Foto: Marian Iorga. Fost șef al Poliției Prahova, cercetat penal, angajat pe bani publici la Hidro Prahova
Principalele titluri din episoadele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 si 12.
Adrian Semcu (PNL), directorul general al Hidro Prahova, a fost reţinut pentru trafic de influenţă.
Dosarul Herţanu
Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă (Scandalul Nordis), în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Ulterior, Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme.
Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova, şi omul de afaceri Gheorghe Boeru au scăpat de arestul la domiciliu.
Puscaria este pentru saraci.
Lovitură pentru DNA Ploiești! Adrian Semcu a fost achitat.
La data de 14 martie 2021, Mihai Neagu, tânăr consilier județean USR Plus, i-a cerut public demisia lui Adrian Semcu de la șefia Hidro Prahova, aducând ca argumente o listă întreagă de „greșeli manageriale” pe care acesta din urmă le face la conducerea societății publice care livrează servicii de apă-canal majorității localităților din județ. Hidro Prahova actioneaza, in permanenta, impotriva prahovenilor, pe care ii obliga sa plateasca si apa meteorica (de canal) si practica cele mai mari preturi din tara.
La data de 03 iunie 2021, Adrian Semcu a fost înlocuit de la conducerea societății Hidro Prahova S.A., cu Liviu Ilași, societate subordonată Consiliului Județean Prahova. Adrian Semcu a fost recuperat de primarul Andrei Volosevici si a fost numit consilier in aparatul primarului, iar fosta subalterna a sa, Nicoleta-Cătălina BOZIANU a fost recuperata la Conpet SA Ploiesti, locul unde isi gaseste „culcus” cald mai toata „lumea buna” cu negocierea in „sange” SI CARE AU CE NEGOCIA. O adevarata „Trambulina” si pentru cei care conduc destinele urbei noastre, azi.
SGU, gaura neagră din bugetul Ploieștiului. Datorii uriașe la ANAF. 31 de posturi de conducere.
Adrian Semcu a fost demis de la conducerea SGU Ploiești.
Directorul SGU Ploiești, Adrian Semcu, a fost demis de către Consiliul de Administrație al societății deținute de administrația ploieșteană.
Adrian Semcu, demis de CA de la conducerea SGU Ploiești.
La data de 03 iunie 2021, Adrian Semcu a fost înlocuit de Liviu Ilași, de la conducerea societății Hidro Prahova S.A., societate subordonată Consiliului Județean Prahova.
Societatea HidroPrahova are, de astăzi, 18 octombrie 2021, un nou director general. Este vorba despre Dorin Ilian Lețea, numit provizoriu în funcție după demisia fostului director general Liviu Ilași, cel care a condus HidroPrahova timp de… patru luni și jumătate.
Averea fabuloasă a directorului Hidro Prahova, Dorin Lețea. Peste 7000 euro/lună, în timp ce prahovenii stau cu lunile fără apă potabilă.
Propulsat de legaturi politice in functii bine platite
Incompetenta la conducerea Hidro Prahova
Demisia. Teama de DNA.
22 octombrie 2024. Dorin Ilian Lețea și-a dat demisia din funcția de director general al Hidro Prahova. El a fost înlocuit de Marian Iorga, fostul comandant al IPJ Prahova, judecat pentru fapte de corupție.
Pe scurt despre infractorul in hainele statului, Marian Iorga. Istoric infractional. Partea I. 10 iunie 2021
Șeful Poliției Prahova, vizat de o anchetă a DNA. Acuzații grave lansate de subalterni privind abuzurile comandantului.
Istoric infractional Marian Iorga, Directorul general de la Hidro Prahova. Episoadele 1, 2, 3 si 4.
Partea a XIII a.
Istoric infractional Marian Iorga, Directorul general de la Hidro Prahova. Partea a V a.
Detalii din dosarul fostului șef al Poliției Prahova, Marian Iorga, trimis în judecată de DNA.
Inspectorul șef ar întreține relații neprincipiale cu mai multe angajate din cadrul I.P.J. Călărași, pe care le-ar fi ajutat să fie promovate în diferite funcții.
Astfel, inspectorul șef IORGA MARIAN a exercitat presiuni față de cei doi adjuncți (comisar șef CHIRICĂ COSTEL și comisar șef NICOLAE ION) să o accepte pe inspector principal VLAD RAMONA, ofițer la Poliția Lehliu, în funcția de șef Birou Control Intern (soțul acesteia, VLAD NELU, șef post poliția Gurbănești, îi aduce periodic diferite cantități de produse alimentare). În cele din urmă, aceasta a fost numită, la data de 18.10.2016, șef secție poliție rurală Dor Mărunt.
Iorga Marian ar întreprinde demersuri să o promoveze pe subinspectorul DUMITRU CARMEN ELENA la Institutul Național de Criminalistică.
Totodată, se menționează că autoturismul SKODA SUPERB cu nr. B-100-WIM, care a fost vândut în data de 16.02.2017 de IORGA MARIAN către administratorul S.C. ALDIS S.R.L., Naghi Constanța, continua să fie utilizat de polițist.
De menționat, că pe numele S.C. ALDIS S.R.L exista în instrumentare un dosar penal înregistrat la nivelul S.I.C.E. Călărași.
Totodată, se efectuează cercetări cu privire la faptul că S.C. ALDIS S.R.L. ar fi avut unele creanțe foarte mari neachitate față de un cetățean sirian, naș de cununie al șefului S.I.C.E., comisar șef IOAN IONUȚ CĂTĂLIN, iar pentru achitarea acestora, comisarul-șef IORGA MARIAN exercita presiuni, atât personal, cât și prin ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, pentru achitarea acestor creanțe.
„Bani negri”
În același context, la data de 17.09.2016, numita NAGHI CONSTANȚA a reclamat spargerea locuinței și furtul a 350.000 lei (3,5 miliarde lei vechi) și bijuterii în valoare de aproximativ 100.000 euro.
Din această pagubă, s-a recuperat aproape întreaga cantitate de bijuterii și circa 150.000 lei, din care, la presiunea inspectorului șef IORGA MARIAN, care a afirmat că „aceștia sunt bani negri”, numita NAGHI CONSTANȚA ar fi dat o anumită parte din sumă recuperată și acestuia.
Prin ordonanța nr. xxx din 19.12.2017 s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, șantaj.
În fapt, Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției, s-a sesizat din oficiu cu privire la următoarele aspecte:
Cine îi plătea lui Iorga chiria apartamentului din Călărași
Comisarul șef de poliție Iorga Marian, inspector șef al IPJ Călărași, are reședința în municipiul Călărași. La această locație, ofițerul locuiește în baza contractului de închiriere încheiat cu proprietarul apartamentului, Dragu Ionuț-Cristian, director al Direcției Județene de Statistică Călărași, apropiat al președintelui Consiliului Județean Călărași, Iliuță Vasile.
Iliuță Vasile a intermediat ofițerului de poliție închirierea apartamentului, iar la momentul la care proprietarul și-a manifestat nemulțumirea cu privire la întârzierea plăților, a intervenit și a precizat că va achita el în integralitate restanțele.
Cuantumul chiriei lunare, de 1.500 lei, a fost plătit de Vasile Iliuță, întrucât șeful IPJ Călărași i-a facilitat întrevederea cu un apropiat al său, Moise Marian, în perioada în care acesta se afla în arest preventiv la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din IPJ Călărași, precum și pentru protejarea afacerilor derulate de firmele controlate de el.
Față de acestea, s-a reținut comiterea infracțiunilor corelative de luare de mită respectiv dare de mită.
Mită în baloți de lucernă
Comisarul șef de poliție Marian Iorga, inspector șef al IPJ Călărași, în lunile noiembrie 2016 și martie 2017, a obținut gratuit de la agentul șef de poliție Manea Mihai-Tudorel, din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Călărași, circa 200 baloți de lucernă care au fost transportați, cu sprijinul acestuia și al numitului Stoica Ștefan, la ferma pe care tatăl ofițerului de poliție o are în comuna Șotrile, sat Lunca Mare, jud. Prahova.
Anterior, baloții de lucernă au fost procurați de la Bucur Ionel-Cătălin, primarul comunei Perișoru, și Călin Petre-Alexandru, primarul comunei Sărulești, din județul Călărași. În schimbul acestora, Iorga Marian l-a lăsat să înțeleagă pe agentul șef de poliție Manea Mihai-Tudorel că are influență asupra șefului Centrului Medical Județean Călărași, al MAI, subinspector de poliție Arabol-Nicolae Veronica- Daniela, astfel încât soția agentului de poliție, Manea Veronica-Florina, să promoveze concursul pentru ocuparea postului vacant de asistent medical la această structură.
Postul a fost scos la concurs în luna noiembrie 2016, însă soția agentului de poliție nu a putut participa, întrucât nu avea vechime în specialitatea de asistent medical generalist, fiind asistent farmacist. Postul nu a fost ocupat în acel context. Față de acestea s-a reținut comiterea infracțiunilor corelative de trafic de influență și cumpărare de influență.
Teren de 3 hectare pentru funcția de adjunct al Poliției municipiului Călărași
În luna aprilie 2016, inspectorul șef de poliție Iorga Marian l-a susținut pe Tase Nicolae în vederea promovării în funcția de adjunct al șefului Poliției mun. Călărași și mutarea ulterioară, după o lună, pe cea de șef al Serviciului de Investigații Criminale, obținând de la acesta un teren agricol de 3 ha în comuna Dragalina, prin intermediarul numitului Ghionoiu Nicolae din satul Drajna, jud. Călărași, fost viceprimar al comunei.
Față de acestea s-a reținut comiterea infracțiunilor corelative de luare de mită respectiv dare de mită.
Va urma !