum 9.780 de euro. În Suedia, salariul lunar al unui parlamentar este de aproximativ 6.300 de euro.
Astfel, venitul mediu al unui parlamentar român este semnificativ mai mare decât cel al demnitarilor din multe alte țări europene cu o economie stabila si un nivel ridicat de trai al populatiei.
Programul de lucru al acestor căpușe care sug sângele poporului.
Un parlamentar muncește, în medie, 3 zile pe săptămână în Parlament, iar restul activității ar trebui să o desfășoare în teritoriu, ceea ce nu se întâmplă decât în perioadele electorale.
Mai jos puteți vedea cum arată programul obișnuit al senatorilor și deputaților. Acesta se poate modifica în anumite zile, în funcție de orarul comisiilor de specialitate. De asemenea, Birourile Permanente se întrunesc luni, înainte de începerea programului. Luni și miercuri sunt zilele în care au loc lucrări în plen.
Luni: 16.00 – 18.00.
Marți: 10.00 – 18.00.
Miercuri: 10.00 – 18.00.
Joi: Activitate în circumscripția electorală.
Vineri: Activitate în circumscripția electorală.
Când au vacanță parlamentarii!
Parlamentarii au vacanță vara și iarna. Ultima zi de sesiune parlamentară este la finalul lunii iunie. Excepție fac sesiunile extraordinare ale Parlamentului, care pot prelungi programul deputaților și senatorilor. Aceștia sunt în vacanță în lunile iulie și august.
De la mijlocul lunii decembrie până în februarie parlamentarii au vacanța de iarnă.
În perioada Sărbătorilor Pascale, parlamentarii nu muncesc 2 săptămâni.
În perioada campaniilor electorale parlamentarii pleacă în teritoriu.
Disclaimer: Articol în curs de actualizare. Situația reprezintă o povestire exhaustivă a persoanei sursă și este în curs de actualizare. Această nu antrenează opinia Redacției sau jurnalistului, rolul presei fiind acela de a informa publicul, de a fi o platformă de exprimare a cetățenilor și de a fi câinele de pază al democrației.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt zxol de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.