Asa cum ne-au obisnuit de 35 de ani, in special din 06 decembrie 2024 si pana in prezent, politicienii romani continua sa faca ce stiu ei mai bine. Adica sa minta.
Dupa cum bine ne amintim cu totii, mizerabilii de judecatori au fost protagonistii loviturii de stat din Romania, din 06 decembrie 2024, cand, alaturi de analfabatii de la putere, au anulat alegerile prezidentiale, motivand ca „au existat interferente ale unui actor statal”, fara sa prezinte probe, in acest sens, nici pana astazi.
Cea mai noua minciuna prezentata mass-mediei dambovitene de catre „ilegalistii” de la putere, consta in detinerea de date si informatii de catre serviciile secrete partenere Romaniei, cu privire la implicarea Rusiei in alegerile prezidentiale din noiembrie – decembrie 2024, iar structurile informative romane care au intrat in posesia acestora ( in virtutea schimbului de informatii partenerial ) nu ar avea acceptul partii straine pentru desecretizarea acestora.
Iata ca istoria se repeta cu alti protagonisti, care vin sa ne prosteasca, asa, ca intotdeauna, cu alegatii dintre cele mai „ingrozitoare”.
Scopul acestor dezinformari, printre altele, il constituie schimbarea orientarii politice suveraniste a majoritatii romanilor, ideologie care are ca principal sustinator pe presedintele american Donald Trump, catre nenorocirea neomarxista/progresista europeana, promovata si sustinuta frenetic de lichelele de la Bruxelles si Paris.
In context, aflam, cu stupoare!!!!, de la Administrația Prezidențială, ca Rusia a cerut SUA să se retragă din România!
Nota: Suntem convinsi ca rusii sunt nerabdatori sa ne plateasca datoria de 800 de miliarde de lei. De asemenea, Putin intentioneaza sa ne ciordeasca petrolul, gazele, masa lemnoasa, minereurile, apele etc., fara a-i fi adus la cunostinta de catre KGB ca toate acestea au fost, deja, sutite de altii.
Cristian Diaconescu, şeful cancelariei prezidenţiale, a declarat că, în cadrul negocierile dintre Statele Unite şi Rusia, de la Riad, s-a cerut, de către delegaţia rusă, retragerea SUA din Europa de Est, inclusiv din România. Oficialul român a precizat că partea americană a „refuzat, în acest moment, dar nu avem garanţii”, informează Mediafax.
De unde stiti voi, bai, trogloditilor, ce au discutat rusii si americanii ????? Fara a prezenta documente si fara alte declaratii din partea rusilor, americanilor, dar si ale altor state europene, Diaconescu face afirmatii fara acoperire, intocmai ca si predecesorii sai care au anulat ilegal alegerile prezidentiale.
Intre multe alte minciuni, va mai amintiti smintela nationala care prevestea apocalipsa implicarii rusilor in castigarea primului tur al alegerilor prezidentiale de catre Calin Georgescu ? Si, cand colo, ce sa vezi ? A fost mana PNL-ului.
Într-o intervenţie la Antena 3 CNN, Cristian Diaconescu a vorbit despre negocierile pe care le-au purtat SUA şi Rusia în Arabia Saudită.
Şeful cancelariei prezidenţiale a precizat că partea rusă le-a cerut americanilor să retragă garanţiile de securitate acordate statelor care au intrat în NATO după 1997, printre care şi România. Oficialul roman a numit momentul ca fiind unul „dramatic”.
Cristian Diaconescu, dixit:
„E un moment dramatic, nu vreau să generez niciun fel de emoţie, dar problema e extrem de complicată”.
Nota: Cam asa s-ar adresa barfitoarea satului catre vecinul ei: „ nu vreau sa te ingrijorez, nu vreau sa-ti creez probleme in familie, dar, sa stii ca nevasta-ta este curva”.
Acesta continua:
„În primul rând, întâlnirea între reprezentanţii Rusiei şi cei americani – ce şi-a dorit Rusia? Două aspecte – să ştie dacă va obţine un ascendent pentru a-şi face din SUA un aliat pentru proiecte de tip Yalta. Al doilea aspect, în condiţiile în care nu s-ar realiza aşa ceva, să convingă partea americană pentru divizări în relaţia transatlantică. Situaţia se poate schimba de la o oră la alta sau de la zi la zi.
Nu au reuşit să-i convingă pe americani. Ei au vrut să meargă la această întâlnire pentru a transmite un semnal, pentru ca Rusia să intre într-o logică de disponibilitate privind criza. Au abordat pragmatic şi tranzacţionist, în sensul asumării unor responsabilităţi, partajate între europeni şi americani privind criza americană”, a declarat Diaconescu, la Antena 3 CNN.
Nota:
Cu alte cuvinte, aliatii occidentali ai SUA doresc sa se infrupte si ei din „tortul” ucrainean, dintr-o viitoare retrasare a granitelor nationale din Europa sau dintr-o reimpartire a lumii in zone de influenta, iar inlaturarea acestora a creat un val de nemultumire la adresa lui Donald Trump, pe care il acuza de „putinism”. Hai ca am trait s-o aud si p’asta.
Oamenii trebuie sa inteleaga, faptul ca, in viziunea statelor occidentale, Rusia ar reprezenta „leganul drepturilor omului” si ar reprezenta „un model de societate umana” daca Putin le-ar ceda, asa cum au facut tradatorii de politicieni romani, toate resursele si bogatiile tarii. Nu ar mai exista nici imperialismul rus, nici drepturile ucrainenilor si, in general, nu ar mai exista nicio acuzatie la adresa lui Putin.
Diaconescu a explicat că Rusia își dorește să revină la granițele NATO din 1997, iar asta ar înseamna un tablou în care România încă nu făcea parte din NATO.
„Aşteptările lor ţin de faptul că, la un moment dat, SUA ar determina, înăuntrul NATO, partenerii europeni să retragă garanţiile de securitate ale NATO pe aliniamentul din 1997. Deci ca noi, cei intraţi după 1997, să nu mai beneficiem de aceste garanţii, urmând ca, privind situaţia din aceste zone să intrăm într-un context de negociere în care nu am fi implicaţi, ca la Yalta, şi care, în mod evident, ar duce la recunoaşterea unei zone de influenţă a Rusiei.
Nu e interpretarea mea, e declaraţia lor. În egală măsură, evident, această proximitate a NATO ar fi din perspectiva Rusiei necesar a fi limitată cât se poate de mult, pentru a-şi rezolva problemele de adâncime strategică, adică ei să-şi împingă sursa de ameninţare, pentru că aşa au consacrat-o în opinia publică”, a explicat Diaconescu.
Nota:
De ce Rusia solicita retragerea NATO pe aliniamentul din anul 1997 si nu pe cel din 1991, avand in vedere ca intre 03 octombrie 1990, anul reunificarii Germaniei si accederii fostei RDG in Alianta Nord – Atlantica, si 1999, nu au mai fost primite alte tari in acest bloc militar?
Potrivit EUR-Lex, NATO are 31 de membri în urma unor extinderi succesive:
- aprilie 1949: Belgia, Canada, Danemarca, Franța, Islanda, Italia, Luxemburg, Țările de Jos, Norvegia, Portugalia, Regatul Unit și Statele Unite (cei 12 membri fondatori);
- februarie 1952: Grecia și Turcia;
- mai 1955: Germania de Vest (în urma reunificării Germaniei în 1990, întreaga țară a devenit membră);
- mai 1982: Spania;
- martie 1999: Republica Cehă, Ungaria și Polonia;
- martie 2004: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia și Slovenia;
- 1 aprilie 2009: Albania și Croația;
- 5 iunie 2017: Muntenegru;
- 27 martie 2020: Macedonia de Nord;
- 4 aprilie 2023: Finlanda.
România a fost informată în privinţa discuţiilor, a precizat Diaconescu.
Acelasi Diaconescu…..
„Am fost informaţi, are o relevanţă din ce priveşte relevanţa României. Le-am primit, nu le-am cerut noi. Statele Unite au refuzat, în acest moment, dar nu avem garanţii”, a mai declarat Cristian Diaconescu.
Aceleasi intrebari:
Cine v-a informat ? Nu ati prezentat niciun document si nicio inregistrare in acest sens. Vreti sa va credem pe cuvant ca si in cazul alegerilor prezidentiale ilegal anulate ?
Concluzie:
Poate domnul Cristian Diaconescu are dreptate. Dar, poate poporul roman sa ii acorde credit in baza cuvantului de politician ?