18 dec. 2024
Hidroelectrica și infrastructura aferente au fost cedate Ungariei de catre Marcel Ciolacu, unul dentre cei care, timp de 35, au vandut si inca mai vand ceea ce a mai ramas din asa-zisa suveranitate economica a Romaniei
Un posibil compromis major a marcat negocierile privind aderarea României la Schengen, în care Marcel Ciolacu ar fi cedat Hidroelectrica și întreaga infrastructură energetică către Ungaria. Acest act de tradare nationala necesită o anchetă urgentă din partea autorităților competente. Formatiunile politice PSD, PNL, USR și UDMR sunt acuzate că au permis, de-a lungul timpului, transferul resurselor strategice ale țării în mâinile unor entități statale sau private.
Pe fundalul manipulărilor mediatice, opinia publică este invitată să ignore subiectul, însă acuzățiile rămân grave: Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a promovat o legislație ce permite cesionarea de catre cei aflatai la putere, catre corporatiile straine, a lacurilor de acumulare pe 99 de ani.
A cesiona: a renunța de bunăvoie la un drept în avantajul cuiva.
George Simion denunță prețul intrării României în Schengen
Liderul AUR, George Simion, afirmă că intrarea pe cale terestră a României în Schengen a venit cu un preț extrem de ridicat, constând în cedări majore către Ungaria. El acuză conducerea PSD-PNL-USR-UDMR că a făcut compromisuri ce afectează suveranitatea nationala a tarii noastre.
„Marcel Ciolacu și Sebastian Burduja, ministrul energiei, au negociat cu Viktor Orbán cedarea E.ON Energie către o companie de stat maghiară și cedarea hidrocentralelor și Hidroelectrica cu drept de preempțiune pentru statul maghiar, oferind drepturi de preempțiune Ungariei. Am cedat suveranitatea energetică a României, este o pierdere uriașă, iar energia României devine vulnerabilă în fața unor decizii străine,” a declarat George Simion.
E.ON Energie România S.A., membră a grupului german E.ON, este furnizor integrat de electricitate, gaze naturale şi soluții energetice. E.ON Energie România SA a fost creată prin fuziunea companiilor de gaze naturale şi energie electrică E.ON Gaz România şi E.ON Moldova Furnizare, iar lansarea sa marchează apariţia serviciilor integrate în domeniul furnizării de energie în România.
E.ON este furnizorul unei comunități de peste 3 milioane de clienți casnici și business din România.
Dreptul de preempţiune poate fi definit ca un beneficiu, legal sau convenţional, acordat unei persoane, denumite preemptor, de a cumpăra un bun cu prioritate faţă de alte persoane, la acelaşi preţ.
Prețul intrării României în Schengen. Marcel Ciolacu a cedat Hidroelectrica și toată infrastructura Ungariei
George Simion, președintele AUR a explicat faptul că prețul intrării României terestru în spațiul Schengen a avut un cost mare pentru această țară și cetățenii ei. Marcel Ciolacu a cedat Hidroelectrica și toată infrastructura de profil către Ungaria. Este un act de trădare națională cu complicitatea criminală a PSD-PNL-USR-UDMR, trădătorii de țară care au vândut România pe bucăți:
„Românii trebuie să știe adevărul și să nu se lase manipulați de toate televiziunile plătite cu zeci de milioane de euro pentru a promova numai falsuri. Trebuie să înțeleagă că în acest timp cea mai importantă avuție națională a fost cedată Ungariei de către Marcel Ciolacu, Sebastian Burduja și Nicolae Ciucă/Ilie Bolojan. Asta fac partidele PSD-PNL-USR-UDMR, vând tot!”
E.ON și impactul asupra securității energetice a Romaniei
În plus, există indicii că E.ON, deținătorul unei cote semnificative pe piața de distribuție a gazelor naturale din România, este în proces de vânzare către MVM, companie de stat din Ungaria. Aceasta tranzacție ar face România dependentă de Budapesta, pentru funcționarea infrastructurii strategice. Ba mai mult, România „va dansa” așa cum „va canta” Budapesta, pentru că altfel ar putea să fie sistată funcționarea distribuției de gaze naturale in tara noastra.
România este pe cale să cadă victimă unuia dintre cele mai înspăimântătoare acte de trădare din ultimii 34 de ani. E.ON România, deținătorul unei cote de 41% din piața distribuției de gaze din țara noastră, urmează să fie preluată de o companie aflată în proprietatea Guvernului de la Budapesta, fără ca autoritățile române să miște vreun deget.
Coruptie sau prostie. Sau amandoua.
E.ON controlează rețeaua de distribuție a gazelor din nordul țării și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2, 2 miliarde de lei, dar a raportat pierderi de 245 de milioane de milioane.
În ultimi 7 ani, compania a raportat constant pierderi deși este greu de explicat cum poate avea rezultate atât de slabe un operator care deține cvasi-monopolul pieței în care acționează, explica Ștefan Oprea, consilier al partidului AUR.
Aceste decizii, de fapt acte de tradare si subminare a intereselor naționale, impun intervenția imediată a autorităților judiciare. În loc să se concentreze pe subiecte marginale, instituțiile statului trebuie să analizeze atent acuzațiile privind vânzarea resurselor strategice către Ungaria, un proces care pune în pericol stabilitatea și suveranitatea României.
Umeaza. Vizita prim-ministrului maghiar.